شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

موضوع مقاله:

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

فهرست مطالب

فهرست مطالب

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

یکی از مسائل  مهم در فن کوئل ها  طراحی تاسیسات لوله کشی آن است که انجام آن نیاز به مهارت و رعایت نکات ویژه ای دارد. دراین مقاله قصد داریم درباره طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل با شما صحبت کنیم.

فن کوئل چیست

از جمله مهمترین سیستم های تهویه مطبوع که طرافداران زیادی  نیز دارد فن کوئل ها هستند.  این نوع تهویه ها با استفاده از جریان آب سرد چیلر و آب گرم بویلر هوا را گرم یا سرد میکنند.  فن کوئل ها بنابرنوع کاربردی که دارند طراحی های مختلفی داشته و با نیاز به طراحی متفاوتی نیز دارند. در واقع طراحی تاسیسات فن کوئل نیاز به تخصص خاصی داشته و باید باظرافت انجام شود.

انواع فن کوئل ها بر اساس طراحی تاسیسات لوله کشی

به طور کلی لوله کشی فن کوئل ها به چند نوع تک لوله ای، دو لوله ای و چهار لوله ای انجام می شود. همچنین در صورتی که سیستم فن کوئل طوری طراحی شده باشد  که به وسیله مولد آب گرم وسرد کار کند  برای ساخت آن باید از کوئل های آب سردو گرم استفاده کنیم؛  و اگر همراه سیستم های پمپ حرارتی همچون VRF و GHP (یونیت های بیرون از ساختمان) طراحی شده باشد از کوئل های مسی استفاده میکنیم. در ادامه به معرفی انواع طراحی سیستم فن کوئل ها صحبت خواهیم کرد.

 طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل تک لوله ای

در حال حاضر فن کوئل های تک لوله ای دیگر در بازار وجود ندارد  و به ندرت در تجهیزات جدید به کار می رود. فرایند فن کوئل های تک لوله ای به گونه است که  در مسیر آب قرار می گیرند و آب در آنها جریان پیدا میکند. روش کار فن کوئل های تک لوله ای به روش دیگری نیز انجام می شود. در این روش یک قطعه انژکتور آب خروجی از فن کوئل را به خط اصلی متصل میکند. این روش اگرچه هزینه کمتری داشته و سرعت ساخت آن  نسبت به سایر دستگاه ها بیشتر است، اما  قدرت لازم را نداشته وبرای همین کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

طراحی لوله کشی فن کوئل

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل دو لوله ای

 طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل دو لوله ای

اگر قرار است که یک فن کوئل با ساختار لوله کشی دو لوله ای طراحی کنید احتیاج به یک لوله برای رفت آب گرم یا سرد و یک لوله برای برگشت آب گرم یا سرد دارید. همچنین  این نوع از فن کوئل ها  به یک سنسور تغییر وضعیت نیاز دارند که معمولاً یک سنسور دمایی است و بر روی مسیر ورودی آب به سیستم نصب می‌شود تا نحوه فعالیت سیستم (گرمایش یا سرمایش) را تعیین کند. نکته مهم درباره طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل های دو لوله این است که فقط گرمایش و یا فقط سرمایش را انجام میدهند.

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل دو لوله ای  خود به سه زیر شاخه برگشت مستقیم، برگشت معکوس و برگشت مختلط تقسیم می شود.

برگشت مستقیم

در این روش آب خروجی مستقیما به موتور خانه می رود  که از نمونه آن می تواند به رادیاتورهای خانگی اشاره کرد. از این روش بیشتر برای دستگاه هایی  که با افت فشار همراه است استفاده میکنند.

برگشت معکوس

در این سیستم آب برگشت برای مدتی در لوله باقی می ماند و بعد، تمام آب یه یکباره به سمت موتورخانه می رود. ازاین روش برای سیستم هایی استفاده می شود که افت فشار مساوی دارد.

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

فن کوئل دو لوله ای

  برگشت مختلط

بهترین روش این سیستم روش مختلط است که ترکیبی از دور روش گفته شده در بالا است. در این سیستم، لوله های عمودی با برگشت مستقیم و لوله های افقی با برگشت معکوس میتواند بازدهی سیستم را تا میزان زیادی بالا ببرد. اما نکته اینجاست که لوله کشی به این سبک کمی پر هزینه بوده و باید توسط یک متخصص مجرب انجام شود.

زمان بر بودن تغییر حالت از سرما به گرما بزرگترین عیب این نوع فن کوئل هاست که برای ساختمان های بزرگ میتواند دردسر آفرین باشد.

از این نوع لوله کشی فن کوئل می توان هم برای سیستم سرمایشی و هم  برای سیستم گرمایشی استفاده کرد. اما نکته مهم درباره نوع لوله کشی دو لوله این است که شرایط آب و هوایی در طراحی و نصب آن تاثیر زیادی دارد. همچنین این فن کوئل ها معمولا مجهز به ترموستاتی هستند که به راحتی عملکرد و دمای دستگاه را کنترل میکند.

به طور کلی از مزیت های این نوع لوله کشی فن کوئل میتوان به  قابلیت تنظیم سرعت، راندمان و کارایی بالا، ساختار ساده و هزینه نصب و نگهداری کم اشاره کرده و معایبی مانند عدم هم زمان سیستم گرمایشی و سرمایشی به طور مستقل، مشکل تعییر حالت از گرما به سرما و تغییر حالت زمان بر را جز معایب این نوع لوله کشی فن کوئل به حساب می آورد.

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل چهار لوله ای

طراحی تاسیسات لوله کشی فن کوئل چهار لوله ای

این طراحی فن کوئل ها جز مدرن ترین آن محسوب می شود که در این حالت دستگاه میتواند هم عمل سرمایش و هم عمل گرمایش را به خوبی انجام دهد. در این  نوع از فن کوئل ها هر دو کوئل سرمایشی و گرمایشی دارای مسیرهای ورودی و خروجی گرم وسرد وجود داشته و  مسیرهای آن از هم جدا می باشد. برای همین، دستگاه دیگر نیازی به سنسور تغییر وضعیت ندارد واین جز نقاط مثبت دستگاه به شمار می آید. این دستگاه اگرچه بازدهی بالای دارد و طراحی آن بسیار ساده و منعطف است اما به دلیل بالا بودن تعداد قطعات، کالیبراسیون و خرابی مکرر قطعات می تواند برای صاحبان آن درد سر آفرین باشد.

به طور کلی قابلیت تنظیم سرعت،تامین همزمان گرمایش و سرمایش به صورت مستقل،؛ شخصی سازی فن کوئل در هر قسمت از ساختمان، بازدهی بالا و سهولت کار از جمله مزیت های این نوع لوله کشی فن کوئل و هزینه بالای نصب، تعداد زیاد قطعات و نیاز به کالبیره کردن در دوره های مختلف از جمله معایب این نوع لوله کشی می باشد.

فن کویل چهار لوله ای برای کدام ساختمان ها مناسب است؟

تمامی ساختمان ها شرایط منحصر به فردی داشته و انتخاب سیستم تهویه مطبوع برای آنها باید از نظر کمی و کیفی به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد. در بسیاری از موارد، فن کویل چهار لوله انتخاب مناسبی است. در موارد دیگر اینطور نیست. واحدهایی که امکان نصب فن کویل چهار لوله در آنها باید جدی گرفته شود دارای ویژگی های زیر می باشند:

 

1.واحدهای بزرگ مانند پردیس های دانشگاهی، مجتمع های مسکونی بزرگ و لوکس، هتل های بزرگ، مراکز درمانی و .

2.واحدهایی که بیشتر فضاها دارای نسبت گرمای نهان بالایی هستند (ساختمان هایی با تراکم جمعیت بالا مانند ساختمان های مسکونی یا اداری)

3.واحدهایی با حداقل فضای اشغال شده که در زمستان نیاز به سرمایش دارند

4.واحدهایی که نیاز به کنترل دمای اتاق جداگانه دارند

سخن آخر

انجام فرایند لوله کشی فن کوئل نیاز به طراحی دقیق و اجرای متبحرانه دار که هر دوی این عمل به وسیله متخصصین مجرب و حرفه یا انجام می شود. اگر نیاز به لوله کشی فن کوئل دارید.ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره   ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه