شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

انواع برج خنک کننده به همراه مشخصات کامل

موضوع مقاله:

انواع برج خنک کننده به همراه مشخصات کامل

انواع برج های خنک کننده

فهرست مطالب

فهرست مطالب

انواع برج های خنک کننده

یکی از پرکاربردترین دستگاه های خنک کننده آبگرم موجود در فرایندها و دستگاه های صنعتی برج خنک کننده است که بر اساس سیستم تهویه مطبوع ساختمان کار میکنند. سیستم‌ های خنک ساز صنعتی عمدتا با بدنه‌ ای از جنس بتن و در معدودی از کاربردها از فایبرگلاس تولید می‌شوند که قابلیت حمل به صورت مونتاژ شده ندارند و باید در محل پروژه مونتاژ شوند. در این مقاله قصد داریم انواع برج خنک‌ کننده صنعتی را مورد بررسی قرار میدهیم.

نحوه عملکرد برج خنک کننده صنعتی

در عملکرد برج های خنک کننده، ابتدا آب گرم وارد برج شده و در بالای آن به طور یکنواخت پخش می شود. سپس با پایین آمدن آب از برج، تماس آب و هوا افزایش پیدا میکند و انتقال حرارت از طریق تبخیر افزایش می یابد. در این حالت حجم زیادی از هوا دائما در امتداد طرفداران پرقدرت برج در حال حرکت است و با تبخیر، آب گرما را از دست می دهد. در نهایت وارد مخزن برج در پایین می شود. سپس آب خنک به عقب برمی گردد تا منبع حرارتی اولیه خنک شود و چرخه تکرار می شود.

برای درخواست تعمیر و نگهداری برج خنک کننده با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

انواع برج خنک کننده صنعتی

به طور کلی انواع برج پخنک کننده صنعتی به سه بخش برج خنک کن مدار باز، برج خنک کننده مدار بسته، کولینگ تاور هذلولی یا هیپربولیک تقسیم میشود.

انواع برج خنک کننده

انواع برج خنک کننده

1. برج خنک کن صنعتی مداربسته

در عملکرد این سیستم ها به طور قابل ملاحظه ای از اتلاف آب جلوگیری می شود و قابلیت طراحی در صنایع سنگین را دارد. بنابراین عمدتا برای نواحی گرم و کویری مورد استفاده قرار میگیرد.

نحوه کار انواع برج خنک کننده به گونه ایست که سیستم اتوماتیک چرخش آب پخش کن، آب داغ را به طور یکنواخت روی کویل مسی پخش می کند. هوای خشک به صورت همزمان در جهت مخالف ریزش آب به طرف بالا کشیده شده و باعث تبخیر قسمتی از آب داغ و خنک شدن باقیمانده آن میشود. سپس آب خنک شده در تشت جمع شده و از طریق لوله های خروجی به منبع حرارتی جهت چرخش دو بار پمپاژ می شود.

برج خنک کننده صنعتی

برج خنک کننده مدار باز

2. برج خنک کننده صنعتی مدار باز

عملکرد برج خنک کننده به صورت تبخیری و مستقیم است. برای همین راندمان آن بسیار زیاد و قدرتمند می باشد. اما عیب بزرگ این سیستم ها مصرف بالای آب است که میتواند باعث هزینه بالا شود.

به طور کلی عملکرد سیستم های برج خنک کننده مدار باز اینگونه است که ابتدا آب گرم وارد برج خنک کننده مدار باز شده و به سمت بالای دستگاه پمپاژ می شود. سپس آب روی سطوح خنک کننده یا همان پکینگ مدیا پاشیده میشود.

این لایه نازک باعث خنک شدن سریعتر دستگاه می شود. از طرفی جریان هوای تازه و خنک توسط فن وارد سیستم شده و بر روی سطوح خنک کن به گردش درمی آید؛ سپس یک تبادل حرارت تبخیری را به وجود می آورد. در نهایت آب‌ خنک شده به بیسین (BASIN) یا تشتک جمع‌ آوری هدایت می‌گردد. 

برج خنک کننده صنعتی

برج خنک کننده هذلولی

3. برج خنک کننده صنعتی هذلولی

گونه دیگری از برج های صنعتی خنک ساز برج های هذلولی هستند که مکانیسمی کاملا متفاوت دارند. در واقع هرگاه بخواهیم پالایشگاه های بزرگ و نیروگاه های هسته ای را مجهز به برج خنک کننده کنیم، میتوانیم روی این برج ها حساب کنیم. این برج در برخی مواقع، ارتفاعی به اندازه 200 متر دارند و نکته مهم این است که در ساختار این گونه برج ها فن وجود ندارد؛ در عوض این تجهیزات از دهانه‌ های بسیار بزرگی برای ورود طبیعی جریان هوا بهره می‌ برند.

همچنین ساختار برج های خنک کننده به گونه ای است که وسط سازه به داخل جمع می شود. به همین دلیل تا هنگامی که هوای خنک وارد شده، سریعا وسط سازه میرسند و بعد با سرعت به سمت بالا حرکت می کنند. از طرفی آب‌ داغ صنعتی نیز روی پکینگ‌ ها ریخته می‌شود. در طی این تماس جریان‌ های هوا و آب، تبادل حرارت مستقیم و تبخیری رخ می‌دهد. پس از تبادل حرارت، آب خنک شده به تشتک برج خنک کننده منتقل میشود.

در نظر داشته باشید، هوای گرم به دلیل سبک بودن به سمت بالا حرکت میکند و مجددا هنگامی که این گازهای گرم به بخش میانی می رسند با سرعت بیشتری به بالای برج هدایت می شوند. در نهایت هوای گرم از طریق دهانه بزرگ این تجهیزات، به محیط بیرون انتقال می‌یابد.

برج خنک کننده صنعتی

کاربرد صنعتی برج خنک کننده

کاربرد انواع برج خنک کننده صنعتی

همانطور که گفته شد از انواع برج خنک کننده صنعتی در اکثر صنایع استفاده میشود که از جمله آنها می توان به نیروگاه ها، اماکن تجاری، سیستم های تهویه مطبوع و کارخانه جات و اماکن صنعتی اشاره کرد.

همچنین از دیگر کاربردهای برج صنعتی خنک کننده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمپرسورهای آب خنک
  • تزریق پلاستیک و دستگاه قالب گیری
  • دستگاه ریخته گری قالب
  • کارخانه تبرید و سرمایش
  • سردخانه
  • کارخانه فرآیندهای آنودایز
  • نیروگاه تولید برق
  • سیستم های تهویه مطبوع با آب سرد

کنترل کیفیت آب برج خنک کننده صنعتی

همانطور که میدانید اگر کیفیت سیال داخل برج خنک کننده پایین باشد، علاوه بر کاهش بازدهی، برج خنک کننده صنعتی میتواند باعث به وجود آمدن رسوب نیز شود. چند دلیل وجود دارد که آب ها در گردش داخل برج خنک کننده بی کیفیت باشند:

  1. اگر آب ورودی به دستگاه دارای سختی بالا باشد، راندمان دستگاه پایین خواهد آمد.
  2. ورود هوا و گرد و غبار به دستگاه موجب آلودگی آب های در گردش شوند.
  3. قطعات و سطوح برج کثیف شده و باعث آلودگی آب شود.

در چنین شرایطی چند راه وجود دارد تا بتوانیم کیفیت سیال داخل برج را افزایش دهیم:

  1. تا حد استاندارد از آنتی اسکالانت و مواد شیمیایی استفاده کنیم. میزان تزریق آن به آب، باید تحت نظر کارشناسان مربوط انجام شود.
  2. به طور مداوم کیفیت سیال را آنالیز کنیم تا در صورت نیاز فورا بتوانیم از ورود آب کثیف جلوگیری نماییم.
  3. از فیلتر شنی برای از بین بردن املاح مازاد و مضر آب استفاده کنید.
  4.  از سختی گیر رزینی برای تصفیه آب استفاده کنید.

سخن آخر

برج های خنک کننده صنعتی از جمله مهمترین اجزای تجهیزات بزرگ کارخانه ها، نیروگاه ها و… است که نصب و طراحی آن نیاز به تخصص دارد. مشاوران میتوانند به شما کمک کنند که براساس کارایی کارخانه خود از انواع برج خنک کننده صنعتی استفاده کنید. چنانچه به دنبال مشاوره آنلاین در زمینه تاسیسات هستید تیم کاراپمپ آماده همراهی شما است کافیست از طریق لین تماس با ما با ما در ارتباط بوده و یا با شماره تلفن ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه