شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

موضوع مقاله:

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی از موضوعاتی می باشد که دانستن آن خالی از لطف نیست و در نهایت ما به شما پیشنهاد می کنیم از متخصصان و کارشناسان حرفه ای،کاردان و با تجربه سایت کارا پمپ استفاده کنید. در ابتدای مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی لازم دانستیم یک توضیح کلی در باره چیلر بیان کنیم.

چیلر چیست؟

چیلر (Chiller) به ماشینی اطلاق می شود که از طریق یک سیکل ترمودینامیکی (تراکمی بخار یا جذبی)، گرما را از جریان سیال مشخصی (مبرد) دفع می­ کند. سپس این جریان بواسطه گردش درون یک مبدل حرارتی، جهت خنک کاری آب مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع چیلر گرما را از محیطی گرفته و به محیط دیگری منتقل می کند. پس می توان چیلر را نوعی پمپ انرژی قلمداد کرد که محصول خروجی آن آب سرد است.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه چیلر چیست؟ به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی چیلر چیست؟ سایت کاراپمپ را مطالعه کنید. در ادامه مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به بررسی کاربرد های چیلر می پردازیم.

کاربردهای چیلر

چیلرها از مهمترین تجهیزات سرمایشی و تولید برودت در ساختمان ها و کارخانه های صنعتی به حساب می آیند. از آب سردِ تولیدی در چیلر می توان به کمک فن کویل ها و یا هواسازها، فضای داخلی هر ساختمانی را خنک کرد و یا از آن در ماشین آلات صنعتی و انواع فرایندهای تولید که به خنک کاری نیاز دارند، استفاده نمود. بنابراین چیلرها به لحاظ نوع کاربرد، در دو دسته تهویه مطبوع و برودت صنعتی تعریف می ­شوند.

کاربرد چیلر
کاربرد چیلر

در ادامه مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی لازم دانستیم که یک تعریف کلی از چیلرجذبی را بیان کنیم.

چیلر جذبی چیست؟

چیلر جذبی یا ابزوربشن چیلر (Absorption chiller) سیستم تهویه مطبوعی است که بر اساس سیکل تبرید جذبی عمل می کند، این چیلرهای جذبی از انرژی گرمایی (شعله مستقیم گاز، آب داغ بخار آب داغ) به جای انرژی الکتریکی برای ایجاد برودت استفاده میکنند و سرمایش ایجاد شده برای محیط‌های ساختمانی و صنعتی را توسط سیستم فن کویل و هواساز به محیط مورد نظر تزریق میکنند.

در ادامه مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی لازم دانستیم که کاربردهای چیلرهای جذبی را بیان کنیم.

کاربردهای چیلر جذبی چیست؟

به دلیل مصرف برق پایین چیلرهای جذبی بسیار مورد توجه هستند. با این حال، مصرف گاز و پرتی آب موجود در سیستم خنک کاری بسیار زیاد است. به طور کلی از گرمای حاصل از مولدهای انرژی می‌توان برای ژنراتور چیلر جذبی استفاده کرد و هرچه انرژی حرارتی بیشتر باشد به بهبود راندمان چیلر جذبی کمک میکند.

از کاربردهای معمول چیلرهای جذبی یکی در پروژه هایی است که دسترسی به برق وجود ندارد و کاربرد دیگر در نیروگاههای مجهز به سیستم CHP است. سیستم CHP سیستمی است که با استفاده از آن برای مثال بتوان از یک نیروگاه، انرژی الکتریکی و گرمایی را هم زمان استحصال کرد.

با استفاده از چیلر می‌توان سیستم CHP را ارتقا بخشید و به سیستم CCHP تبدیل کرد؛ یعنی سیستمی که همزمان به تولید برق، گرما و سرما می‌پردازد و بازده بسیار بالای دارد. از مزایای دیگر چیلر جذبی میتوان به سروصدای کم، کاهش مصرف برق و ایجاد آلاینده ها و مخاطرات زیست محیطی کمتر اشاره کرد.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه چیلر چیست؟ به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی چیلر جذبی چیست؟ سایت کاراپمپ را مطالعه کنید.

کاربرد های چیلر جذبی

در ادامه مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به بررسی چیلرهای تراکمی می پردازیم.

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی در واقع نوعی از چیلر و یا بتوان اینگونه بیان کرده که چیلر بخشی از سیستم تهویه مطبوع هوا است که کار خود را به وسیله حذف گرما انجام می‌دهد. در واقع چیلر تولیدکننده سرما نیست، بلکه حذف کننده گرماست. ممکن است که به خاطر وجود واژه chill در نام این دستگاه، تصور کنیم که کار اصلی چیلر بر پایه تولید سرماست اما چنین نیست.

در ادامه مقاله 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به بررسی کاربردهای چیلرهای تراکمی می پردازیم.

کاربرد چیلر تراکمی چیست؟

اگر بخواهیم به محدوده­ وظایف چیلر تراکمی نگاهی داشته باشیم، باید وظایف هر دستگاه تهویه مطبوع دیگری را پیش چشم آوریم: کنترل دما و رساندن آن به دمای مطبوع و حفظ آن، کنترل رطوبت و ایجاد جریان هوا و پاکسازی هوای محیط.

چیلر های تراکمی معمولاً در پشت بام یا زیرزمین و موتورخانه ساختمان هایی با هر نوع کاربری مسکونی، تجاری، صنعتی، تفریحی، آموزشی و موارد دیگر نصب می‌شوند تا کار خود را انجام دهند. اینکه این چیلر در همه ساختمان ها و سازه ها قابل نصب و استفاده است انعطاف و سازگاری آن را می‌رساند. توجه داشته باشید که نسب چیلر تراکمی بسیار مهم بوده و باعث افزایش طول عمر این سیستم خواهد شد. اغلب در استان‌های بزرگ مثل تهران، عدم نصب اصولی چیلر رخ خواهد داد که ساکنین ساختمان یا مجتمع باید هر ماه به دنبال تعمیر چیلر در تهران باشند که این موضوع باعث نگرانی اعضای ساختمان خواهد شد.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه چیلر چیست؟ به شما پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی چیلر تراکمی چیست؟ سایت کاراپمپ را مطالعه کنید.

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

در زیر به 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی اشاره می کنیم که برتری استفاده از آن را نشان می دهد.

  1. چیلر جذبی ضریب عملکرد (COP) بسیار پایینی بین ۰٫۵۴ تا ۱٫۲ دارد. در حالی که ضریب عملکرد چیلر تراکمی بین ۳ تا ۸ است.
  2. تجهیزات چیلر جذبی حدود ۵۰ درصد بیشتر از چیلر تراکمی حجم دارد و به همین اندازه فضای بیشتری از کف موتورخانه را اشغال می کند.
  3. ارتفاع تجهیزات چیلر جذبی نسبت به تراکمی بلندتر بوده و در نتیجه ارتفاع موتورخانه حدود ۶ تا ۱۰ فوت بلندتر باید در نظر گرفته شود.
  4. وزن تجهیزات چیلر جذبی برای تولید برودتی یکسان نسبت به چیلر تراکمی حدود ۲ برابر است و معمولا به چندین قسمت مختلف تقسیم و سپس حمل می شود و نیز اینکه فوندانسیون بسیار محکم تری نیاز دارد که این موضع باعث هزینه‌های تعمیر چیلر تراکمی خواهد شد.
  5. بیشتر چیلرهای تراکمی همراه با مبرد درون آنها مستقیما از کارخانه سازنده به محل نصب حمل می شوند. در حالی که مبرد و جاذب چیلر جذبی می بایستی که بعد از نصب چیلر در موتورخانه ، درون آن تزریق شود.
  6. در سیکل چیلرها مقداری از حرارت سیستم در کندانسور باید از سیستم توسط آب خنک کاری یا هوا خارج گردد. مقدار حرارتی که از کندانسور چیلر جذبی باید خارج شود حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد نسبت به کندانسور تراکمی بیشتر است. در نتیجه چیلر جذبی به کندانسور ، پمپ و برج خنک کننده بزرگتر و گران قیمت تری نیاز دارد.
  7. قیمت تمام شده چیلرهای جذبی از نوع شعله غیر مستقیم حدود ۵۰ درصد نسبت به قیمت تمام شده چیلرهای تراکمی بیشتر است. در ضمن قیمت تمام شده چیلر جذبی نوع شعله مستقیم حدود ۲ برابر چیلر تراکمی خواهد بود.

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی که در بالا مورد بررسی قرار گرفت امیدوارم برای شما مفید بوده باشد.

نتیجه گیری

بعد از شناخت 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به این نتیجه می رسیم که در شرایط عادی و معمول ، استفاده از چیلر تراکمی قطعا گزینه بهتری خواهد بود. از آنجایی که منبع انرژی لازم برای راه اندازی یک چیلر جذبی ، حرارت مستقیم و یا غیر مستقیم است ، معمولا از نوع جذبی بهتر است فقط زمانی استفاده شود که یک منبع حرارتی در حال اتلاف مانند حرارت در حال اتلاف یک کوره ، حرارت در حال اتلاف توربین گاز ، قسمتی از کارخانه و یا … وجود داشته باشد و ما با تجهیزات چیلر جذبی آن را بازیافت و به سیکل سردسازی تبدیل کنیم.

بخاطر اینکه چیلرهای تراکمی با موتور الکتریکی کار می کنند و اگر پروژه ای با مشکل تامین برق یا هزینه های آن روبرو است بهتر است که در آن از چیلرهای جدیدی با نام تجاری چیلر گازی GHP استفاده شود که این نوع چیلر با گاز شهری کار می کند و به انرژی الکتریکی بسیار اندکی نیاز دارد.

7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

سخن آخر

در محتوا 7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به صورت کامل با یکی از تخصصی‌ترین خدمات کارا پمپ آشنا شدید. همانطور که مطالعه کردید، این بخش از ساختمان دارای اهمیت فراوان بوده و باید در اجرای آن دقت بسیار زیادی شود.

در همین راستا کارا پمپ با تشکیل تیم متخصص و ماهر، به صورت کاملا دقیق این عملیات را انجام داده و بالاترین سطح کیفیت در سراسر ایران را دارد. برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ ارتباط برقرار کرده و یا درون اپلیکیشن وتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه