شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستانی

موضوع مقاله:

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستانی

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستانی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستانی

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستانی

از آنجا که فاضلاب های بیمارستانی نسبت به سایر ساختمان ها خاص و متفاوت است، شبکه فاضلاب بیمارستانی نیز  یکی از مهمترین بخش های تاسیسات  محسوب می شود.  همچنین شرایط آب و هوای مکانی که بیمارستان در آن تاسیس شده نیز می تواند در نوع طراحی فاضلاب بیمارستان تاثیر گذار باشد. بنابراین  اگر به طور دقیق  طراحی و اجرا نشود خسارات و مشکلات زیادی به وجود خواهد آورد. در این مقاله قصد داریم درباره تاسیسات فاضلاب بیمارستانی با شما صحبت کنیم.

انواع فاضلاب بیمارستان

همانطور که میدانید بیمارستان از بخش های مختلفی تشکیل شده که بسته به نوع کاربردی که دارد. طراحی فاضلاب آن نیز متفاوت است

فاضلاب بیمارستانی در لوازم بهداشت عمومي

دستشویی ها، دوش ها، سینک های مستخدم و کف شوی ها از جمله این نوع از فاضلاب هاست. از آنجا که این فاضلاب ها همان فاضلاب انسانی محسوب می شود، نوع لوله کشی آن نیز به شیوه متعارف انجام می شود.

فاضلاب بیمارستانی در آشپزخانه

این نوع فاضلاب معمولا با میزان زیادی چربی همراه است و  TSS بالایی خواهند داشت. بنابراین باید به نوعی طراحی شود که تخلیه پساب چربی برایش مشکل ساز نشود. به طور کلی می توان گفت با احتساب  5 لیتر به ازای هر نفر و تعداد 250 نفر برای دو وعده غذا، پساب باقیمانده چیزی حدود 2500 لیتر می شود.

فاضلاب بیمارستانی در رختشويخانه

در رختشوی خانه ها به دلیل وجود مواد شیمیایی که برای ضد عفونی کردن لباس ها استفاده می شود ممکن است راندمان  دستگاه فاضلاب پایین بیاید و زود از بین برود . بنابراین معمولا فاضلاب رختشویخانه ها را مستقیم به سمت چاه های جذبی متصل میکنند. هرچند که مطالعات جدید در این زمینه نظریه فوق را تا حدی رد کرده است.

فاضلاب بیمارستانی در آزمایشگاه

از آنجا که آزمايشگاه ها حامل مواد اسيدي و بازي است . این مواد میتواند خورنده بوده و باعث تخريب لوله هاي فلزي ( غير از سرب ) و آزبست سيمان به ويژه لوله هاي فولادي و چدني ي شود و عمر فاضلاب را کاهش دهد. همینطور در این آمایشگاه ها حجم بسیاری از خون انسان وجود دارد که می تواند بسیار خطرناک باشد.

بنابراین معمولا شبکه جمع آوري فاضلاب آزمايشگاهها از جنس ضد اسيد ( پلي وينيل كلرايد يا پلي اتيلن ) انتخاب مي شود. هرچند که امروزه طراحی  فاضلاب جمع آوري شده  به گونه ایست که در نقطه مناسب تخلیط شده و بعد تخلیه می شود. بطوريكه درجه غلظت اسيد يا باز، در اثر اختلاط با فاضلاب بقيه ساختمان تا حد قابل توجهي كاهش مي يابد و اثر خورندگي آن خنثي مي شود.

فاضلاب بیمارستانی در راديولوژی

فاضلاب های رادیولوژی دارای مقدار زیادی نقره است و  باید از تخلیه آن به طور مستفیم در شبکه اصلی خودداری کرد. اما اگر این فاضلاب ها قبل از تخلیه رقیق شود انجام این کار بلا مانع است.

 فاضلاب بیمارستان در واحدهای پرتو درمانی

از جمله مهمترین و خطرناک ترین پساب های موجود در بیمارستان در واحد رادیو لوژی است. این پساب ها معمولا حامل مقدار زیادی مواد رایو اکتیو و پر تو درمانی است که میتواند برای انسان مضر و خطرناک باشد. به همین دلیل معمولا این فاضلاب ها قبل از تصفیه در مرحله پیش تصفیه و به صورت جدا نگداری می شود تا اثرات مخرب آن به مرور زمان از بین برود.

طراحی تاسیسات فاضلاب بیمارستان

فاضلاب بیمارستانی در اتاق های عمل

 

فاضلاب بیمارستانی در اتاق های عمل

فاضلاب های این بخش از بیمارستان نیز شامل حجم زیادی از خون و چربی است که می تواند منشا بسیاری از بیماری ها باشد.

در طراحی فاضلاب بیمارستانی باید  به چه نکاتی توجه شود

به طور کلی در طراحی فاضلاب بیمارستانی به این نکات توجه می شود.

  1. نوع بیمارستان
  2. بخش های بیمارستان
  3. تعداد تخت های بیمارستان
  4. امکانات بیمارستان

بر اساس فاکتورهایی که ذکر شد نحوه طراحی فاضلاب بیمارستان متنوع می باشد.

مصالح مورد نیاز برای ساخت فاضلاب بیمارستانی

مصالحي كه در جمع آوري و انتقال فاضلاب بیمارستانی  بكار مي رود، باید مشخصات ویژه یا مانند ضد اسید بودن و مقاومت بالا دربرابر خورگی اشته بلاشند

به طور مثال لوله هاي چدني مشهور به سركاسه دار و نوع بدون سر كاسه مشهور به (نوع كلاچ) از مهمترین مصالح ساخت فاضلاب می باشد چار که این لوله ها در برابر مواد اسیدی و بازی مقاوم بوده و مناسب پساب های  بیمارستانی که PH متغيري دارند می باشد.

همچنین لوله هاي چدني  نیز به دلیل مقاومتشان در برابر خوردگی مناسب فاضلاب بیمارستانی و بسیاری از فاضلاب ها می باشد. درواقع اگرچه اجراي اين لوله ها وقت گير است، در عوض همه فيتينگ هاي مورد نياز يك شبكه فاضلاب را دارا است.

طراحی تااسیسات فاضلاب بیمارستانی

فاضلاب بیمارستانی

نکات مهم در طراحی شبکه فاضلاب بیمارستانی

  1. وجود لوله های افقی در فاضلاب بیمارستان می تواند دردسر آفرین باشد بنابراین اگر لوله افقی در طار حی به کار می رود باید در کمترین فاصله به یک لوله عمودی متصل باشد
  2. فاضلاب بیمارستانی میتواند مملو  از انواع  وسایل یکبار مصرف بهداشتی چسب و باندهای طبی  و . . . باشد با توجه به این مسائل قطر لوله های فاضلاب شهری باید در اندازه ای باشد که تمام این فاضلاب ها را تخلیه کند.
  3. در صورت اجبار به اجرای افقی شبکه  فاضلاب بیمارستانی   طراحی باید به گونه ای باشد که فاضلاب ها خود به خود تمیز شود.

 

  1. یکی دیگر از مهمترین مشکلات  در شبکهء  فاضلاب بیمارستانی  مسئلهء خروج و نشط هوا و گازهای الوده  از شبکه فاضلاب  به داخل فضای ساختمانها است. بنابراین نصب هواکگش های مطبوع بسیار ضروری است.

دستگاههایی که گرمای فاضلاب خروجی انها ٬ بیش از  ۶۵  درجه سانتیگراد است، نباید فاضلاب خروجی شان  مستقیما  به شبکه فاضلاب وصل شود. در ازای آن باید ابتدا به وسیله سیستم های خنک کننده دمای آنها پایین امده سپس تخلیه شود.

سخن آخر

طراحی لوله کشی فاضلاب بیمارستانی به دلیل ویؤه بون نوع آن باید با ظرافت و دقت انجام شود چرا که در غیر این صورت می تواند هم به محیط زیست آسیب زده و هم دردسر آفرین باشد. اگر در نظر دارید تا یک طراحی  حرفه ای با رعایت تمام نکات برای لوله کشی تاسیسات بهداشتی داشته باشید، ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه