شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی تاسیسات گلخانه

موضوع مقاله:

طراحی تاسیسات گلخانه

طراحی تاسیسات گلخانه

فهرست مطالب

فهرست مطالب

طراحی تاسیسات گلخانه

گلخانه ها از جمله مکان هایی هستند که فاکتورهایی مانند نور، رطوبت و سیستم آبرسانی در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین برای تاسیس یک گلخانه بیش از هرچیز باید به طراحی و اجرای اصولی تاسیسات آن توجه کنیم چرا که در این صورت گلخانه ما بازدهی بهتری خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم درباره طراحی تاسیسات گلخانه با شما صحبت کنیم.

گلخانه چیست

مکان مسقف با تاسیسات مختلف که برای پرورش انواع گل و گیاه ساخته شده را گلخانه می نامند.  گلخانه ها بر اساس کاربردشان انواع مختلف دارد اما به طور کلی گلخانه ها به  انواع یک طرفه، نیمه دوطرفه، دو طرفه و گلخانه نیم استوانه ای تقسیم می شوند.

بهترین مکان برای ساخت گلخانه

 به طور کلی گلخانه باید در جایی احداث شود  که بیشترین نور را دریافت کند. بخصوص نوری که در طلوع خورشید تابیده می شود؛ چرا که آفتاب صبح برای شروع فرایند فتوسنتز و غذاسازی بسیار اهمیت دارد.  

 همچنین بطور تقریبی ارتفاع گلخانه باید حدود یک سوم عرض گلخانه  باشد. زیرا مقداری از گرمای بدست آمده  بالای سقف و محلی که قابل استفاده برای گیاه نیست، منتشر شده  که این باعث صرف هزینه های  اضافی حرارتی گلخانه می شود. در واقع از نظر شناخت آفات و بیماری های گلخانه ای، یک گلخانه با ارتفاع بیشتر چون باعث افزایش حجم هوای گلخانه ای می باشد مطلوب تر است.

در نهایت بهترین محل برای گلخانه مکانی است که بتوان با طراحی اصولی تاسیسات  بازدهی آن را به حداکثر رساند.چرا که تاسیسات گلخانه ویژگی های مخصوص به خود را دارد.

ویژگی تاسیسات گلخانه

تاسیسات گلخانه به دو بخش مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شود که هر کدام به نوبه خود برای بالا بردن بازدهی گلخانه از اهمیت زیادی برخوردارند. بنابراین اگر گلخانه را به مثابه یک ساختمان در نظر بگیریم مواردی مثل سازه، سیستم های گرمایش و سرمایش، پمپ ها و مخازن، سیم کشی ها و تابلو برق ها، لوله کشی ها، پنجره ها و دریچه ها جز موارد تاسیساتی  آن به شمار می آیند در ادامه به معرفی برخی از این تاسیسات می پردازیم.

طراحی تاسیسات گلخانه

سیستم آبرسانی ضروری ترین تاسیسات گلخانه

سیستم آبرسانی ضروری ترین تاسیسات گلخانه

 یکی از مهمترین تاسیسات گلخانه  سیستم آبیاری آن است که به چند روش انجام می شود:

-سیستم آبیاری سطحی

از این روش بیشتر برای تولید صیفی جات استفاده میکنند و.و دارای روش های مختلفی مانند کرتی ، جوی ، پشته ای و نواری است. بسته به حجم گلخانه هر روش متفاوت بوده و میتواند در کاهش هزینه های آبرسانی بسیار موثر باشد.

سیستم آبیاری تراوا (نشتی)

آبیاری در این روش توسط لوله های اسفنجی و متخلخل صورت میگیرد که آب و کود و سم را در یک فضای رطوبتی، مستقیما در اختیار ریشه قرار می دهد.

در این روش لوله ها را در عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر خاک درون شیارهایی قرار داد و با خاک روی آن ها را پوشاند.از مزایای این سیستم این است که به سهولت آب و مواد غذایی و سموم نباتی در اختیار ریشه قرار می گیرد.

آبیاری مه پاشی (میست)

از این روش برای آبپاشی گیاهان قلمه ای و تولید نشا استفاده میکنند که آب را به صورت قطران به طور متناوب روی محیط کشت پخش میکند. این امر سبب می شود که درجه حرارت محیط کشت کاهش پیدا کرده و رطوبت مورد نیاز تامین شود.

 

دستگاه رطوبت ساز گلخانه ای مهمترین وسیله تاسیسات گلخانه

رطوبت ساز در گلخانه (humidifier in the greenhouse) مهم ترین ابزاری است  کنترل رطوبت در گلخانه ها می شود. رواقع  بسته به نوع گلخانه و گیاهی که پرورش می‌دهید باید از انواع رطوبت ساز های بزرگ یا کوچک استفاده کنید.  این وسیله جز مهمترین تاسیسات گلخانه است چرا که رطوبت برای گیاهان نقش اساسی و حیاتی داشته  و یکی از مهمترین فاکتورهای پرورش انواع محصولات در محیط گلخانه به شمار می آید.  همچنین وجود انی دستگاه در گلخانه هایی که در مناطق گرم و خشک احداث می شود بسیار ضروری است.

طراحی تاسیسات گلخانه

سیستم گرمایشی  تاسیسات گلخانه

سیستم گرمایشی  تاسیسات گلخانه

یکی دیگر تجهیزات مهم در طراحی تاسیسات گلخانه حضور سیستم های گرمایشی و سرمایشی مناسب است که به پایداری هوا کمک کند. همانطور که میدانید محیط گلخانه ها از نظر نور کافی، دما و رطوبت باید دائم کنترل شود؛ چرا که اکثر گیاهان برای رشد خود به دمایی بین 21 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز دارند. یونیت، هیتر، هواساز، اکونوپک،زنت و ایرواشر از جمله بهترین سیستم های گرمایشی تاسیسات گلخانه است .

سیستم های برقی و الکترونیکی

در محیط گلخانه به دلیل رطوبت بالایی که دارد تابلو های برق شاسی ها و روشنایی سالن باید دائم بررسی شده و از کیفیت بالایی برخوردار باشند.مطمئنا قطع برق و بد عمل کردن سیستم های برقی گلخانه می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد. همچنین در یک گلخانه تابلو های برق باید دور از رطوبت بوده  سیم کشی بخش های مخالف آن به طور واضح قابل دید باشد تا بتوان از حوادثی مانند آتش سوزی و قطعی برق جلوگیر کرد.

 در برخی گلخانه ها  سیستم سنجش از راه دور یا اینترنت اشیا نصب می کنند؛ تا بتوانند هر لحظه آن را کنترل کنند.

طراحی تاسیسات گلخانه

نکات مهم برای طراحی تاسیسات گلخانه

 

نکات مهم برای طراحی تاسیسات گلخانه

  1. هنگام طراحی تاسیسات گلخانه سعی کنید از بهترین و مرغوب ترین تجهیزات استفاده کنید کارکرد ناقص هر کدام از تاسیسات می تواند ضشمار را متحمل ضرر های زیادی کند مثلا در صورت انتخاب یک سیستم گرمایشی بدون محاسبه ممکن است مصرف سوخت را تا 40 درصد افزایش دهید
  2.  بررسی موارد فنی تاسیسات گلخانه مانند سیستم تهویه  میتواند به جلوگیری از اتلاف سرمایه شما کمک کند 
  3. بهتر است بریا جلوگیر از خطای انسانی از سیستم های کنترل از راه دور استفاده کنید
  4. قبل از انتخاب تجهیزات برای طراحی تاسیسات گلخانه حتما به مساحت و کارکرد گلخانه توجه کنید.
  5. از جمله مهترین استاندارد ها گلخانه عبارت است:مساحت سه هزار مترمربع، نصب سازه ها یی که حداقل 4 متر با دریچه های سقفی و کناری  فاصله داشته باشد، تاسیس سیستم گرمایشی از نوع آب گرم بجای هوای گرم و تهویه خنک کننده مناسب

سخن آخر

تاسیسات گلخانه جز مهمترین و شاید اصلی ترین مسائل در احداث گلخانه است. استفاده از تیم با تجربه و مجرب میتواند تا سالیان سال شما را به بازدهی بالا بدون دغدغه و نگرانی برساند. اگر به دنبال یک تیم حرفه یا برای طراحی تاسیات خود هستید.میتوانید برای مشاوره با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه