شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

چیلر تراکمی چیست ؟ + مزایا و معایب آن

موضوع مقاله:

چیلر تراکمی چیست ؟ + مزایا و معایب آن

آشنایی با چیلر تراکمی | کارا پمپ

فهرست مطالب

فهرست مطالب

آشنایی با چیلر تراکمی | کارا پمپ

چیلر تراکمی یکی از انواع این سیستم سرمایشی بوده که به آشنایی با آن خواهیم پرداخت. چیلر یا سرد کن وسیله ای است که بر اساس چرخه یا سیکل تبرید تراکم بخار که حرارت مایعات را کاهش میدهد کار می کند.

این مایع برای سرد کردن هوا یا دستگاه هایی همانند فن کویل ها، ماشین آلات به کار میرود. حرارت گرفته شده از مایع در سیستم هایی که به حرارت نیاز دارند بکار میرود. به طور کلی چیلرها در تهویه مطبوع، خنک کردن ،پلاستیک سازی، داروسازی، صنایع غذایی مورد استفاده هستند و چیلرها به دو نوع تراکمی و جذبی دسته بندی می شوند.

در ادامه همراه تیم فنی و مهندسی کارا پمپ باشید تا به بررسی تخصصی چیلر تراکمی پرداخته تا به صورت کامل با آن آشنا شویم.

انواع چیلر تراکمی

همانطور که پیش تر گفتیم چیلر به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم بندی میشود که در این بخش به بررسی نوع اول می پردازیم. طبقه بندی دیگر این دستگاه برطبق خنک سازی ماده مبرد می باشد که به شکل تبخیری هوا خنک و یا آب خنک می باشد.

راندمان چیلر های آبی همانند چیلر های هوایی است و چیلرهای آبی مصرف برق کمتر و هزینه اولیه پایینی نیز دارند. همین‌طور خدمات و سرویس دهی راحت تری دارند.

در چیلرهای هوایی به علت عدم استفاده از آب در مسیر آن ها رسوب ایجاد نمیشود و پس در این صورت نیازی به رسوب گیری یا اسید شویی نیست. بر همین اساس طول عمر سیستم تهویه مطبوع بالا می باشد و در زمان قطعی آب هم میتوانند کار کنند.

این سیستم براساس مدل کمپرسور به انواع مختلف چیلر کمپرسور رفت و برگشتی با کمپرسور اسکرو و اسکرال و کمپرسور سانتریفیوژ تقسیم شده است. این سیستم با استفاده از انرژی الکتریکی باعث تولید سرما می شوند.

توجه داشته باشید که این سیستم باید در مدت زمان های مشخص توسط افراد متخصص سرویس شود؛ بنابراین می‌توانید از کارشناسان مجرب کارا پمپ در زمینه تعمیر چیلر تراکمی بهره مند شوید.

نحوه عملکرد دستگاه

پایه و اساس کار چیلر های تراکمی بر طبق عملکرد چند بخش کلی بنام های کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط می باشد که نخست فشار گاز به وسیله کمپرسور بالا میرود و متراکم میگردد.

این گاز متراکم شده وارد کندانسور میشود و آب یا هوا اطراف خنک شده سپس تبدیل به مایع میگردد پس در مایع کندانس لوله مویین فشار کاهش پیدا میکند و وارد اواپراتور سردخانه می شود.

این کاهش فشار منجر به تبخیر مایع شده و مایع سرد کننده گرما نهان تبخیر خود را از محیط خنک کننده گرفته و سبب خنک شدن محیط می شود. بعد از تبخیر گاز دوباره وارد کمپرسور شده و چرخه تکرار می شود همچنین ضریب عملکرد برای آن ها ، بین دو تا شش می باشد.

فاکتور های مهم در ظرفیت چیلر ها عبارتند از شرایط منطقه ایی و جغرافیایی ، ارتفاع از سطح دریا و رطوبت هوا، نوع ساختمان و مصالح ، تعداد طبقات، تعداد تجهیزات داخل ساختمان، مقدار آب ، ضرایب اطمینان کارکرد می باشد. چیلر های تراکمی عموما ظرفیت های متفاوتی از دو تا بیست تن تبر دارند.

در این سیستم نوع آبی عموما فشار پایین رادر سی و فشار بالا را در دویست و بیست و با کندانسورهای مدل هوایی فشار پایین را روی چهل پی سی ای اندازه گیری می کنند.

لازم به ذکر است که تیم فنی و مهندسی کارا پمپ از متخصصان و مهندسان باتجربه‌ای بهره مند است که می‌توانید از خدماتی مثل تعمیر چیلر در تهران استفاده کنید.

ساختار چیلر

در ساخت این دستگاه از کندانسور، لوله ، کمپرسور، کوپلینگ، لوله خروج مایع، کندانسور، شیر کندانسور، الکتروموتور، شیر مبرد، شیر انبساط ترموستاتیک ، شیشه رویت ،درایر، شیر برقی، اواپراتور، لوله های مکش و وسایل اندازه گیری و کنترل فشار استفاده می شود که به تعریف هر یک از آن ها می پردازیم.

موضوعات محتوا چیلر تراکمی به صورت فایل پی دی اف | کارا پمپ

کمپرسور

گازهای خارج شده از اواپراتور را متراکم میکند سپس وارد کندانسور می نمائید.

کندانسور

کندانسور در چیلر های تراکمی از مدل پوسته لوله می باشند که در داخل انها پوسته گاز مبرد و در لوله ها آب خنک جریان دارد. گاز وارد کندانسور می شود و گرمای خود را به آب لوله ها منتقل کرده و خود کندانس می شود و سپس از کندانسور خارج می شود.

آب خروجی کندانسور وارد خنک کن میگردد و پس از سرد شدن دوباره به کندانسور بازمیگردد. کندانسور به چند مدل  رفت برگشتی ،کمپرسور چرخشی ، کمپرسور گریز از مرکز ، اسکرال دسته بندی می شود. برای بستن بخش تخلیه مبرد مایع و همچنین ذخیره آن در کنداسور دستگاه مدت زمان طولانی به تاخیر می افتد.

کمپرسور رفتی برگشتی

از ویژگی های کمپرسور حرکتی رفت وبرگشتی ان است که تعمیرات آن ها آسان و جریان مبرد پالسی باعث زیاد شدن ارتعاش آن ها می­ شود.

محدوده ظرفیت این کمپرسور تا هشتاد اسب بخار است بهترین نمونه آن کمپرسور سیلندر پیستونی کریر که با ظرفیت چهل اسب بخار در دسته چیلرهای متوسط می باشد.

اواپراتور

مبرد با از عبور از شیر انبساط و کم کردن فشار وارد اواپراتور میشود و در آنجا تبخیر می شود که این تبخیر گرمانی آب جاری هوا راتحت تاثیر قرار داده و باعث سرد شدن آن می شود.

کمپرسور اسکرو

این کمپرسورها برای چیلر تراکمی با ظرفیت هزار و دویست تن تبرید می باشد.

بازدهی آن ها بالاتر از چیلر با کمپرسور سیلندر پیستونی می­باشد که دارای دو مدل روتور نر و ماده است با گردش این پیستون ها مبرد متراکم می­شود.

فیلتر درایر

از این مدل فیلتر برای جمع کردن مواد جامد و از درایر برای حذف رطوبت استفاده میشود که در اندازه های مختلفی وجود دارد. در سایت گلاس وضعیت و میزان مبرد نمایش داده می شود.

مقدار فشار

فشار در کارکرد چیلر عملکرد بسیار مهمی میباشد که برای اندازه گیری آن از کنترل فشار در ساختار اجزا این سیستم استفاده شده است.

به یاد داشته باشید که در سیستم چیلر کمپرسور باید با فشار مکش و تخلیه معینی کار کند که در صورت کم و زیاد شدن این فشار تسلط به آن ها شروع شده و دستگاه خاموش می شود.

کنترل گرها با فشار بالا و پایین قابل تنظیم اند اجزا چیلر تراکمی از کنترل گر های فشار روغن برای کنترل فشار از روغن کمپرسور استفاده می کنند.

اگر در کمپرسور فشار روغن مقدار مشخص و معینی نباشد مقدار ان دچار آسیب می شود پس حتما باید بین فشار مکش کمپرسور و فشار روغن حداقل ده پی اس ای فشار باشد در غیر این صورت دستگاه متوقف می شود.

مزایا و معایب

هر دستگاهی دارای مزیت و معایب خود هستند از جمله مزایا این سیستم صرف آب کم و ظرفیت های مناسب و مشابه و وزن کم آن ها و همچنین چیلر های تراکمی نسبت به مدل های دیگر تجهیزات کوچکتری دارد و نیاز به فشار کمتر برای نصب و کارکرد دارد.

ضریب عملکرد و نحوه کار این سیستم بسیار زیادتر از مدلهای جذبی می باشد همینطور این مدل قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف را دارند یکی از معایب این چیلر جذبی ان است که در آب و هوای گرم و مرطوب با ظرفیت بالا نمیتوانند کار کنند.

سخن آخر

در این محتوا با چیلر تراکمی به صورت کامل آشنا شدید.

این سیستم یکی از انواع چیلر ها بوده که مزایا و معایب خاص خود را داشته و نحوه عملکرد آن کمی متفاوت خواهد بود.

5/5 - (5 امتیاز)
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه