شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

موضوع مقاله:

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

آشپزخانه های صنعتی از جمله مکان هایی است که طراحی اصولی تاسیسات می تواند در بازدهی آن نقش بسزایی ایفا کند . فاضلاب، سیستم تهویه، سیستم آب رسانی و… از جمله نکاتی است که در طراحی تاسیسات آشپزخانه های صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و ویژگی های مخصوص به خود را دارد. در این مقاله قصد داریم درباره طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی با شما صحبت کنیم.

آشپزخانه صنعتی چیست

آشپزخانه صنعتی به مکان هایی مانند رستوران، هتل ، سالن های پذیرایی، تالارها ، دانشگاه و بیمارستان گفته می شود که به دلیل وسعت زیاد، پخت و آماده سازی غذا در آن در ابعاد بسیار بیشتر انجام می شود . بنابراین تجهیزاتی که برای این آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد نیز باید قدرت بیشتری از تجهیزات یک آشپزخانه معمولی داشته باشد.

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات لازم برای تاسیسات آشپزخانه صنعتی چیست

 

تجهیزات لازم برای تاسیسات آشپزخانه صنعتی چیست

همانطور که گفته شد تجهیزات لازم در تاسیسات آشپزخانه صنعتی  شامل تهویه مطبوع، لوله کشی گازرسانی ، لوله کشی فاضلاب  و سیستم های روشنایی می باشد. همچنین شبکه فاضلاب در این مکان باید تمام سطح آشپزخانه را پوشش دهد و شیب کف آشپزخانه باید به سمت لوله فاضلاب بوده و زهکشی شود. 

همچنین سرمایش فضای داخلی شپزخانه صنعتی معمولا به وسیله کولر انجام میشود. و به طور کلی این نوع مکان ها نیازی به سیستم گرمایشی ندارند. با این وجود در صورت لزوم  می توان از پنل‌های تشعشع حرارت سقفی، تهویه مطبوع یا بخاری‌های یونیت برای این منظور استفاد کرد.  نکته دیگ در تجهیز کردن  تاسیسات آشپزخانه های صنعتی، قرار دادن یخچال های بزرگ برای نگهداری از مواد اولیه است که نصب آن نیز نیاز به تاسیسات قوی برقی دارد.

 

 اهمیت تهویه مطبوع در طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

به دلیل بوها و دود های زیادی که در این مکان وجود دارد، سیستم تهویه مطبوع از جمله مهمترین ابزار تاسیسات است. بنابراین باید در انتخاب تهویه مطبوع دقت لازم را انجام دهید تا  سایز و قدرت مناسب آرا داشته باشد

 همچنین در تامین هوای آشپزخانه باید بین تغذیه هوا  و تخلیه هوا  یک توازن برقرار کرد. اما به طور کلی در طراحی تهویه هوا در آشپزخانه های صنعتی این نکات باید مورد توجه قرار گیرد

۱ .  نسبت فشار داخل ساختمان به محیط بیرون مثبت باشد

۲ . فشار آشپزخانه نسبت به مناطق مجاور (مانند سالن غذاخوری) منفی باشد تا بو و دود در سایر قسمت ها منتشر نشود.

۳ . در آب و هوای معتدل ، جریان هوا باید به حداقل مقدار برسد.

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

اجاق گاز آشپزخانه صنعتی

طراحی نقشه تاسیسات آشپزخانه صنعتی

در نقشه تاسیسات آشپزخانه صنعتی، بریا نصب و طراحی هر بخش نکات مختلفی باید رعایت شود. مثلا برخی ماشین های ظرفشویی در این آشپزخانه ها نیاز به برق سه فاز دارند برخی تک فاز، بعضی دستگاهای پخت و پز نیاز به برق سه فاز دارند.

همچنین  لوله گاز ها  براساس نوع اجاق به دست آورده متفاوت است و طراحی لوله کشی فاضلاب نیز باید بر اساس حجم تولید شده باشد.

 جانمایی دقیق اتصالات الکتریکی، جانمایی دقیق انشعابات آب سردو گرم و فاضلاب و جانمای دقیق انشعابات گازاز نکات دیگری است که در طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی مورد بررسی قرار میگیرد.

 نکات مهم در طراحی تاسیسات آشپزخانه

  1. در آشپزخانه ها صنعتی به دلیل وجود تجهیزات زیاد گازسوز و حضور متعدد افراد و همچنین نگهداری مواد اولیه ، میزان بار حرارتی آن زیاد است که برای برطرف کردن آن باید از سیستم های سرمایشی مناسب استفاده کنید.

 

  1. دز طراحی تاسیسات آشپزخانه نکاتی مانند رطوبت داخلی و بارهای گرمایی ناشی از حضور افراد، موتورهای الکتریکی، روشنایی وسایل آشپزخانه و نفوذ هوای بیرون است  باید مورد بررسی قرار گیرد.

3.هودهایی که برای انتقال گرما استفاده می شوند می  باید بتوانند میزان بارهای پنهان را کاهش دهند.

  1. هواکش آشپزخانه باید به گونه ای طراحی شود که هوا از سقف باعث خروج بو و دود شود.
  2. در آشپزخانه های صنعتی معمولا از سیستم های انبساط مستقیم صورت میگیرد.
  3. تجهیزات بازیابی حرارت هوا به هوا برای کاهش گرمایش و سرمایش بسیار مناسب است.  البته  باید مراقب تقطیر بخار آب و روغن روی تجهیزات بود. 

7.معمولاً در آشپزخانه صنعتی از فن کوئل استفاده نمی شود چون میزان ضریب حرارت محسوس اندک است و هوای تازه کمی وارد می شود. بنابراین لازمه طراحی تاسیسات مکانیکی آشپزخانه های صنعتی بر اساس نیاز و سیستم آشپزخانه طراحی شود.

8.نصب هود مناسب در اجرای تسایسات از اهمیت زیادی برخوردار است.هود های بزرگ در آشپزخانه های صنعتی نقش تهویه هوا را اجرا کرده و باعث می شود تا بو و دود حاصل از پخت غذا با سرعت مکیده شده و مانع زا آلودگی هوای آشپزخانه شود این هود ها انواع مختلف دارد که بسته به حجم آشپزخانه متفاوت خواهد بود.

طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی

سینک ظرفشویی آشپزخانه صنعتی

9.استفاده  از سینک های استیل نیز یکی دیگر از  نکاتی است که طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی اهمیت دارد. سینک های استیل از دوام بالاتری برخوردار بوده و تمیز کردن آن بسیار راحت است.

10.اجاق گاز و فرهای بزرگ اصلی ترین بخش آشپزخانه ها محسوب می شود که معمولا با گازهای شهری کار میکند بنابراین در طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی باید به روش درست لوله کشی گاز نیز توجه کرد

اجاق‌گازهای نیز مثل سینک و سایر لوازم اساسی آشپزخانه می‌توانند توکار و یا روکار نصب شوند. علاوه بر نحوه‌ی نصب و طاهر اجاق‌ها برقی یا گازی بودن اجاق‌ها نیز اهمیت بسیاری دارد.

سیستم های تامین هوای جایگزین در تهویه آشپزخانه

همانطور که گفته شد تهویه  در طراحی آشپز خانه صنعتی ، از اهمیت زیادی برخوردار است و باید بر اساس نیاز آشپزخانه طراحی و نصب شود اما  امروز به جای این نوع تهویه ها از انواع هواساز ها نیز استفاده میکنند.این دستگاه هوای ورودی به ساختمان را از نظر دما و رطوبت تنظیم کرده و پس از فیلتر با سرعت و در جهت دلخواه  انتشار می دهد. همچنین به وسیله این سیستم میتوان میزان رطوبت هوا را نیز تنظیم کرد. بنابراین در طراحی تسایسات آشپزخانه صنعتی می توان به جای تهویه از دستگاه های هواساز مناسب استفاده کرد.

سخن آخر

طراحی و نصب تاسیسات یکی از تخصصی ترین کارهاست که هرچه  بدست تیم مجرب تری انجام شود میزان خطای آن کمتر است. تاسیسات اشپزخانه صنعتی نیز از جمله کارهایی است که انجام آن نیاز به مهارت ویژه و تجربه کافی دارد و عملکرد ناقص این نوع از تاسیسات، میتواند خسارات زیادی  وارد کند. اگر به دنبال طراحی و نصب انواع تاسیسات با بهترین کیفیت هستید.ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه