شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

موضوع مقاله:

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

فهرست مطالب

فهرست مطالب

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه از جمله مباحث مهمی است که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته شده است.امروزه موتورخانه بخشی جدایی ناپذیر از آسایش ساکنین آن است. چندید نسل از طرح های موتورخانه گذشته و بسیاری از آنها متحول شده اند و استانداردهای جدید برای تاسیس و راه اندازی آنها در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم درباره نکات ضروری برای اجرای موتورخانه را ارائه بدهیم.

همینظور اگر در زمینه تاسیس  و راه اندازی موتورخانه و نکات ضروری برای اجرای موتورخانه سوالی داشتید کافی  با شماره های ما تماس بگیرید تا کارشناسان خبره ما در  زمینه نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  در سایت کاراپمپ به شما مشاوره رایگان بدهند.

موتورخانه

موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

  • تعمیرات خرده کاری یا میز کار فلزکاری یا حداقل ۸۰ درصد و ۲۰ سانتی متر
  • اعلام و اطفای حریق و آژیر مناسب برای اطلاع رسانی اضطراری یا ریست کردن دیگ بخار
  • در پی مناسب برای هر دستگاه با توجه به پیشنهاد کارخانه سازنده دستگاه میزان لرزش و فشار طراحی گردد
  • ارتفاع موتور خانه مسکونی و مجتمع های کم واحد از بلند ترین تجهیزات باید حداقل یک متر و برای موتور خانه های بزرگ بین ۲ تا ۴ متر بلندتر باشد برای آن که گرمای حاصل از دیگ های بخار بالای سطح تنفس قرار گیرند اجرای لوله ها و یاریتورها ساده تر باشد و برای تنفس دستگاه ها نیاز به حجم اکسیژن زیاد بطری است نباید ده مشعل های بزرگ ایجاد فشار منفی زیادی نماید که گوش کاربر را اذیت کند و پنجره‌ها را تحت مکش زیاد قرار دهد چون ممکن است به مرور زمان یا حادثه‌ای کوچک شیشه پنجره ها بشکند و این مشکل سبب ایجاد ترکش در محیط نکند.
  • معمولاً بهترین تناسب برای موتورخانه های بزرگ در محوطه که شکیل هم باشد اگر عرض یک سوم طول موتورخانه باشد شما موتورخانه زیبایی خواهید داشت.
  • معمولاً در موتورخانه ها اگزاست یا خروج هوای کثیف در بالاترین ارتفاع تعبیه می گردد ولی اگر بتوانید یک خروج هوای سنگین هم در ارتفاعی کم تعبیه کنید در موتورخانه های بزرگ نزدیک میز تعمیرات که جوشکاری در آنجا انجام می شود تهویه بهتری خواهید داشت.
  • گاهی به علت درست کار نکردن دمنده مشعل دیگ یک احتراق شبیه انفجاری ایجاد می نماید و این ضربه محکمی به شیشه ها می زند بهتر است شیشه ها از نوعی هشدار باشد و سطح هواکش آمادگی این انفجار کوچک را داشته باشد.
  • دودکش موتورخانه باید از مرتفع ترین ساختمان در مسیر دود حداقل ۲ تا ۶ متر بالاتر باشد که دود آن به سلامتی اهالی و یا کارمندان ساختمان مشکل ایجاد نمایدو روی نمای ساختمان تغییری ناخواسته ایجاد نماید.
  • در طول مسیر دودکش نباید زانو ۹۰ درجه استفاده نمود و یا مسیر سیفون می گردد با u شکل گردد و نمی‌توان از زاویه جاده استفاده نمود.
  • یک شیب نیم تا یک درصد در مسیر افقی دودکش در نظر بگیرید و سعی کنید که دودکش در افق مسیر طولانی نداشته باشد.
  • اگر دمای دودکش بیش از حد داغ گردد حتماً یک جای کار اشتباه است چون اتلاف حرارتی زیاد میباشد و بازده انرژی به زیر استاندارد رسیده است
  • برای لوله هایی که حرارت زیاد ناگریز است از ورق گالوانیزه استفاده نکنید چون پوشش قطع آن ذوب شده و به اصطلاح می گویند ورق سوخته و دود سمی تولید خواهد نمود
  • اگر طول دودکش بیش از حد باشد و دریچه تعادل توربولاسیون نداشته باشد مشکل توربو لاسیون فرایندهای ایجاد می کند و به اصطلاح لوله به خاطر بالا بودن سرعت جریان هوا و گاز در دودکش زوزه خواهند کشید
  • اگر طول دودکش کمتر از ۶ متر باشد دودکش درست عمل نخواهد کرد و چنانچه فن مشعل ضعیف باشد دستگاه خاموش خواهد شد.
  • در پایین دودکش یک سراه دمپر دار قرار دهید که سرعت توربولاسیون قاب کنترل باشد اگر میزان دود زیاد باشد طبق نظر کارشناسان محیط زیست باید فیلتر مناسبی قبل از کلاهک قرار دهید و تسهیلاتی برای تعمیر سرویس و تعویض باشد.
  • گاهی انقدر ساختمان بلند است که لوله در یک ارتفاعی سرد می گردد و دود را به برای بالا انتقال میدهد در این شرایط باید با نظر مهندس مکانیک خبره حرارت را به صورت موضعی بالا ببرید تا دود به کلاهک برسد و میزان پرتاب دود بعد از خروج دود توجه نمایید بهتر است به لایه پر سرعت جریان هوای منطقه برسد که هوای محوطه را آلوده نماید
  • اگر دودکش خیلی باریک باشد سرعت دود زیاد می شود و صدا و لرزش ایجاد می‌کند و اگر بزرگتر باشد سرعت دود افت می کند و دستگاه‌ها به اصطلاح خواهند کرد طول و قطر دودکش با نظر کارخانجات سازنده دیکا طراحی گردد.
نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

دیگر  نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه از جمله مسائلی که باید تمامی موارد آن با دقت خوانده و اجرا شود.

یکی دیگر از نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  این است که  درب موتورخانه باید حداقل نیم متر عریض تر از بزرگ ترین دستگاه یا مخزن غیر قابل مونتاژ باشد و حداقل یک متر بلندتر از بلندترین دستگاهی که نمی توانید آن را به طور مورب وارد کنید به صورت سرانگشتی عرض درب موتور خانه های معمولی یک متر ارتفاع ۲ متر موتورخانه ای مجتمع‌های تا ۳۰ واحد بین ۱۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر ارتفاع دو و نیم متر و برای دیگر اماکن حداقل ۳ متر و برای موتورخانه های صنعتی تا ۶ متر توصیه می شود

البته می‌توان در ارتفاع به دو بخش ۴ متر درب و دو متر کتیبه باز شو در نظر گرفت توجه کنید بالای درب پروژه پروفایلی رد نکنید چون ورود دیگ های بخار و مبدل ها و تانکرهای بزرگ بسیار سخت خواهد شد البته مواردی که برای ورود و خروج نیاز به میدان گردش در ورود ست یا رایانه حرکت و گردش و مسیر را شبیه سازی کنید گاهی لازم است درب بزرگتری بسازید درب موتورخانه حتماً باید به بیرون باز شود و تحت هیچ شرایطی سبب حبس شدن افراد در موتورخانه گردد.

یکی از نکات ضروری برای اجرای موتورخانه این است که  اگر دستگاهی داشتید که از در رد نمی شد و در را نمیشد خراب کرد می‌توانید دیوار را با توجه به مسیر عبور مدار برق و لوله های تاسیسات تخریب کنید البته تخریب یک دیوار دانش ساخت یک ساختمان را می خواهد پس حتماً با مهندس سازه با تجربه در امر تخریب و مرمت مشورت کنید.

یکی دیگر از نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  این است که حتماً ورود به موتور خانه برای بازی کودکان و نوجوانان غیر ممکن دیده شده نوجوانی به علت تنش های داخل خانه یا کار برای خواب رفته موتورخانه و متاسفانه بر اثر کمبود اکسیژن دیگر بیدار نشده است علاوه بر درب از سقف های قابل برداشتن و دریچه های بازشو جلو و پشت دیگ ها و چیلر ها برای سرویس و تعمیرات و دریچه های کشویی در سقف هم می توان استفاده نمود

البته مسئله امنیت تردد انتخاب محل درست سهولت باز شدن توسط تکنسین و اپراتور مربوطه خیلی مهم است و به گونه‌ای باید باشد که غبار مرور زمان سبب مسدود شدن و غیر قابل دسترس شدن نگردد و آب باران وارد نگردد.

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله نکات مهمی است که در این قسمت مورد بررسی قرار گرفته است.

  • درب موتور خانه نباید پاخور داشته باشد یعنی پروفایل مزاحم می در کف باشد که حمل و نقل را با مسئله ستون و فونداسیون مربوط نگهدارنده در و یا چهارچوب در و چهارچوب درب های بزرگ و تعداد لولای لولا و کیفیت اجرا اهمیت زیادی دارد.
  • توجه نمایید که کف مخزن آب داخل موتورخانه بایدکلکتور مکش پوستر پمپ سوار باشد یعنی ارتفاعش حداقل ۲۰ سانتیمتر از روی لوله مکش بالاتر باشد.
  • هنگام طراحی مخازن آب دقت کنید که ابعاد را به گونه ای انتخاب کنید که دور ریز به حداقل برسد درز جوش های هر نقطه از ورق ها در امتداد نباشد مانند آجربند روی بند نباید بیفتد که احتمال گسیختگی زیاد شود.
  • منابع دوجداره و کویل دام که طول آنها زیاد است باید مجهز به ورقهای ضخیم باشد و همچنین مخازنی که طول آنها زیاد است باید مجهز به ورق های درونی موجگیر باشند.
    نیم درصد اگر کف آن به سمت درون شیب داشته باشد هنگام سرویس دوره ای که شیر زهکش باز می‌شود گلای خارج می‌شود.
  • در مقابل ورود آب یک سبد توری آشغالگیر با دست یا زنجیر بند تعبیه کنید که هر هفته توسط مسئول نگهداری تمیز گردد.

توجه کنید که یکی از  نکات ضروری برای اجرای موتورخانه ضخامت ورق منابع دوجداره ایستاده و خوابیده و مخازن کویل دار ایستاده و خوابیده که برای ساختمان خود انتخاب می کنید از ضخامت لازم برخوردار بوده و در نظر داشته باشید که منبعی که در نظر می گیرید متناسب با فشار بار پمپ باشد

در نظر داشته باشید در هنگام شب فشار آب به طور طبیعی افزایش می یابد که به خاطر کم مصرف کردن افراد در هنگام شب است این فشار می تواند به منابع کویل دار و دوجداره ای که در موتورخانه نصب کرده‌اید آسیب برساند به همین جهت باید در مسیر آب فشار شکن نصب گردد.

  • یکی دیگر از نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  این است که مخازن آب بایدبه دریچه ورودی یا نرده در داخل و بیرون ،کنترل ارتفاع، لوله سرریز ،کنترل سرریز، لوله ونت یا تهویه با توری ضد پشه عقربه ارتفاع نما یا ساید گلاس لوله تخلیه و لوله‌های ورود و خروج آب باشد که معمولاً از وسط برای آب شرب و از پایین برای آتش نشانی خروجی می گردد می‌گیرند که این اختلاف ارتفاع آب ذخیره شده آتش‌نشانی و همیشه پاک خواهد بود.

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه برای آتش نشانی مخزن آب راکد نسازید چون ایجاد خوردگی و رسوب تجمع پشه و گیرپاژ بوستر پمپ می گردد

  • اما از ارتفاع فونداسیونها از کف تمام شده موتورخانه که به همان اندازه باید در زیر ریشه داشته باشند قبل از تعیین ارتفاع به ارتفاع تا زیر سقف موتورخانه و نحوه خروج لوله ها به نمایید
  • کم ها ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر
  • چیلر ها ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر طبق نظر کارخانه سازنده
  • منابع آب ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر
  • سختی گیر ها ۳۵ تا ۴۰ سانتیمتر
  • دیگ بخار ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر طبق نظر کارخانه سازنده
  • روی چاله کندانس  سانتی متر زیر رقوم پایین‌ترین لوله تقطیر عمق طبق نظر طراح
  • منابع کوئل ای ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر
  • روی فونداسیون کلکتورها پایپ لها لوله ها با کف تمام شده همطراز است نهایتاً ۵ سانتی‌متر بلندتر ولی ریشه آن متناسب با بزرگی کلکتور و لنگر احتمالی وارده طبق همفکری مهندس سازه و مکانیک.

به هیچ عنوان بدون هماهنگی مهندس سازه و در نظر گرفتن نکات ضروری برای اجرای موتورخانه و اخذ تاییدیه مشاوره و طراح دستگاه ها را به سازه ساختمان تحمیل نکنید.

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه و لوله های عمومی رفت و برگشت را اگر مسیر شرقی غربی در نظر بگیرید در یک کد ارتفاعی و چون پمپ ها را روی به روی دستگاه ها اجرا می کنید ارتباط دستگاه ها با پمپ ها را یک کد بالاتر و در نهایت برای آبیاری طور و دی ال کا لایزر یک کد ارتفاعی بالاتر در نظر بگیرید اصولاً شما نباید سه کد ارتفاعی برای لوله کشی بیشتر داشته باشید.

  •  نباید لوله‌کشی به گونه‌ای باشد که دسترسی و تعمیرات در لایه های بالاتر غیرممکن یا خیلی سخت گردد
  • فاصله لوله ها را با توجه به عایق مربوطه و نیاز تعمیرات رعایت نمایید.
  • هنگامی که غرق در مسائل اجرای درست دید از زیبایی اجرا و تاثیر بر زیبایی پیرامون غافل نشوید.
  • یکی دیگر از نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  این است که دقت کنید لوله های ورودی و خروج از موتورخانه نمی‌تواند از بیش از دو نقطه باشد چون اگر بیشتر باشد سبب میگردد شما در اجرا دچار مشکل اساسی شویم و تداخل مسیر لوله ها هدر رفت فضای مفید اجرا از عوارض این کار است.
نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

نکات ضروری برای اجرای موتورخانه

سخن آخر

همانطور که  نکات ضروری برای اجرای موتورخانه را مطالعه کردید ، تیم فنی و مهندسی کارا پمپ در زمینه مشاوره ، طراحی و اجرای موتورخانه  آماده خدمات رسانی به کارفرمایان محترم خواهد بود.

ما توانسته ایم با کوله باری از تجربه و گفتن نکات ضروری برای اجرای موتورخانه ودر اختیار داشتن افراد متخصص ، پروژه های متعددی را به سرانجام برسانیم و در این راه موفقیت های بسیاری را کسب کنیم.

اجرای موتورخانه یکی از چندین خدمات تیم ما بوده که توسط افراد متخصص انجام شده و به صورت دقیق و استاندارد ، پیاده سازی می شود.

در  محتوا نکات ضروری برای اجرای موتورخانه به صورت کامل با یکی از تخصصی‌ترین خدمات کارا پمپ و نکات ضروری برای اجرای موتورخانه  آشنا شدید.

همانطور که مطالعه کردید، این بخش از ساختمان دارای اهمیت فراوان بوده و باید در اجرای آن دقت بسیار زیادی شود.

در همین راستا تیم ما با تشکیل تیم متخصص و ماهر، به صورت کاملا دقیق این عملیات را انجام داده و بالاترین سطح کیفیت در سراسر ایران را دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ ارتباط برقرار کرده و یا درون اپلیکیشن وتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه