شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

رادیاتور برقی چیست ؟ + نحوه عملکرد شوفاژ برقی

موضوع مقاله:

رادیاتور برقی چیست ؟ + نحوه عملکرد شوفاژ برقی

آشنایی با رادیاتور برقی | کارا پمپ

فهرست مطالب

فهرست مطالب

آشنایی با رادیاتور برقی | کارا پمپ

 

 

رادیاتور برقی یکی از انواع این سیستم گرمایشی بوده که امروزه کمتر درون خانه ها دیده می شود.

در فصول سرد سال نیاز به تجهیزات حرارتی و گرمایشی از همه بیشتر مورد اهمیت می باشد.

تجهیزات گرمایشی در خانه ها و ساختمان ها و مراکز و یا محل کار مورد نیاز است.

این مدل که با نام شوفاژ برقی هم شناخته شده است یکی از محبوب ترین وسایل گرمایشی حساب میشود و در مکان های که برق و الکتریسیته در آن ها وجود دارد از این دستگاه میتوان استفاده کرد.

شوفاژ برقی همانند اسم خود از نیرو برق برای تولید گرما استفاده میکند.

این سیستم با بدنه آلومینیومی تولید شده که صرفه اقتصادی داشته و نسبت به سایر مدل ها ارزان تر می باشد.

در ادامه همراه تیم فنی و مهندسی کارا پمپ باشید تا به بررسی تخصصی رادیاتور برقی پرداخته و به صورت کامل با آن آشنا شویم.

آشنایی با رادیاتور برقی

درون رادیاتور برقی به جای آب روغن پر شده است.

المنت های که در دستگاه هستند باعث گرم شدن روغن میشود همچنین درون پره رادیاتور می شود و با گرم شدن پره ها رادیاتور به محیط منتقل می شود.

در این سیستم گرما به وسیله روغن انتقال میابد نه سوختن آن ها در این مدل شوفاژها روغن بطور دائم مورد استفاده است و دیگر نیازی به تعویض ندارد.

از روغن در ساختار شوفاژ برقی و ظرفیت گرمایی کمتر روغن نسبت به آب گرمایش مدل برقی از مدل های معمولی که به سیستم لوله کشی آب گرم شوفاژ وصل می شود و آب گرم دیگ یا پکیج در آن عبور میکند کمتر است.

دست زدن به به این سیستم دست شما را نمی سوزد ولی اگر دما رادیاتور شوفاژ بالا باشد معمولا دست می سوزد.

موضوعات محتوا شوفاژ برقی به صورت فایل پی دی اف | کارا پمپ

شوفاژ برقی یک سیستم گرمایش مستقل است همینطور باید گفت که شوفاژها و رادیاتورها به سیستم گرمایش مرکزی مانند موتور خانه و پکیج ندارند.

اجزا تشکیل دهنده شوفاژ برقی

اجزا سازنده این رادیاتور شامل پایه ، المنت ، بدنه ،سیالات کابل ها و ترموستات می باشد.

پایه ها در این دستگاه سبب ایستادن ان میگردد حرارت مورد نیاز برای گرم کردن سیال توسط المنت های لوله مانند تامین می شود برای قطع و وصل کردن جریان برق از کلید استفاده می شود.

پادکست مربوط به این محتوا

 

 

بدنه دستگاه

قسمت خارجی رادیاتور برقی بخش بدنه می باشد و قسمت هایی مانند مخزن و فریم و پایه مشاهده می شود.

در این دستگاه تبادل گرما ممکن می باشد از مزایا ان استفاده از روغن به جای آب در شوفاژ های برقی ان است که زنگ زدن و منفجر شدن و تبخیر شدن آب جلوگیری می کند.

کابل سبب اتصال رادیاتور به جریانات الکتریکی می شود از وظایف ترموستات مدیریت مقدار حرارت است.

فن ها در رادیاتور باعث چرخش هوای گرم در محیط می شوند همچنین بخش حوله خشک کن امکان قرار دادن و خشک کردن وسایل را فراهم میکند ‌.

نحوه کارکرد این سیستم

زمان روشن شدن دستگاه المنت های موجود روشن شده و با جریان برق گرم می شود زمانی که المنت به اندازه کافی گرم شد روغن موجود در پره های رادیاتور نیز گرم می شوند و سپس خود دستگاه گرم می شود.

به عبارت دیگر وقتی روغن گرم میشود از لوله های عمودی شوفاژ به سمت بالا حرکت میکند و حرکت روغن در این مسیر باعث می شود تا گرمای خود را به پره رادیاتور منتقل کند و روغن گرما خود را از دست بدهد و رادیاتور گرم می شود و گرما به مکان انتقال پیدا می کند.

روغن های سرد شده دوباره به المنت ها برمی گردد و این سیکل دوباره تکرار می شود.

تا زمانی که دمای محیط به دمای تنظیم شده برسد ادامه پیدا می کند. وقتی محیط به اندازه کافی گرم شد مدار تغذیه المنت توسط ترموستات قطع می گردد.

هر زمان که دمای محیط کاهش پیدا کرد چرخه فوق دوباره تکرار می شود تا مکان مورد نظر دوباره گرم شود از خوبی های رادیاتور برقی آن است که نیازی به لوله کشی و زیرسازی ندارند و یک وسیله گرمایش قابل حمل است راه اندازی این وسیله گرمایشی متصل کردن ان به برق است .

جنس و توان

به جنس بدنه شوفاژ برقی در زمان خرید آن باید توجه کرد معمولا رادیاتور برقی از جنس آلومینیوم می باشد و از نظر قیمت به صرفه هستند.

همچنین آلومینیوم از نظر رسانای گرمایشی مانند مس رسانای گرمای می باشد.

توان گرمایشی رادیاتورهای برقی برطبق تعداد پره آن ها با یکدیگر فرق اساسی میکند و هنگام تهیه شوفاژ به فضا اتاق و خانه توجه داشته باشید هرچه توان گرمایشی شوفاژ بیشتر باشد مصرف برق آن هم بیشتر است.

تعداد پره ها ، ترموستات و ایمنی دستگاه

در زمان انتخاب شوفاژ برقی این نکته را در نظر داشته باشد که تعداد پره های رادیاتور با میزان مساحت فضا مورد نظر ارتباط مستقیم دارد. هرچه تعداد پره ها بیشتر باشد برای مکان ها و محیط های بزرگتر مناسب تر است اما استفاده از این وسیله گرمایشی برای مکانهای بزرگ توصیه نمی گردد.

رادیاتورهای برقی همانند بخاری برقی از ترموستات با قابلیت تنظیم حرارت داخلی برخوردار اند وظیفه ترموستات آن است که در صورت بالا رفتن دما شوفاژ وارد عمل شود و فرآیند گرمایشی را تحت کنترل بگیرد و بطور کلی قطع شود.

قطع خودکار و امکانات و قیمت

شوفاژهای برقی از امکانات ویژه ای برخوردار هستند مانند سیستم قطع خودکار که به وسیله این ویژگی به راحتی تنظیم و خاموش میشود و ویژگی خاص را برای مصرف کننده فراهم میکند.

داشتن امکانات جانبی در رادیاتور برقی سبب افزایش قیمت میشود و این امکانات میتواند فن گردش هوا ،حوله خشک کن صفحه نمایشگر ، ظرف جمع کننده سیم برق ، ضد یخ و تجهیزات دیگر می باشد.

همانطور که میدانید در خرید شوفاژ برقی باید به مقدار توان گرمایشی و مساحت مکان مورد استفاده توجه نمود معمولا مدل برقی دارای قیمت های مختلفی هستند هر یک از این سیستم های برقی ، در مدل های گوناگون و در ابعاد و مختلف وجود دارند که قیمت آن ها با یکدیگر متفاوت است.

نکات رادیاتور برقی

رادیاتور برقی در مقایسه با دستگاها وسیستم های دیگر نیازی به سیستم گرمایش مرکزی و لوله کشی ندارد.

پس از نظر اقتصادی بهتر و به صرفه تر از سیستم های پکیج هستند اما گاهی استفاده از سیستم های گازی به صرفه تر است بنابراین استفاده از سیستم های رادیاتور و پکیج گزینه مناسب تری خواهد بود.

همینطور از نظر زیستی نیز این سیستم به علت اینکه دود و عدم تولید دی اکسید کربن سیستم گرمایشی متناسبی می باشد.

به دلیل بالا بودن قیمت برق در سیستم های گرمایی برقی و هزینه بالا آن ها استفاده همیشگی از این وسیله گرمایشی برقی توصیه نمی شود تنها در صورتی که به منبع برق دسترسی دارید از آن استفاده کنید.

مثلا در مکان هایی که لوله کشی گاز ندارند و یا مجهز به سیستم شوفاژ و پکیج و یا بخاری نیستند یا در کشور های که هزینه انرژی از گاز برای گرمایش به صرفه تر است پیشنهاد می شود.

سخن آخر

در این محتوا با رادیاتور برقی به صورت کامل آشنا شدید.

این سیستم قیمتی مناسب تر نسبت به سایر مدل ها داشته که دارای صرفه اقتصادی می باشد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی کمتر از این سیستم استفاده می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه