شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

تست لوله کشی آب ساختمان

موضوع مقاله:

تست لوله کشی آب ساختمان

تست لوله کشی آب ساختمان

فهرست مطالب

فهرست مطالب

تست لوله کشی آب ساختمان

تست لوله کشی آب ساختمان یکی از مهمترین اقداماتی است که قبل از شروع به کار باید انجام شود. بازرسی لوله‌های آب و اتصالات آب یکی از کار‌هایی است که پس از ساخت باید انجام شود.

لوله کشی ساختمان برای اطمینان از اینکه لوله کشی در وضعیت کار خوب قرار دارد و برای عیب‌یابی مشکلات احتمالی آزمایش می‌شود. بنابراین این عملیات در ساخت و ساز ساختمان‌ها بسیار حائز اهمیت است و این آزمایش برای تأیید ایمنی و کارایی تأمین آب و تخلیه زباله ضروری است. در این مقاله روش‌های آزمایش لوله‌های آب ساختمانی را بررسی خواهیم کرد.

معمولاً بعد از اینکه نصب را در ساختمان انجام دادند، فشار لوله‌ها را محاسبه کردند و از نبود نشتی مطمئن شدند و اتصالات را به درستی آب‌بندی کردند. این تست‌ها و آزمایش‌ها در ابتدای کار انجام می‌شود تا از مشکلات بزرگتر و مشکلات دیگر جلوگیری شود.

تست لوله کشی آب ساختمان

تست لوله کشی آب ساختمان

مرحله مقدماتی تست لوله کشی آب ساختمان

در این آزمایش آب جریان خط لوله گام به گام یا به صورت کلی با استفاده از آب یا هوا پیش می‌رود. به طور معمول، این آزمایشات در دو مرحله انجام می‌شود:

  • قبل از نصب سرویس بهداشتی
  • بعد از نصب تجهیزات سرویس بهداشتی

لطفاً توجه داشته باشید که اجزای لوله کشی نباید قبل از آزمایش با رنگ یا مصالح ساختمانی پوشانده شوند تا در صورت بروز مشکل قابل مشاهده و تشخیص باشد.

تست لوله کشی آب ساختمان با آب

اولین آزمایش لوله کشی آب با آب انجام می‌شود. آزمایش لوله کشی آب با آب برای جلوگیری از نشت آب انجام می‌شود. در روش آزمایش آب اگر شاخه‌ها بلند باشد مرحله به مرحله انجام می‌شود اما اگر کوتاه باشد سریع انجام نمی‌شود.
توجه داشته باشید که قبل از آزمایش با آب، بررسی کنید که همه کانکتور‌ها محکم وصل شده و درپوش‌ها بسته باشند. همچنین در این آزمایش تمام دهانه‌های لوله باید آب‌بندی شوند و از درپوش لوله برای مسدود شدن لوله‌ها استفاده نکنید.

تست لوله کشی آب ساختمان با هوا

در این تست نیز مانند تست هوا، تمامی خروجی‌ها و اتصالات باید بررسی و مسدود شوند. در این آزمایش هوا باید با فشار معینی وارد لوله شود و به آن برگردد. فشار جاری در لوله‌ها باید حدود ۳ متر ستون آب باشد.

مدت زمان این آزمایش باید ۱۵ دقیقه باشد در این آزمایش فشار نباید بدون وارد شدن هوای اضافی کاهش یابد. در صورت افت فشار تست، تمامی اتصالات باید بررسی شود تا علت افت فشار مشخص شود و پس از رفع مشکل، آزمایش مجدداً انجام شود.

تست لوله کشی آب ساختمان با هوا

تست لوله کشی آب ساختمان با هوا

تست لوله کشی آب ساختمان در مرحله نهایی

تست نهایی پس از اتمام لوله کشی آب و فاضلاب و نصب تجهیزات بهداشتی انجام می‌شود. آزمایش نهایی معمولاً با دود یا هوا انجام می‌شود.

تست لوله کشی آب ساختمان در مرحله نهایی

تست لوله کشی آب ساختمان در مرحله نهایی

تست نهایی لوله کشی ساختمان با دود

برای انجام تست نهایی با دود باید ابتدا و انتهای لوله تهویه بسته شود و دود از طریق منبع دود وارد لوله و سیستم تهویه شود. مدت زمان این آزمایش ۱۵ دقیقه و فشار وارده باید ۲۵ میلی‌متر باشد. توجه داشته باشید که در حین انجام این تست گیج فشار نباید عددی را نمایش دهد و آزمایش باید ۳ بار انجام شود.

تست نهایی لوله کشی ساختمان با هوا

تست لوله کشی ساختمان با هوا فشار باید ۲۵ میلی‌متر ستون آب باشد. اگر در حین انجام این تست فشار هوا افت پیدا کرد، اتصالات و قطعات با مشکل مواجه شده است، بنابراین باید عیب‌یابی و آزمایش را مجدد انجام بدهیم.

تست لوله کشی فاضلاب ساختمان

پس از تست لوله کشی آب ساختمان، نوبت لوله کشی فاضلاب است. این آزمایش را می‌توان در چندین منطقه یا در یک منطقه انجام داد. رنگ‌آمیزی لوله‌ها قبل از آزمایش مجاز نمی‌باشد. تمام بخش‌ها باید قابل مشاهده باشند.

دقیقاً در مورد آزمایش لوله‌های آب ساختمان، آزمایش لوله‌های فاضلاب نیز در ۲ فاز انجام می‌شود:
دوره اولیه پس از اتمام نصب لوله کشی و قبل از نصب سرویس‌های بهداشتی انجام می‌شود.
مرحله نهایی پس از نصب لوازم بهداشتی انجام می‌پذیرد.
تست لوله کشی آب ساختمان متصل به شبکه فاضلاب  قبل از نصب سرویس‌های بهداشتی به دو روش انجام می‌شود که در این قسمت به آن‌ها می‌پردازیم.

تست لوله کشی فاضلاب ساختمان

۱) تست کیفیت آب

اگر تمام شبکه‌های فاضلاب در یک مکان بررسی شوند، ابتدا این کار ضروری است.افتتاح کلیه خطوط لوله کشی فاضلاب باید به طور موقت متوقف شود. به غیر از بالاترین دهانه لوله کشی فاضلاب در ساختمان که حتماً باید باز بماند.پس از آن باید داخل لوله کاملاً با آب پر شود.تمام لوله‌ها و اتصالات آن‌ها باید در عرض ۱۵ دقیقه بازرسی شوند.
در صورت مشاهده نشتی، مشکل را اصلاح کرده و آزمایش را تکرار کنید.امکان تست شبکه زهکشی در چند قسمت وجود دارد.به همین دلیل لازم است شبکه فاضلاب با توجه به ارتفاع به مناطق مختلف تقسیم شود. سپس برای هر ناحیه به طور جداگانه با آب تست کنید.

این آزمایش باید حداقل ۳ بار با فشار آب انجام شود قابلیت سرویس دهی لوله‌ها را با استفاده از شیر بازرسی روی رایزر فاضلاب بررسی کنید.سلامت لوله‌ها را باید با استفاده از دریچه‌های بازدید روی رایزر فاضلاب بررسی کنید.باز هم اگر در هر قسمتی لک دیدید لازم است خطا‌ها تصحیح می‌شوند و آزمایش دوباره تکرار می‌شود.

۲) تست هوا

همچنین می‌توانید از آن برای تست لوله کشی آب ساختمان برای شبکه فاضلاب استفاده کنید.داخل لوله‌ها در این آزمایش باید کاملاً خشک شود. همچنین، دهانه‌های باز باید به طور موقت با استفاده از کیسه‌های هوا خاص مسدود شوند. در ادامه با کمک دستگاه هوای فشرده به لوله‌های فاضلاب تزریق می‌شود.
فشار آزمایش ۳۴. ۵ کیلوپاسکال است و باید با استفاده از مانومتر تنظیم شود. پس از رسیدن به حد مجاز فشار مشخص شده، آزمایش باید به مدت ۱۵ دقیقه ادامه یابد. در صورت عدم مشاهده افت فشار، سلامت لوله‌های فاضلاب تأیید می‌شود.

در صورت مشاهده افت فشار، سطح لوله‌ها و اتصالات باید با آب و صابون بررسی شود. اگر در اثر تماس با آب و صابون حباب‌هایی روی سطح لوله ایجاد شود.باید منبع نشت را شناسایی کرده‌اید و مشکل را برطرف کنید.

مرحله نهایی آزمایش فاضلاب

آخرین مرحله تست لوله کشی آب ساختمان متصل به شبکه فاضلاب پس از نصب لوله‌های تهویه فاضلاب رخ می‌دهد. برای انجام این آزمایش از دود یا هوا استفاده می‌شود. ابتدا باید اتصال لوله فاضلاب به شبکه فاضلاب شهری را مسدود کرد.

پس از آن لوله‌های تهویه فاضلاب نیز باید به طور موقت بسته شوند. سپس سیفون‌های داخل فاضلاب را با آب پر کنید. در مرحله بعد، باید از دستگاه‌های خاصی برای تزریق دود یا هوای فشرده به شبکه فاضلاب استفاده کنید.

البته در صورت استفاده از لوله پی وی سی یا پلی‌اتیلن شما مجاز به استفاده از دود برای آزمایش نیستید.فشار هوا یا دود در شبکه زهکشی باید برابر با ۲۵ میلی‌متر ستون آب باشد. زمان تست ۱۵ دقیقه است و فشار داخل لوله فاضلاب باید با فشار سنج کنترل شود. این آزمایش باید سه بار تکرار شود و در طی آن‌ها گیج فشار نباید افت فشاری را نشان دهد.

اطلاعات کامل درمورد تست لوله کشی آب ساختمان

این تست برای سنجش خرابی یا سالم‌بودن لوله‌ها استفاده می‌شود. تست لوله‌کشی را می‌توان بعد از گذشت چند سال جهت اطمینان از سالم‌بودن اتصالات انجام داد. کارشناسان لوله‌کشی بعد از اجرای سیستم لوله‌کشی با محاسبه فشار لوله، اطمینان از عدم نشتی و نصب صحیح اتصالات، لوله‌‎ها را مورد آزمایش قرار می‌دهند تا درصورت داشتن ایراد، به رفع آن اقدام کنند. این تست در 2 مرحله مقدماتی و نهایی انجام می‌شود که باید پس از اجرای لوله کشی ساختمان آن‌ها را انجام دهید.

تست مقدماتی با آب

این تست توسط آب یا هوا در 2 روش قبل و بعد از نصب وسایل بهداشتی انجام می‌شود. قبل‌از اجرای آزمایش نباید اجزای لوله‌کشی توسط اجزای ساختمانی پوشیده شوند تا درصورت وجود ایراد بتوان آن را رفع کرد. تست لوله کشی آب ساختمان به‌صورت مقدماتی جهت جلوگیری از نشتی آب انجام می‌شود. در این روش درصورت بلندبودن انشعابات به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌شود اما اگر انشعابات کوتاه باشند این امر به‌طور یک‌سره انجام می‌شود. قبل‌از این تست باید تمام اتصالات محکم شوند و دهانه لوله‌ها آب‌بندی شوند.

 بعد از بستن مسیرهای آب 2 روز فرصت داده می‌شود تا لوله‌ها پر آب شوند. این عمل را می‌توان با تلمبه توسط فشار از بالاترین قسمت لوله‌کشی انجام داد. تمام شیرها باید به‌صورت جداگانه تست شوند و آن‌ها را باز و بسته کرد تا از آب‌بندی آن‌ها مطمئن شد.

تست مقدماتی با هوا

در این روش باید تمام اتصالات چک و مسدود شود. هوا با فشار معین در لوله‌ها وارد و خارج می‌شود. این فشار باید 3 متر ستون آب باشد. این میزان فشار نباید بدون ورود هوای اضافی کم شود. درصورت کم‌شدن فشار باید تمام اتصالات بررسی شود تا علت آن مشخص شود. در این تست لوله کشی آب ساختمان، اندازه‌گیری فشار آب به‌صورت جداگانه انجام می‌شود. این تست در هر بخش از لوله‌های قائم به‌صورت جدا انجام می‌شود.

تست نهایی لوله کشی آب

تست نهایی بعد از اتمام نهایی لوله‌کشی آب و نصب لوازم بهداشتی اجرا می‌شود. این تست توسط دود و هوا انجام می‌شود. در روش تست نهایی با دود ، انتهای لوله‌های هواکش و فاضلاب مسدود شده و دود توسط ماشین دودزا وارد هواکش و لوله فاضلاب می‌شود. فشار در این آزمایش 25 میلی‌متر است و این آزمایش 3 بار انجام می‌شود.

 تست نهایی لوله کشی با هوا

در این تست لوله کشی آب ساختمان، فشار 25 میلی‌متر ستون آب است. میزان فشار کم در این آزمایش نشان‌دهنده ایراد در اتصالات است. بعد از رفع ایراد باید مجددا آزمایش انجام شود.

سخن آخر

هر گونه نشست یا شکستگی در لوله‌های آب ساختمان ضرر مالی هنگفتی را به دنبال دارد، بنابراین لوله آب ساختمان باید بررسی شود. به این ترتیب در صورت وجود مشکل در شبکه آب ساختمان، مشکل را می‌توان با سهولت بیشتری شناسایی و برطرف کرد.
در این مقاله درباره تست لوله کشی آب ساختمان  و انواع روش‌های تست را با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه برای ساختمان خود احتیاج به لوله کش مجرب داشتید می‌توانید از خدمات تیم فنی و مهندسی سایت کاراپمپ استفاده کنید. برای تست انواع لوله کشی ساختمان خود کافی است با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان حضوری و تلفنی ما بهره ببرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه