شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

اصول لوله کشی ساختمان

موضوع مقاله:

اصول لوله کشی ساختمان

اصول لوله کشی ساختمان

فهرست مطالب

فهرست مطالب

اصول لوله کشی ساختمان

اصول لوله کشی ساختمان در این مقاله  در سایت کاراپمپ توضیح داده میشود.ساختار لوله کشی ساختمانی،یک بخش بسیار پر اهمیت و کاربردی در ساختمان میباشد که اگر استاندارد ها و اصول مربوط به ان رعایت نشوند.تبعات نامناسبی را به دنبال دارد.اصول لوله کشی ساختمان میتواند موجب بازدهی مناسب، کیفیت مناسب و همینطور کاهش هزینه های ناشی از تعمیرات شود.

استاندارد های بستر لوله کشی و محل لوله های ساختمانی

در اصول لوله کشی ساختمان بستن لوله ها، یکی از نکات بسیار پر اهمیت در قضیه استاندارد ها میباشد.نصب لوله نباید خیلی عقمیق انحام شود تا جایی که مقدار بسیار زیادی از ان  در داخل زمین قرار بگیرد؛ چرا که به میزان عمقی از لوله که وارد زمین میشود، خاک بیشتری هم بر روی اواه قرار میگیرد و این یعنی لوله باید فشار بسیار زیادی را متحمل شود و ممکن است توان تحمل این هم از فشار را نداشته و به مشکل جدی برخورد کند.

البته نکته مقابل این هم بسیار قابل توجه است که لوله نباید در فاصله خیلی کمی از سطح هم قرار بگیرد چراکه این امر موجب اسیب پذیری لوله در اثر عبور اجسام سنگین از ان میشود.به نحوی میتوان گفت که رعایت این مورد، موجب افزایش عمر و کارکرد لوله میشود.

در اصول لوله کشی ساختمان گفته میشود که لوله هایی مثل لوله های گاز ، باید در بخش داخل دیوار نصب شوند و فاصله مناسبی بین لوله ها و دیوار وجود داشته باشد که این امر در استانداردسازی لوله کشی ساختمانی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.برخی هم فکر میکنند که انتهای بخش غلاف باید جوش داده شود که به نظر میرسد این کار چندان صحیح نباشد و میتوان فاصله میان لوله و دیوار را به نحو دیگری پرکرد.نکته دیگری هم که بسیار مورد توجه است،بحث بستن محکم چارچوب است.

در مورد لوله های فاضلاب، میتوان گفت که بهتر است به صورت عمودی قرار بگیرند که البته در یک شرایطی هم بهتر است که افقی قرار بگیرند، در صورت ایجاد شیب هم باید دقت شود که شیب، زیاد تند نباشد که باعث تخلیه سریع اب و رسوب فضولات و…میشود و سیستم های لوله کشی مربوط به فاضلاب توالت هم باید جدا از حمام و اشپزخانه ، تعبیه شود

جنس لوله های اب ساختمان

در اصول لوله کشی ساختمان جنس لوله های مورد استفاده در انواع مختلفی میباشد که به هرحسب نیاز در موارد مختلفی استفاده میشوند. لوله های مدل چدنی که لوله هایی سنگین و قطور بوده و برش سختی هم دارند.لوله های پی وی سی که در لوله کشی های سیستم های فاضلابی بسیار کاربردی بوده و استحکام و مقاومت مناسبی هم دارند.لوله های برنج کروم هم دارای ظاهر براق  و درخشان بوده و نسبتا هم قطور میباشند، همینطور انعطاف پذیری مناسب و کارکرد بالایی هم دارند.لوله های الومینیومی کم وزن بوده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، طول عمر نسبتا مناسبی هم دارند و در انه سازی کاربرد دارند.

در اصول لوله کشی ساختمان گفته میشود که لوله های اهن گالوانیزه بیشتر برای خطوط ابرسانی مورد توجه اند و به صورت فلزاتی محکم میباشند اما احتمال خوردگی و زنگ زدگی در انها بالاست.لوله های مسی هم در عین استحکام، دارای انعطاف پذیری بوده و ظاهری مات دارند اما با وجود مقاومت مناسب در برابر خوردگی،اسیب پذیری قابل توجهی هم دارند.

لوله های سی پی وی سی، بیشتر برای ابرسانی استفاده میشوند و پلاستیک هایی مات ، با رنگ هایی کرم و سفید میباشند، این لوله ها علاوه بر مقاومت نسبتا خوب در برابر گرما، هزینه های مناسبی هم دارند.لوله های پی ای ایکس هم نوع دیگری از لوله ها هستند که برای خطوط ابرسانی کاربرد دارند و سوراخ ایجاد نمیکنند،این جنس، منعطف و قوی بوده و در یک بازه دمایی خاصف تحمل دمای خوبی هم دارد.

جنس لوله های آب ساختمان

جنس لوله های آب ساختمان

کیفیت اب در لوله کشی های ساختمانی

در اصول لوله کشی ساختمان برای داشتن یک اب اشامیدنی سالم که رسوب و املاح و همینطور الودگی های میکروبی کمتری دارد، باید توجه ویژه ای به استاندارد های مربوط به لوله کشی داشت.جنس مرغاوب لوله ها و قواعد لوله کشی در این امر بسیار موثر بوده و در صورتی که لوله از جنسی باشد که احتمال سوراخ شدگی و یا نشتی در ان بالا باشد، میتواند موجب الوده شدن اب شده و بر سلامت جسمی ساکنین ساختمان ، اثر بسیار نامطلوبی داشته باشد.

در لوله کشی های فاضلابی، طراحی باید به نحوی باشد که رسوب فضولات و الودگی ها در ان کمتر شود و نیازی به تخلیه مداوم ان نباشد.باید به نکات ویژه بستن لوله های اب گرم و سرد و حنس ویژه هر کدام هم توجه کافی داشت و لوله ها را به نحوی بست که از سایش انها جلوگیری شود و یا حداقل احتمال سایش کم شود.

در اصول لوله کشی ساختمان گفته میشود که  در فصول زمستان، باید مراقب یخ زدگی در لوله ها باشیم و همینطور از اسیب های ناشی از نور خورشید هم نباید غافل شد.استفاده از سیفون ها در لوله های فاضلابی، بسیار دارای اهمیت بوده و همینطور عدم استفاده از احرام سنگین بر لوله های فاضلابی که میتواند موجب ترکیدن یا مخاطرات دیگر شود.برای توزیع مناسب اب، بهتر است که محل منبع، در مکانی، بالاتر از بخش های توزیعی باشد.استفاده از محافظ برای لوله ها هم نکته بسیار مهمیست که موجب حفظ ان از اسیب های محیطی میشود.

کیفیت اب در لوله کشی های ساختمانی

لوله کشی به روش روباز یا زیر سقفی

در اصول لوله کشی ساختمان لوله کشی روباز،یک روش قدیمی بوده ودر تاسیسات عصر جدید، کمتر مورد استقبال است؛ اما روش زیر سقفی که به معنی رد کردن لوله از زیر سقف میباشد ، در این روش، تعمیر نسبتا اسان بوده و همین امر، موجب کم هزینه تر شدن ان هم میباشد.روش زیر سقفی، محدودیت های کمی داشته و اتصالات مناسبی دارد که موجب استقبال امروزی از ان شده،به دلیل جرم زیادی که لوله کشی های فاضلابی دارند، این سیستم ها به لوله کشی های حرفه ای و افرادی با دانش فنی مناسب نیاز دارند.

در مواردی که توالت فرهنگی و ایرانی، همزمان قرار است که در منزل طراحی شوند، باید گفت که جداسازی لوله کشی های این دو میتواند بر کیفیت لوله کشی، اثر بگذارد.در اصول لوله کشی ساختمان برای ذکر برخی از مزایاس لوله کشی زیرسقفی، میتوان به هزینه های مناسب این سیستم،کم ضخامت بودن سقف،باز شدن فضا، انعطاف مناسب لوله کشی در برابر برخی خطرات و امکان انتخاب لولهد های قطور فاضلاب، اشاره کرد.

لوله کشی به روش روباز یا زیر سقفی

لوله کشی به روش روباز یا زیر سقفی

سخن آخر

در  محتوا اصول لوله کشی ساختمان به صورت کامل با یکی از خدمات ویژه ما به نام اجرای لوله کشی تاسیسات بهداشتی آشنا شدید.

همانطور که می دانید ، این عملیات باید حتما توسط افراد متخصص در این زمینه اجرا شود.

شما می توانید برای درخواست افراد مجرب جهت اجرای لوله های بهداشتی ساختمان خود با شماره  ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماش حاصل کرده و در صورت نیاز به مشاوره ، به صورت رایگان به کارشناس ما در واتس اپ پیام دهید.

امیدوارم مطالبی که در اصول لوله کشی ساختمان گفته شد برای شما مفید باشد.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه