شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی سیستم چیلر

موضوع مقاله:

طراحی سیستم چیلر

طراحی سیستم چیلر

فهرست مطالب

فهرست مطالب

طراحی سیستم چیلر

طراحی سیستم چیلر

سیستم تهویه مطبوع چیلر یکی از ضروری ترین سیستم ها برای مراکز مختلف مانند بیمارستان ها ، کارخانه ها  و حتی در ابعاد کوچکتر در خانه می باشد.  به طور کلی چیلر ها در دو نوع جذبی و تراکمی کار میکنند که بسته به نوع کاربردشان متفاوت هستند. برای طراحی تاسیسات چیلر  مراحلی وجود دارد که در این مقاله تصمیم داریم در این موضوع با شما صحبت کنیم.

مراحل طراحی سیستم چیلر

نقشه سیستم چیلر

قبل از ساخت چیلر طراحی  یک نقشه  بهینه شده لازم است . منظور از بهینه شدن این است که تمام هزینه ها در آن به حداقل ممکن سیده باشد. در واقع یک نقشه مفید برای طراحی چیلر نقشه ای است که در آن  کوتاهترین مسیر لوله کشی  و استفاده از تجهیزات با دوام با عمر مفید بالا لحاظ شده باشد. نکته دیگر اینکه در نقشه طراحی شده باید محل نصب هر قطعه به طور دقیق مشخص  و بررسی شده باشد.

اجزای تشکیل دهنده سیستم چیلر

در طراحی چیلر نیاز به  اجزای اصلی، مانند  بار سرمایی، برج خنک کننده، پمپ، کنترل کننده،  لوله و اتصالات برای لوله‌ کشی چیلر  وجود دارد که باید به دقت خریداری شود. همچنین تجهیزاتی مانند رسیور تانک، ساید گلاس، فیلتر درایر، کلیدهای حفاظتی، ترمیستورها، آکومولاتور و اجزای الکتریکی و کنترلی  نیز  به عنوان اجزای فرعی در طراحی چیلر مورد بررسی قرار میگیرد. نکته دیگر اینکه یک طراح سیستم چیلر برای نقشه‌ کشی باید شرایط محیطی مانند ضرایب حرارتی، ظرفیت محل، منابع تامین کننده سیال را در نظر گرفته و بر اساس این شرایط سیستم را طراحی کند.

طراحی سیستم چیلر

از چیلر ها در مکان های مختلف استفاده می شود

معرفی اجزای تشکیل دهند سیستم چیلر

همانطور که در بالا گفته شد، برای طراحی و ساخت چیلر نیاز به  ابزار و وسایل اصلی است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

کمپرسور سیستم چیلر

یکی از اصلی ترین اجزای سیستم چیلر کمپرسور است که هوای پر فشار  برای انتقال مبرد ایجاد میکند. این کمپرسور ها به سه حالت مرکز گریز، برگشتی و رفت و برگشتی ساخته می شود و جایگاهآن  بین الکتروموتور و کندانسور است. همچنین  برای کارایی بیشتر معمولا  کمپرسورها  را عایق بندی میکنند. نکته مهم درباره ابزار این است که به دلیل صدای زیادی که تولید میکنند. معمولا باید به گونه ای نصب شود که صدای آن کمتر به گوش برسد.

کندانسور سیستم چیلر

این وسیله در دو نوع هوا خنک و آب خنک، بعد از کمپرسور و قبل از شیر توسعه قرار میگرد که باعث حذف گرمای حاصل از مبرد می شود. نوع آب سرد این وسیله ، چرخه مکرر آب کندانسور را بین برج خنک‌کننده و کندانسور ایجاد کرده و مبرد را به برج خنک ‌کننده انتقال می دهد. در چیلر هوا خنک، کندانسور از نوع هوایی بوده و مبرد داغ خروجی از کمپرسور را از طریق تبادل حرارت با هوای آزاد، تقطیر و سرد می‌کند.

شیر انبساط سیستم چیلر

از جمله اجزای مهم و اصلی در طراحی چیلر شیر انبساط یا اکسپنشن ولو است.این ابزار در مسیر مبرد، قبل از اپراتور نصب می‌شود و مبرد را جهت دریافت گرمای آب داخل اپراتور و تولید سرمایش منبسط  میکند. سپس آب را با سطح فشار بسیار پایین به داخل اپراتور منتقل می‌کند. شیرهای انبساط در دو نوع ترموستاتیکی و الکترونیکی وجود دارد که بر اساس عملکرد چیلر استفاده می شود.

جعبه‌های آب سیستم چیلر

این وسیله حرارتی بین شیر انبساط و کمپرسور قرار گرفته‌ و هدف آن جمع‌آوری گرمای ناخواسته از ساختمان و انتقال این دستگاه به مبرد خنک کننده است. خشک کن از این طریق میتواند آب سرد شده را در اطراف ساختمان پمپ بچرخاند تا تهویه هوا فراهم شود.

اواپراتور سیستم چیلر

اواپراتور نیز از اجزای اصلی چیلر ها است که تولید سرما در آن اتفاق می افتد. این دستگاه بسته به نوع کاربریش تفاوت زیادی دارد. اپراتور لوله، اپراتور صفحه ای و اپراتور آیس بانکی از جمله این ابزار محسوب می شود.

واحد نیرو

واحد نیرو یا مستقیماً نصب می‌شود و یا می‌تواند بر روی دیوار اتاق کارخانه با کابل‌های برق نصب شود. هدف از نصب این وسیله بالا بردن توان کنترل جریان قدرت الکتریکی است. واحد های نیرو معمولاً شامل یک مدارشکن ها، کنترل‌کننده سرعت و تجهیزات نظارت بر قدرت است.

 دستگاه کنترل‌ سیستم چیلر

دستگاه کنترل، معمولا بر روی چیلر نصب می‌شود. هدف از نصب این وسیله، نظارت بر جنبه‌های مختلف عملکرد چیلرها و کنترل آن‌ها است. در واقع  دستگاه کنترل، نوعی هشدار دهنده است تا در صورت بروز مشکل هشدار دهد.

نصب سیستم چیلر توسط متخصص

در نهایت بعد از آنکه یک چیلر به طور دقیق و بر اساس استاندارد های موجود طراحی شد. نیازمند آن است که توسط یک تیم حرفه ای و مجرب در محل نصب شده وعملکرد آن در محیط نیز مورد بررسی  قرار بگیرد. نصب چیلر یک تخصص است که باید همواره به وسیله یک تیم متخصص انجام شود.

طراحی سیستم چیلر

چیلر ها به دو صورت جذبی و تراکمی در بازار موجود است

معرفی انواع سیستم چیلر

چیلر ها بر طبق سه ساختار تبخیری آب خنک و هوا خنک کار می کنند. همچنین  بر اساس نوع منبع انرژی به دودسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند.

طراحی تاسیسات چیلر تراکمی

برای ساخت یک چیلر تراکمی که با منبع انرژی برق کار میکند، نیاز به تجهیزاتی مانند تراکمی کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط و کمپرسور داریم. همچنین معمولا درچیلرهای تراکمی، اسکرو و کمپرسور اسکرو  وجود داشته و چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی نیز دارای  کمپرسورهای پیستونی هستند.

چیلرهای تراکمی از طریق کمپرسور فشرده شده و به جریان می افتد. در این حالت  گاز مبرد وارد کندانسور شده و از طریق  یک سیال یا اب سرد، خنک خواهد شد. سپس این هوای خنک در محیط منتشر شده و هوا را خنک میکند.

طراحی  تاسیسات چیلر جذبی

چیلرهای جذبی با منبع  و مولد حرارتی کار میکنند و دارای تجهیزاتی مانند کندانسور، اواپراتور، ابزوربر و ژنراتور در یک چرخه یکسان هستند. این نوع چیلربه وسیله لیتیم برمید بخار به آب تبدیل شده و به ژنراتور منتقل می شود. سپس آب در برج خنک ‌کننده سرد شده و سرما تولید میکند. این نوه چیلر ها چون با مولد حراراتی کار میکنند مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و برای همین بسیاری از افراد تمایل به استفاده از این وسیله خواهند داشت.

تفاوت سیستم چیلر جذبی و سیستم چیلر تراکمی

هرکدام از چیلر های جذبی و تراکمی در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. اما تمایل خرید به چیلرهای تراکمی نسبت به جذبی بیشتر است چرا که منبع انرژی آن ها مولد حرارتی بوده و به همین دلیل مصرف انرژی پایین تری دارند. در ازای آن چیلر های جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی قطعات کمتری داشته و چون پمپ مورد استفاده آن ماهیت گردشی دارد، عمر مفید طولانی تری دارد و بر همین اساس  هزینه های تعمیر آن نیز نصبت به تراکمی کمترخواهد بود. نکته آخر اینکه ساختار چیلرهای جذبی به گونه ایست که نسبت به چیلر های تراکمی صدای کمتری تولید میکند.

سخن آخر

سیستم های چیلر یکی از مفید ترین سیستم تهویه مطبوع می باشد. در واقع  نصب چیلر چه به صورت خانگی و چه به صورت صنعتی می تواند در مطبوع کردن هوای محیط بسیار موثر باشد بنابراین در بیشتر مواقع کارشناسان نصب این وسیله را توصیه میکنند. اگر شما نیز تمایل به داشتن چنین سیستم تهویه هوا دارید، ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه