شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

لوله کشی کلکتوری و مزایا و معایب آن

موضوع مقاله:

لوله کشی کلکتوری و مزایا و معایب آن

لوله کشی کلکتوری

فهرست مطالب

فهرست مطالب

لوله کشی کلکتوری

لوله کشی های ساختمان به دو روش سنتی و مدرن صورت میگیرد که البته این روزها روش های سنتی طرفدار زیادی ندارد. یکی از سیستم های نوین لوله کشی روش کلکتوری است که به وسیله آن امکان رسوب گرفتگی و ترکیدگی لوله به حداقل می رسد و طول عمر نسبتا بالایی دارد. در این مقاله قصد داریم درباره این روش یعنی لوله کشی کلکتوری با شما صحبت کنیم.

لوله کشی کلکتوری

معرفی روش کلکتوری

معرفی روش کلکتوری 

کلکتور وسیله ای لوله ای شکل و میله مانند است که در قسمت زیرین آن چند خروجی ایجاد شده است. در دهانه این خروجی ها شیر مخصوص کلکتوری نصب شده تا آب را به مسیرهای مختلفی برساند. مهمترین ویژگی کلکتور این است که با استفاده از آن می توان آب را در سطح ساختمان به طور یکسان تقسیم کرد. همچنین روش کلکتوری این امکان را ایجاد می کند که آب را در هر منطقه ای که نیاز است قطع یا وصل کرد.

لوله کشی کلکتوری چگونه انجام می شود؟

برای روش لوله کشی کلکتوری در درجه اول باید بدانیم که دستگاه را در کجا نصب کنیم. سرویس بهداشتی، آشپزخانه و یا تراس مکان های مناسب و در دسترسی برای نصب جعبه کلکتور هستند. همچنین باید بدانید که نصب این جعبه نباید در زیر محل اتصالات برق یا گاز در مکان های تاریک، مرطوب و سست مناسب نیست.

هنگام نصب باید توجه داشته باشید که فاصله زیر جعبه تا سطح زمین باید حدودا 15 ای 20 سانتی متر باشد تا فضای کافی برای وارد کردن لوله های انشعابی به کلکتور وجود داشته باشد. نکته مهم دیگر این است که جعبه کلکتور هنگام نصب تراز باشد. بنابراین قبل از نصب، ابتدا آن را به وسیله آجر تنظیم کرده و سپس با گچ و سیمان در محل مورد نظر ثابت می کنند.

کلکتور دقیقا بعد از نصب شیرها روی شیر فلکه ورودی نصب می شود. از آنجایی که کلکتورها انعطاف زیادی دارد، معمولا اتصالات کلکتورها با کمترین میزان زانویی طراحی و اجرا می شود. همچنین در روش کلکتوری لوله ها را می توان بدون نیاز به کنده کاری های عمیق در دیوار، زیر سقف یا کف ساختمان جایگذاری کرد.

براساس همین ویژگی ها روش کلکتوری معمولا برای لوله کشی ساختمان های بلند با تعداد واحد زیاد مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا به وسیله این روش لوله کشی فشار آب در طبقات بالا کاهش پیدا نکرده و نیازی به استفاده از پمپ آب نخواهد بود.

لوله کشی کلکتوری

مزایای روش کلکتوری

مزایای استفاده از لوله کشی کلکتوری

استفاده از روش لوله کشی کلکتوری مزایایی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

1. امکان کنترل جریان آب

وجود کار کلکتور در مسیر لوله کشی ها، باعث میشود که به راحتی جریان آب کنترل شده تا هر زمان که فرد می خواهد جلوی جریان آب را بگیرد یا آن را وصل کند.

2. فشار یکسان آب

کلکتور باعث میشود که فشار آب در تمامی لوله های کف و سقف یکسان باشد و از افت و خیز فشار آب جلوگیری خواهد کرد. همین موضوع باعث می شود تا بازدهی پکیج نیز افزایش پیدا کند.

3. افزایش بازدهی پکیج و رادیاتور

در روش کلکتوری از لوله های سفید 5 لایه استفاده میشود و همچنین امکان ایجاد انشعاب آب گرم برای منابع حرارتی و عدم استفاده از اتصالات، دو ویژگی لوله کشی کلتوری است که هر دو آن ها دلیل خوبی برای حفظ انرژی و جلوگیری از اتلاف آن است. بر همین اساس در روش لوله کشی کلکتوری، بازدهی پکیج به میزان زیادی افزایش پیدا میکند.

4. اجرای راحت و سریع

از مهمترین ویژگی های لوله کشی کلکتوری ساختمان این است که به راحتی نصب شده و نیازی به جوشکاری ندارد. بنابراین در کمترین زمان میتوان لوله کشی را انجام داد.

5. طول عمر بالا و هزینه کم

در روش لوله کشی کلکتور از لوله های سبک وزن استفاده می شود که حمل و نقل راحتی دارد. همچنین اجرای این روش بسیار آسان بوده و با صرف زمان کمی صورت میگیرد. بنابراین هزینه کمتری نیز دارد. همچنین اگر روش لوله کشی کلکتوری به درستی انجام گیرد مطمئنا تا سالها میتواند با کیفیت عملکرد داشته باشد.

روش نصب کلکتور

کلکتورها معمولا در یک جعبه قرار میگیرند که به آن جعبه کلکتور می گویند. این جعبه دو پایه در پایین و دو پایه در بالا دارد که با بست مخصوص به کلکتور متصل می شود.

جعبه های کلکتور معمولا در سرویس بهداشتی، تراس ساختمان یا آشپزخانه نصب می شود تا به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند. همچنین مکان نصب نباید خیلی تاریک، نم دار و سست بوده و از اتصالات برقی و گازی نیز دور باشند.

لوله کشی کلکتوری

لوله کشی کلکتوری

لوله کشی کلکتوری برای چه ساختمانی هایی مفید است؟

سیستم لوله کشی کلکتوری بیشتر برای ساختمان هایی مناسب است که تعداد واحدهای زیادی دارند و محل های مصرفی آب سرد و گرم در آنها زیاد است. اما سیستم لوله کشی انشعابی در ساختمان هایی که تعداد طبقات زیاد است و واحدهای زیادی دارند، فشار آب در طبقات بالاتر ساختمان کم شود، بنابراین از پمپ آب استفاده میکنند. این در حالی است که در لوله کشی کلکتوری آب بدون هیچ افت فشاری به بالاترین واحدهای ساختمان می رسد.

تفاوت لوله کشی انشعابی و لوله کشی کلکتوری

همانطور که در بالا گفتیم یکی از مهمترین مزیت های لوله کشی کلکتوری این است که می توان جریان آب را به صورت مجزا در هر محل مصرفی کنترل کرد. اما در سیستم لوله کشی انشعابی تمام لوله ها از لوله اصلی انشعاب گرفته شده که کلیه آنها به کنتور متصل می شود. تنظیمات آب سرد و گرم نیز در محل کنتور اصلی صورت میگیرد. اما در لوله کشی کلکتوری آب سرد و گرم، شیر کنترل مجزا است.

نکته حائز اهمیت این است که در شرایط ذکر شده، چنانچه قصد بازسازی ساختمان را داشته باشید نیاز به هماهنگی با واحدهای دیگر را نخواهید داشت.

از دیگر تفاوت های لوله کشی های انشعابی و کلکتوری این است که هنگام تعمیرات در لوله کشی انشعابی برای دسترسی به لوله های کف باید کنده کاری های عمیق صورت بگیرد و تعمیرات روی لوله هایی انجام شود. این در حالی است که در روش کلکتوری لوله های آب گرم و سرد با یک کنده کاری جزئی قابل دسترسی و تعمیر خواهند بود.

سخن آخر

لوله کشی کلکتوری یکی از روش های لوله کشی است که امروزه به دلیل مزایایی که دارد از طرفداران زیادی برخوردار است. چنانچه نیاز به مشورت و اجرای انواع تاسیسات دارید، تیم کاراپمپ میتواند در این زمینه به شما کمک کند. شما میتوانید برای مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه