شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

8تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات

موضوع مقاله:

8تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات

8 تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات

فهرست مطالب

فهرست مطالب

8 تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات

 8تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات

در این مقاله میخواهیم راجب نرم افزار های که برای انجام طراحی تاسیسات بسیار کارآمد هستند بپردازیم تا کنون تعداد زیادی از نرم افزار های طراحی تاسیسات به دنیا عرضه شده است که بعضی از آنها موفق و معروف شدن و در بسیاری از پروژه ها در نقاط مختلف جهان استفاده میشوند و بعضی از این نرم افزار های طراحی تاسیسات نیز موفق نبودند معمولا کار با این نرم افزار های طراحی تاسیسات خیلی سخت و پیچیده نیست زیرا هر برنامه تلاش میکند که رابط کاربری بهتری با کاربران خود داشته باشد البته هر کدام از نرم افزار های طراحی تاسیسات نیاز به آموزش جدا و مستقل دارند ؛ در این مقاله میخواهیم به 6 تا از بهترین نرم افزار های طراحی تاسیسات بپردازیم.

آیا برای طراحی تاسیسات حتما باید از نرم افزار های طراحی تاسیسات استفاده شود؟

تاسیسات مکانیکی بسیار مبحث فنی و محاسباتی است و شما برای انجام کوچکترین طراحی باید سنجیده و محاسبه شده عمل کنید در گذشته به دلیل ساده تر بودن مبحث ساختمان سازی با محاسبات سر انگشتی و تجربی تاسیسات تا طراحی میکردن اما امروزه به دلیل پیچیدگی بالا در طراحی تاسیسات و همچنین پیچیده تر شدن معماری ساختمان ها طراحی تاسیسات بدون استفاده از نرم افزار های طراحی تاسیسات غیر ممکن است و شما نمیتوانید به شیوه گذشتگان با حساب های سر انگشتی ساختمان های امروزی بسازید.

آیا نرم افزار های طراحی تاسیسات باعث پیشرفت معماری و تاسیسات ساختمان شدند؟

نرم افزار های طراحی تاسیسات که در سال های اخیر تولید و به بازار عرضه شدند بسیار کمک کردند به طراحان تا طرح های بهتر و بهینه بکشند تا قبل از آن طراحان راهی جز کشیدن طرح ها روی کاغذ که ممکن بود با خطا همراه باشد نداشتند .

در ادامه مقاله راجب 6 نرم افزار های طراحی تاسیسات که بسیار پر کاربرد هستند صحبت میکنیم

  • نرم افزار طراحی تاسیسات مکانیکی رویت (REVIT MEP)

یک برنامه سازی شبیه سازی از تاسیسات مکانیکی یک ساختمان را شامل تاسیسات برق ، تاسیسات مکانیکی و لوله کشی را در ساختمان با کمک این نرم افزار شبیه سازی میکنند .

تمامی بخش های تاسیسات مکانیکی که به کمک نرم افزار رویت مپ میتوانید شبیه سازی کنید اعم است از :

  • شبکه آب رسانی
  • شبکه فاضلاب
  • موتورخانه
  • سیستم های گرمایشی سرمایشی
  • شبکه آتش نشانی
  • شبکه گازرسانی
  • کانال کشی تاسیسات

تاریخچه نرم افزار رویت

شرکت چارلز ریور سافت ور در سال 1997 در شهر نیوتن در ایالت ماساچوست توسط دو شخص با نام های leonid raiz  و Irwin jungreis تاسیس شد که در ابتدای فعالیت خود با مشکلاتی مواجه شده و در حال ورشکستگی بودند اما با پیدا کردن سرمایه گذاران جدید باعث شد شرکت چارلز ریور سافت ور از ورشکستگی نجات پیدا کند و با استخدام تیم برنامه نویس و تیم معماری شروع به ساخت نرم افزار revit  با زبان c++  در پلتفرم مایکروسافت ویندوز کردند .

  • نرم افزار های طراحی تاسیسات کریر هپ (CARRIER HAP)

میتوان گفت کامل ترین نرم افزار طراحی تاسیسات در حال حاضر کریر هپ است و بیشتر در مبحث بار های برودتی و حرارتی ساختمان بررسی میکند و برای داشتن سیستم تهویه هوا مطبوع شما ابتدا باید اطلاعات کامل راجب بار های برودتی و حرارتی ساختمان داشته باشید یعنی در تابستان شما به چه مقدار سرما برای داشتن محیطی دلچسب و با درجه دما مناسب نیاز دارید و در زمستان به چه مقدار سرما برای آسایش و راحتی در محیط نیاز دارید این نرم افزار طراحی تاسیسات به شما کمک میکند تا شبیه سازی دقیقی از وسائل مورد نیاز در محیط خودتان لازم دارید را تصور کنید و این نرم افزار به شما کمک میکند تا تمامی هزینه های احتمالی پروژه و قیمت تاسیسات خود را در مبحث گرمایشی سرمایشی بدانید.

تاریخچه نرم افزار کریر هپ

نرم افزار کریر هپ در سال 1987 به بازار عرضه شد و همانطور که از اسم آن میتوان حدس زد توسط شرکت آمریکایی کریر به بازار عرضه شد و از سال 1915 در حوزه ی تولید و توزیع تجهیزات تهویه مطبوع شروع به فعالیت کرد  و به دلیل سیستم مدل سازی و تحلیل ساعت به ساعت انرژی ها بسیار مورد استفاده قرار میگرفت و این نرم افزار بسیار اقتصادی تر ، قابل دسترس تر و منعطف تر بود و یک تحول اساسی در زمینه تهویه مطبوع به شمار میرفت .

  • نرم افزار طراحی اتو کد (AUTO CAD)

بهترین نرم افزار برای اشخاصی که نقشه های دو بعدی یا سه بعدی نیاز دارند برنامه اتو کد میباشد و برای اجرای تاسیسات مکانیکی جزئیات خوبی را برای مجری طرح نشان میدهد. نرم افزار اتوکد امکان طراحی تمامی المان های طراحی تاسیسات را برای ما فراهم میکند و برنامه اتوکد به دلیل داشتن قابلیت مقیاس پیاده سازی در آن آسان تر  و بهتر است .نرم افزار اتوکد کاربرد های زیادی دارد و فقط محدود به فضای تاسیسات نیست.

تاریخچه نرم افزار اتوکد

تاریخچه نرم افزار اتوکد از سال 1982 آغاز میشود البته قبل از آن در دهه 70 نرم افزار cad روی مینی رایانه ها موجود بود ؛جان واکر در سال 1982 شرکت آتو دسک را تاسیس کرد او و 15 بنیان گذار تلاش میکردند 5 برنامه مجزا در ارتباط با اتوماسیون دسکتاپ رو توسعه دهند آنها در سال 1986 از نرم افزار کد کد در جهان برای رایانه ها به بازار عرضه شد و در مدتی کوتاه پس از آن اتوکد بطور گسترده در دنیا مورد استفاده قرار گرفت و از آن زمان تا الان 31 نسخه جدید برای اتوکد به بازار عرضه شده و در تمامی نقاط جهان بسیار پر استفاده است .

 

  • نرم افزار سایزینگ کانال (DUCT SIZER)

نرم افزاری که شاید ساده تر از بقیه نرم افزار ها باشد و بسیار کم حجم تر وسبک تر باشد نرم افزار داکت سایزر به شما این امکان را میدهد تا برآورد دقیقی از سایز کانال های سیستم و شبکه های تاسیساتی داشته باشید و این اتفاق در مدت کوتاهی انجام میشود . در این نرم افزار باید میزان هوای عبوری ، افت فشار و سرعت هوا در یک کانال را مشخص کنید و نرم افزار داکت سایزر به طور خودکار سایز مناسب کانال را محاسبه میکند و سپس نتیجه را نمایش میدهد .

  • نرم افزار سایزینگ لوله پایپ سایزر (PIPE SIZER)

  • نرم افزار تخصصی برای لوله کشی که برای اندازه گیری و سایز لوله ها است لوله کشی از مهم ترین قسمت های هر شبکه تاسیسات مکانیکی است و تعیین مشخصات لوله های مورد استفاده از نرم افزار های رویت یا کریر خیلی سخت تر و پیچیده تر است و با نرم افزار پایپ سایزر کار برای شما سهل و راحت تر میشود ؛ به کمک نرم افزار پایپ سایزر با وارد کردن مشخصات سیال عبوری میتوانید ویژگی های لوله کشی را مشخص کنید ک عبارت اند از :
  • جنس لوله
  • سرعت سیال در لوله
  • قطر لوله
  • ضخامت لوله
  • تنش های وارد شده به لوله
  • نرم افزار پایپ نت (PIPE NET)

نرم افزار پایپ نت بسیار محیط و رابط کاربری ساده ای دارد ولی این نرم افزار را دست کم نگیرید در عین سادگی یک مرجع قوی و معتبر برای انجام محاسبات هیدرولیکی انواع سیالات مثل آب ، بخار ، هوا و غیره در شبکه و سیستم های تاسیساتی است .

  • انسیس فلوئنت

  • نرم افزار انسیس فلوئنت نرم افزار فوق العاده در حوزه مهندسی مکانیک است و کار با آن کمی پیچیده است و با کمک این نرم افزار میتوان شبیه سازی و حل مسائل مهندسی را انجام داد .
  • دیزاین بیلدر (DESIGN BUILDER)

  • نرم افزار دیزاین بیلدر شبیه ساز دقیق جریان هوا در ساختمان ها است نرم افزار دیزاین بیلدر بر خلاف بقیه نرم افزار های شبیه به خود رابط کاربری ساده تری دارد و کار کردن با آن بسیار ساده است و برای محاسبه بار های برودتی و حرارتی ساختمان نیاز به شبیه سازی دقیق انرژی دارید و استفاده از نرم افزار دیزاین بیلدر توصیخ میشود البته برای محاسبات سریع مناسب نیست و بهتر است سراغ نرم افزار کریر بروید .

سخن آخر

در این مقاله مفصل راجب نرم افزار های که امروزه برای طراحی و محاسبات مکانیکی استفاده میشوند صحبت کردیم شما همچنین می توانید از مشاوره رایگان تلفنی و حضوری ما بهره ببرید با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمائید امکان مشاوره حضوری با کادر مجرب کاراپمپ نیز وجود دارد و این مشاوره بصورت کاملا رایگان خواهد بود و جهت درخواست افراد متخصص و دوره دیده برای پروژه های خود به صفحه تماس با ما سایت مراجعه فرمائید.

 

 

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه