شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

لوله کشی انشعابی ساختمان

موضوع مقاله:

لوله کشی انشعابی ساختمان

لوله کشی انشعابی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

لوله کشی انشعابی

چنانچه بخواهیم ساختمانی را بازسازی کنیم تغییر و تحول لوله کشی قبلی کار بسیار سختی است. بنابراین بهتر است که هنگام لوله کشی دقت لازم را در این زمینه داشته باشیم تا دچار مشکل نشویم. به طور کلی لوله کشی ساختمان به دو صورت انشعابی و کلکتوری انجام می شود. هرچند امروزه روش کلکتوری پرطرفدارتر است. اما در برخی موارد چاره ای جز لوله کشی انشعابی نخواهیم داشت. قبل از انجام لوله کشی باید از روش های مختلف آگاهی داشته باشیم تا بهترین نوع را برای خود پیدا کنم و در این مقاله قصد داریم درباره لوله کشی انشعابی با شما صحبت کنیم

لوله کشی انشعابی

ویژگی لوله کشی انشعابی

لوله کشی انشعابی ساختمان چیست؟

این شیوه به این صورت است که برای واحد از لوله رایزر یک انشعاب دریافت می‌شود که آن را لوله مهم آب درون واحد می‌نامند. برای فضاهای نیازمند آب از لوله اساسی یک انشعاب می‌گیرند. در این روش لوله‌ها به‌طور مستقیم از کلکتور به نقاط مورد نیاز نصب می‌شوند. این روش برای ساختمان‌های کوچک مناسب است. روش انشعابی ازنظر اجرایی قیمت باصرفه‌تری دارد. از مزایای آن می‌توان به سرعت زیاد در اجرا، هزینه کم برای اتصالات، قابلیت اجرای لوله‌کشی روکار، فراهم‌کردن توزیع مستقیم سیالات به اتاق و نصب آسان آن اشاره کرد.

قدمت لوله‌ها، سرعت، فشار آب و دسترسی آسان به لوله‌ها از عوامل مهم در کیفیت لوله‌ کشی انشعابی ساختمان هستند که این موارد را باید قبل از اجرای لوله کشی ساختمان مورد بررسی دقیق قرار دهید. در ‌این شیوه، لوله مهم پس از عبور از داخل خیابان و ورود به ساختمان بعد از نصب کنتور، مستقیم در درون ساختمان به‌کارگیری می‌شود. به‌کارگیری رایزر اساسی آب این‌طور است که برای محل مصرف یک انشعاب از سر لوله دریافت می‌کنند و در انتها، تمام مسیر لوله‌کشی باهم دارای ارتباط می‌شوند. برای لوله‌کشی آب گرم هم از رایزر یک انشعاب به وسیله حرارتی وارد می‌کنند و از قسمت خروجی، لوله آب گرم بیرون می‌آید. لوله‌های منشعب در این روش لوله‌کشی به 2 دسته تقسیم می‌شوند.

لوله کشی انشعابی توکار

اگر لوله های منشعب از رایزر از مصالح ساختمانی عبور داده شوند، لوله‌کشی به‌طور توکار انجام می‌شود. این نوع لوله‌کشی برای ساختمان‌های در حال سکونت سوای کنده‌کاری مناسب نیست.

لوله کشی انشعابی روکار

اگر لوله آب گرم و سرد منشعب شود و روی سطح فرنگی دیوار نصب شود، لوله‌کشی روکار انجام می‌شود. سریع‌ترین روش لوله‌َکشی آب، به‌صورت انشعابی روکار است. این روش برای شرایطی که ساختمان در حالت سکونت باشد مناسب‌تر است زیرا می‌توان لوله‌ها را بدون ایجاد خرابی از سطح دیوار عبور داد. این نوع لوله ‌کشی انشعابی ساختمان را به‌علت سرعت فعالیت بالا و مخارج کم‌تر در تعمیرات لوله‌کشی آب استفاده می‌کنند.

ویژگی لوله کشی انشعابی

اگر لوله های کشی را به صورت انشعابی از رایزر تحت مصالح ساختمانی عبور دهیم، لوله کشی انشعابی نام دارد. در واقع در لوله کشی انشعابی ساختمان که از لوله رایز برای یک واحد انشعابی گرفته می‌شود که آن را لوله مهم آب در درون واحد می نامیم.

در بعضی ساختمان ها لوله ها را از طریق روش انشعابی از کف عبور میدهند. هر چند که در ساختمان های امروزی چون از روش کلکتوری استفاده میکنند، لوله ها از سقف عبور داده می شود. قیمت مناسب، سرعت بالای نصب از جمله مزایای لوله کشی انشعابی بوده و قابلیت نشتی زیاد در شکل اجرای ناصحیح نیز جز معایب لوله کشی انشعابی محسوب می شود.

لوله کشی کلکتوری یا انشعابی

انتخاب دو روش سنتی و جدیدترین روش لوله کشی ساختمان در اولین گام بسته به نوع ساختمان و هزینه ای دارد که کارفرما قرار است برای آن تقبل کند. با این وجود هرچند که لوله کشی کلکتوری مزایای زیادی دارد. اما بسیاری برای صرفه جویی در هزینه لوله این روش را انتخاب میکنند.

در واقع میتوان گفت اگر وابستگی لوله کشی انشعابی به لوله اصلی ساختمان را در نظر نگیریم، این روش هم میتواند در بسیاری از موارد مهم باشد. به طور مثال چنانچه نشتی شوفاژ نیاز به تعمیرات داشته باشد در لوله کشی کلکتوری نیاز به تخلیه آب کل سیستم نیست، اما در لوله کشی انشعابی ناچار به خالی کردن آب شوفاژ کل آپارتمان و در صورت آب بندی نبودن شیر فلکه های رفت و برگشت تخلیه آب کل ساختمان هستیم.

لوله کشی انشعابی

لوله کشی انشعابی پکیج

لوله کشی انشعابی پکیج

یکی دیگر از روشهای لوله کشی انشعابی در پکیج هاست. این لوله کشی به دو صورت انشعابی توکار و روکار انجام میشود و هر یک کاربری مخصوص به خود را دارد. در لوله کشی روکار لوله آب سرد گرفته شده از رایزر اصلی در ساختمان تا پکیج به صورت روکار انجام می شود. اما در شیوه توکار ابتدا از رایزر اصلی آب سرد یک انشعاب گرفته و این لوله را از زیر کار به پکیج می رسانیم.

نکته مهم درباره لوله کشی های انشعابی پکیج این است که معمولا برای جلوگیری از افزایش هزینه ها در لوله کشی توکار هنگام ساخت ساختمان و یا هنگام بازسازی این روش را اعمال میکنند.

لوله کشی انشعابی آب

در لوله کشی انشعابی آب لوله ها سرد و گرم در تمام ساختمان از رایزر اصلی منشعب می شود. در این روش لوله اصلی بعد از گذشتن از خیابان وارد ساختمان شده و بعد از نصب کنتور مستقیما در داخل ساختمان میرود.

همچنین نحوه استفاده از رایزر اصلی آب در داخل ساختمان به این صورت است که برای هر محل مصرف یک انشعاب از سر لوله گرفته شده و در انتها کل مسیر لوله کشی به یکدیگر مرتبط می شوند. برای همین به آن لوله کشی انشعابی میگویند. امروزه این روش لوله کشی به وسلیه لوله های پلیمری انجام می شود.

برای لوله کشی آب گرم نیز انشعابی از رایزر اصلی به وسیله حرارتی رفته و از خروجی آن لوله آب گرم خارج می شود. همچنین لوله کشی انشعابی آب به دو صورت توکار و لوله کشی انشعابی به صورت روکار انجام می شود. اگر لوله های منشعب شده از رایزر اصلی را از زیر مصالح ساختمانی عبور دهیم شکل لوله کشی به صورت توکار بوده و در صورتی که از داخل مصالح عبور نکند به آن روش روکار می گویند.

لوله کشی انشعابی

لوله کشی انشعابی

بازدهی لوله کشی انشعابی بالا است یا کلکتوری

کیفیت لوله کشی به طور کلی بر اساس عمر لوله ها در لوله کشی، سرعت و فشار آب، دسترسی راحت به لوله ها سنجیده میشود چنانچه در نظر داشته باشیم باری ساختمان درحال ساخت یا در حال بازسازی از لوله کشی کلکتوری با لوله های لایه ای به صورت زیر سقفی استفاده می شود؛ چراکه در این روش از لوله کشی از لوله های لایه ای استفاده می شود که بر روی سرعت و فشار آب تاثیر منفی نمی گذارند.

همچنین هوای داخل لوله ها به واسطه شیر هواگیری خودکار بالای کلکتور دفع می شود. در واقع اگر از روش کلکتوری استفاده کنید در صورتی که بخشی از ساختمان به مشکل بخورد به راحتی می توانید با قطع همان بخش به تعمیر آن بپردازید. برخلاف روش انشعابی که مستقیم به لوله اصلی متصل است.

سخن آخر

اگرچه امروزه استفاده از روش لوله کشی کلکتوری رواج بیشتری داشته و روش انشعابی تقریبا جز روش های منسوخ شده به حساب می آید اما هنوز هم در برخی مواقع توصیه میشود تا از روش انشعابی استفاده شد. مثلا در زمانی که بخواهیم هزینه کمتری برای خرید لوله ها بپردازیم .

اما برای انجام این روش بهتر است قبل از ساخت ساختمان اقدام به انجام لوله کشی داشته باشیم تا زحمت کمتری متحمل شویم. برای طراحی و اجرای انواع تاسیسات ساختمانی، تیم کاراپمپ تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کند. شما میتوانید برای مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه