شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

روش های تعمیر لوله‌ های شکسته

موضوع مقاله:

روش های تعمیر لوله‌ های شکسته

روش های تعمیر لوله‌ های شکسته

فهرست مطالب

فهرست مطالب

روش های تعمیر لوله‌ های شکسته

در این بخش به تعمیر لوله های شکسته ازطریق راهکارهای مختلف می‌پردازیم. لوله‌ها از ابزارهای پرکاربرد صنعت هستند که از مواد مختلفی ازجمله پلاستیک، سیمان، سفال، پلیمر و فلزات تشکیل شده‌اند. شکستگی لوله‌ها سبب هدررفت آب و سیالات دیگر می‌شود. در برخی موارد تعویض لوله‌ها کاری غیرممکن است. به همین دلیل روش‌هایی را برای تعمیر آن‌ها درنظر گرفته‌اند.

شکستگی و نم لوله‌های ساختمان سبب خسارت‌های زیاد و نمای زشت داخلی و خارجی ساختمان می‌شود، که با کارشناسی دقیق، قابل رفع‌شدن است. در مرحله اول باید مشخص شود که مشکل از  نحوه لوله‌کشی فاضلاب، آب و شوفاژ است یا خیر؟ در نهایت به رفع آن اقدام شود. گاهی امکان دارد مشکل دراثر سوراخ‌شدن قیرگونی و اتصالات شیرآلات باشد. بعد از برطرف‌شدن مشکل جهت اطمینان از تعمیرات انجام‌شده باید روی قسمت تعمیرشده به مدت 2 روز باز بماند.

روش های تعمیر لوله های شکسته

روش های تعمیر لوله های شکسته و قدیمی

روش های تعمیر لوله های شکسته و قدیمی

لوله‌ها هرکدام دارای قابلیت‌های منحصربه‌‌فردی هستند، که برای اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تمام انواع لوله‌ها در لوله کشی همانند وسایل کاربردی دیگر، یک طول عمر مفیدی دارند و ممکن است دچار مشکلات مختلفی شوند. در برخی ساختمان‌ها با شکستن لوله‌ها و بروز نشتی، خسارت‌های زیادی به سازه وارد می‌شود. با توجه به این‌که تعویض لوله‌های شکسته کار دشواری است، می‌توان با تعمیر آن‌ها، مشکل لوله‌ها را برطرف کرد.

اگر نم ایجادشده به‌صورت زردی روی سطح خودنمایی کند مشکل از نشتی فاضلاب است. اگر مشکل از لوله کشی فاضلاب باشد ریزش آب به‌صورت مقطعی خواهد بود اما اگر ریزش آب زیاد باشد مشکل از کیفیت لوله‌کشی آب ساختمان است.

1- تعمیر لوله آب شکسته توسط بتونه

برای ترمیم و تعمیر لوله های شکسته به‌صورت موقتی می‌توان از بتونه استفاده کرد. در این شیوه بعد از شناسایی لوله آسیب‌دیده، شیر فلکه آب ساختمان را ببندید و یکی از شیرهای ساختمان را باز کنید تا آب داخل لوله خارج شود. سپس مقداری از بتونه اپوکسی را توسط دستکش ورز دهید تا رنگ آن خاکستری شود. بعد از آماده‌سازی بتونه، آن را روی محل شکستگی لوله قرار دهید. در نهایت به محلی که بتونه‌کاری شده چسب بزنید و بعد از چند دقیقه شیر فلکه آب را باز کنید.

2- تعمیر لوله فاضلاب شکسته به وسیله بست مخصوص

در این روش ابتدا بخش آسیب‌دیده را شناسایی کنید و شیر فلکه آب ساختمان را ببندید. سپس شیرهای ساختمان را برای خروج کامل آب از لوله باز کنید. بخش آسیب‌دیده را توسط پارچه خشک کنید و سطح لوله را توسط سمباده صاف کنید. برای تعمیر لوله های شکسته از بست مخصوص آن استفاده کنید و روی محل آسیب‌دیده قرار دهید. در نهایت پیچ و مهره‌های آن را محکم کنید و شیر فلکه ساختمان را باز کنید.

3- تعمیر لوله های شکسته با جایگزینی لوله سالم

بعد از شناسایی بخش معیوب، بستن شیر فلکه آب ساختمان و بازکردن شیرهای آب ساختمان، بخش آسیب‌دیده لوله را ببرید. سپس یک لوله با همان ابعاد و طول، جایگزین بخش بریده‌شده کنید. اگر اجرای این سیستم با لوله کشی پلیمری است، باید این عمل را با حرارت‌دادن لوله انجام دهید تا لوله‌ها به یکدیگر متصل شوند. اگر لوله فلزی است برای تعمیر آن یا از جوش‌کاری استفاده کنید یا لوله جدید را به لوله اصلی رزوه کنید.

مشکلات شکستن لوله

از لوله‌ها جهت انتقال سیالات مختلف در صنایع استفاده می‌شود. اصلی‌ترین کاربرد آن‌ها انتقال آب به قسمت‌های مختلف ساختمان است. شکستگی لوله سبب هدررفت آب می‌شود. ترکیدگی و شکستگی لوله سبب نشست خاک می‌شود که این عمل در طبقه زیرزمین و هم‌کف می‌تواند خطرات زیادی را برای ساکنین به‌ارمغان بیاورد. پوسیدگی تأسیسات و دیوارها از دیگر مشکلات شکستگی لوله‌های آب است.

تعمیر لوله فاضلاب بدون تخریب

تعمیر لوله فاضلاب بدون تخریب

 تعمیر لوله های شکسته فاضلاب بدون تخریب

لوله‌های آب و فاضلاب به دلایل مختلفی ازجمله استفاده از لوله‌های غیراستاندارد، خوردگی، زنگ‌زدگی، استفاده زیاد از فنر لوله‌بازکنی، کنده‌کاری، سوراخ‌کاری دیوارها، سردبودن زیاد، ترکیدگی، استفاده از مواد شیمیایی برای بازکردن لوله‌ها، نصب غیر اصولی و نداشتن عمق مناسب لوله‌ها دچار شکستگی و ترکیدگی می‌شوند. تعمیر لوله شکسته و قدیمی هزینه‌ کم‌تری خواهد داشت و در زمان کوتاه‌تری انجام خواهد شد.

به‌کاربردن چسب و بست‌ لوله از روش‌های موقت برای تعمیر لوله های شکسته است. برش و جایگزین‌کردن لوله‌ها راهکار مؤثری جهت تعمیر لوله‌های آسیب‌دیده است، که نیازی به تخریب دیوار و محل اتصالات لوله ندارد. توسط برش محل شکستگی و جایگزین‌کردن آن می‌توان مانع از نشتی آب شد.

تعمیر لوله پلیکا شکسته

لوله پلیکا جزو لوله‌های پرمصرف‌ در صنعت آب و فاضلاب است، که در مقایسه با لوله‌های فلزی ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. لوله‌های پلیکا امکان دارد دراثر فشار، ضربه و سرما دچار شکستگی و ترکیدگی شوند. بهترین روش تعمیر آن‌ها، استفاده از چسب‌های اپوکسی است. این چسب‌ها لوله‌های خیس و خشک را به‌خوبی ترمیم می‌کنند.

روش‌های مختلفی برای ترمیم و تعمیر لوله‌های شکسته وجود دارد، اما اگر این شکستگی‌ها بزرگ‌تر از حد معمولی باشد بهترین روش جایگزین‌کردن لوله است زیرا چسب، اپوکسی و بست لوله پس‌از مدتی مقاومت خود را از دست می‌دهند و نشت لوله‌ها مجددا شروع می‌شود و سبب خسارت‌های بیشتر خواهد شد.

انتخاب روش تعمیر لوله‌ های شکسته باید طبق نوع و جنس لوله‌ها انتخاب شود. استفاده از چسب اپوکسی روش خوبی برای ترمیم لوله‌های پلیکا است اما برای لوله‌های فلزی کاربرد زیادی ندارد.

اصلاح نشتی لوله های فاضلاب

اصلاح نشتی لوله های فاضلاب

اصلاح نشتی لوله های شکسته فاضلاب

بعد از مشخص‌شدن نشتی لوله فاضلاب باید آن‌ها را اصلاح کرد. اگر لوله‌کشی ساختمان قدیمی باشد این اصلاح راحت‌تر خواهد بود. در ابتدا باید مکان نم‌گرفتگی مشخص شود. چند روش برای اصلاح نم ساختمان وجود دارد که بعد از بررسی دقیق توسط کارشناسان باید آن را برطرف کرد. تعمیرات باید متناسب با نشتی کار انجام شود.

جمع‌بندی

تعمیر لوله های شکسته توسط راهکارهای ارائه‌شده با توجه به نوع و جنس لوله‌های موردنظر می‌تواند کاربردی باشد. شکستگی لوله سبب هدررفت آب می‌شود که با توجه به کمبود آب و ارزشمند‌بودن آن باید هرچه زودتر نشتی آب را برطرف کرد. مشکل مهمی که دراثر ترکیدگی لوله ایجاد می‌شود نشست خاک است که دراثر خیس‌شدن نرم می‌شود و  به سطح پایین نفوذ می‌کند. نشست خاک سبب نشست ساختمان می‌شود که ایجاد تَرَک‌خوردگی دیواره‌ها و شکاف را به‌دنبال خواهد داشت.

نشتی آب سبب خرابی پوشش ظاهری دیوار و تغییر رنگ آن خواهد شد. بازسازی لوله‌کشی فاضلاب، آب، شوفاژ و انجام لوله‌کشی روکار، 5 لایه و تشخیص نم ساختمان را به تیم متبحر کارا پمپ بسپارید. وجود هزاران مشتری راضی و انجام پروژه‌های موفق در این زمینه، مهارت فنی مجریان این شرکت را ثابت می‌کند. برای ثبت سفارش و دریافت مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه