شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

عایق الاستومری موتورخانه – مزایا و معایب

موضوع مقاله:

عایق الاستومری موتورخانه – مزایا و معایب

عایق الاستومری موتورخانه مزایا

فهرست مطالب

فهرست مطالب

عایق الاستومری موتورخانه مزایا

عایق الاستومری موتورخانه در سال 1950 توسعه پیدا کرد. عایق الاستومریک نیاز هر سد هوایی (بخار) را برای پیشگیری از انتقال رطوبت حذف کرد. با افزایش دسترسی عایق در شکل‌های گوناگون مانند ورقه‌ها، توپ‌ها و لوله‌ها، محبوبیت آن نیز به‌عنوان عایق در کاربردهای لوله‌کشی سرمایشی و گرمایشی افزایش پیدا کرد.

عایق الاستومری نسبت به مواد دیگر برای استفاده‌کننده گزینه‌ای مساعد بود زیرا می‌توانست به تمام سطح‌های مختلف متصل شود و سوراخ‌شدن و پارگی آن سبب اختلال در عملکرد آن نمی‌شد. در این مطلب در مورد عایق الاستومری به‌صورت جامع بحث می‌شود.

عایق الاستومری موتورخانه چیست

عایق الاستومری موتورخانه چیست

عایق الاستومری موتورخانه چیست؟

عایق الاستومری مقاومت زیادی در برابر آلودگی، رطوبت، بخار آب و حرارت دارد. به همین دلیل در صنایع ساختمان‌سازی بیشتر استفاده می‌شود. این عایق دارای ساختاری به‌صورت سلول بسته است. عایق‌های الاستومری دارای وزن سبکی هستند و به‌علت انعطاف‌پذیری بالا برای عایق‌کاری انواع تأسیسات ساختمانی، کانال‌های هوا، لوله‌های بزرگ، سیستم‌ گرمایشی، سرمایشی و صنعت خودروسازی مناسب هستند.

از این عایق‌ها جهت جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان و صنعت استفاده می‌شود. آن‌ها به‌عنوان عایق‌های برودتی و حرارتی در صنایع گوناگون مانند صنعت ساختمان‌سازی کاربرد دارند.

بیشتر بخوانید: عایق الاستومری چیست؟

مواد تشکیل دهنده عایق الاستومری موتورخانه

این عایق‌های حرارتی و برودتی متشکل از مواد سلول بسته و منعطف پروپیلن، اتیلن و داین هستند و گزینه مناسبی برای عایق‌های سنتی هستند زیرا عایق‌های الاستومری سازگاری زیادی با محیط‌زیست دارند. این عایق‌ها متشکل از مواد غیر سمی هستند. به همین علت آسیبی برای انسان و محیط‌زیست ندارند. کاربرد آن‌ها در صنایع خودروسازی، صنایع پتروشیمی و نفتی است. این عایق‌ها مقاومت زیادی در برابر حرارت، برودت، رطوبت و گردوغبار دارند.

دلایل استفاده از عایق الاستومری موتورخانه

این عایق‌ها از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند. آن‌ها دارای ضخامت متفاوتی هستند اما ضخامت معمول این عایق‌ها 3 سانتی‌متر است. عایق الاستومری متشکل از فوم پلی‌یورتان است که این فوم از سلول‌های بسته تشکیل شده و در برابر حرارت و صدا عایق است.

مقاومت این عایق در برابر نفوذ آب زیاد است. زمانی که عایق در محیطی با دمای کم‌تر از دمای محیط قرار بگیرد این مزیت به‌خوبی خود را نشان می‌دهد. در چنین حالتی، بخار آب جهت رسیدن به تعادل تلاش می‌کند تا به داخل عایق نفوذ کند. هدایت گرمایی آب از عایق 16 برابر بیشتر است و نفوذ آب سبب کاهش کارایی عایق می‌شود. در شرایط استاتیک، جریان گرما از سطح مواد همگن عبور می‌کند. رسانای گرما، قابلیت انتقال گرمای مصالح را نشان‌می‌دهد.

مزایای عایق الاستومری موتورخانه

مزایای عایق الاستومری موتورخانه

مزایای عایق الاستومری موتورخانه

این عایق‌ها دارای وزن سبک، دوام بالا و انعطاف‌پذیری بالایی هستند و در سیستم‌های مختلف به‌آسانی قابل استفاده‌اند. مقاومت آن‌ها سبب شده که در مقایسه با پشم شیشه و عایق سنتی کم‌تر آسیب ببینند. نسبت به پشم شیشه و پشم سنگ قیمت بالاتری دارند اما به‌علت عدم نیاز به پوشش، مقرون‌به‌صرفه هستند. آن‌ها فاقد مواد مضر و آلرژی‌زا هستند و این امر سبب شده تا هنگام استفاده از آن‌ها دیگر نیازی به لوازم ایمنی، ماسک و دست‌کش نباشد.

آن‌ها دارای قابلیت رنگ‌پذیری هستند و برای زیبایی ظاهر آن‌ها در مکان‌های در معرض دید می‌توان آن‌ها را رنگ کرد. این عایق‌ها از مقاومت بالایی در برابر رشد قارچ و باکتری برخوردارند. ساختار سلولی آن‌ها به‌صورت بسته است و فضای بسته آن‌ها با گاز نیتروژن اشباع شده است. این امر سبب افزایش مقاومت فوم در برابر فشار و جذب رطوبت می‌شود.

عایق الاستومری به روکش نیازی ندارند زیرا ساختار سلول بسته‌ آن‌ها از نفوذ آب به داخل جلوگیری می‌کند. این عایق‌ها 2 منظوره هستند یعنی به‌عنوان عایق حرارتی و برودتی شناخته می‌شوند. آن‌ها از قدرت جذب صدای بالایی برخوردارند. به همین علت عایق صوتی خوبی محسوب می‌شوند.

معایب عایق الاستومری موتورخانه

آن‌ها در برابر حرارت مقاومت کمی دارند و درصورت افزایش دما، انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهند. ضریب انتقال صوتی آن‌ها نسبت به پشم شیشه و پشم سنگ کم‌تر است. نسبت به پشم شیشه و پشم سنگ قیمت بالاتری دارد.

کاربرد عایق الاستومری موتورخانه

کاربردهای عایق الاستومری عبارتند از صنایع نفت، گاز، صنایع شیمیایی، نساجی، کاغذسازی، نیروگاهی، اتصال‌های صنعتی، مبدل‌های حرارتی، مخازن ذخیره مواد شیمیایی، تجهیزات با اشکال پیچیده، بویلرها، راکتورها، خطوط انتقال مواد شیمیایی، لوله‌های بخار، خطوط پالایش شیمیایی، پتروشیمی و ماشین‌های رنگرزی.

انواع عایق الاستومری موتورخانه

انواع عایق الاستومری موتورخانه

انواع عایق الاستومری موتورخانه

عایق پروتکت بلک، عایقی حرارتی و منعطف است که ساختار غیر متخلخل دارد. این عایق دارای پوششی از پروتکت بلک است که مقاومت زیادی در برابر آب، رطوبت و آلودگی دارد. این عایق برای ایزوله‌سازی مکان‌های در معرض رطوبت و آلودگی زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عایق سنتی سبب آلرژی تنفسی و پوستی می‌شود. این عایق‌ها، پروسه‌ای زمان‌بر در صنعت ساخت‌وساز دارند. درحال‌حاضر برای سهولت عایق‌کاری و بالابردن سرعت انجام پروژه‌های ساختمانی از عایق الاستومری پشت چسب‌دار استفاده می‌کنند. استفاده از این عایق‌ها سبب صرفه‌جویی در زمان و کاهش هزینه‌های عایق‌کاری می‌شود.

عایق رولی با ضخامت‌های گوناگونی طبق مکان مورد نظر و شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عایق‌ها در فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزین مناسبی برای پشم شیشه هستند. آن‌ها با ساختار سلول بسته خود از اتلاف انرژی و حرارت جلوگیری می‌کنند و طول عمر تأسیسات را بالا می‌برند.

عایق‌های رولی دارای وزن سبک و مقاومت زیاد در برابر رشد قارچ، باکتری، گردوغبار، رطوبت و مواد شیمیایی هستند. نصب و نگهداری راحتی دارند و برای عایق‌کاری سیستم تهویه مطبوع در فضای بسته مناسب هستند. برای نصب آن‌ها از چسب مخصوص و برای پوشش آن‌ها از درزگیر استفاده می‌کنند.

به‌علت تغییرهای اقلیمی در عایق‌کاری تأسیسات ساختمانی باید از این عایق‌ها استفاده شود که مقاومت زیادی در برابر تغییرهای اقلیمی دارند. در محیط‌های داخلی ساختمان و فضای خارجی از عایق الاستومری روکش‌دار استفاده می‌کنند.

این عایق‌ها به‌عنوان یک عایق صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به‌علت ساختار سلولی و متخلخل، سروصدا را کاهش می‌دهند و نقش مهمی در کاهش آلودگی صوتی دارند. عایق تخم‌مرغی در 2 مدل ساده و موج‌دار به 2 صورت بدون چسب و چسب‌دار وجود دارند. مقاومت آن‌ها در برابر جذب آب، حرارت و مواد شیمیایی زیاد است.

جمع‌بندی

استفاده از عایق الاستومری موتورخانه به‌عنوان محصولی مناسب، جایگزین عایق سنتی شده است. در عصر حاضر، عایق‌کاری از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی و آسیب کم‌تر به محیط‌زیست است. این عایق‌ها نصب راحت و ضریب انتقال حرارتی پایینی دارند. مقاومت آن‌ها در برابر خوردگی، روغن، مواد شیمیایی، رطوبت، نفوذ بخار آب و رشد کپک از مزایای منحصربه‌فرد آن محسوب می‌شود.

شرکت کاراپمپ با تجربه تیمی متبحر و تکیه بر مهارت‌هایی مثال‌زدنی با هدف رضایت کامل مشتریان و بهره‌گیری از اصول عایق‌بندی درست در راستای کاهش اتلاف انرژی، بهبود و بازدهی بهتر سیستم‌های تأسیساتی در خدمت کاربران است. برای کسب مشاوره با شماره کارشناس ما ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه