شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

اصول کاشی کاری – راهنمای کامل و گام به گام

موضوع مقاله:

اصول کاشی کاری – راهنمای کامل و گام به گام

کاشی کاری

فهرست مطالب

فهرست مطالب

کاشی کاری

اصول کاشی کاری استاندارد باید توسط یک متخصص انجام شود. به‌علت تنوع بالا در این مصالح حتما باید یک معمار ماهر نسبت به نصب آن اقدام کند زیرا درحین کار، پیچیدگی‌هایی وجود دارد که یک فرد معمولی از عهده آن بر نمی‌آید. مزیت استخدام کارشناس حرفه‌ای در این زمینه این است که به اصول آزمایش‌شده نصب کاشی و کف‌پوش پایبند هستند.

کاشی جزء مصالحی است که به‌علت مقاومت در برابر رطوبت جهت تزئینات داخلی، خارجی و عایق رطوبتی در سرویس‌بهداشتی، حمام، آشپزخانه و سالن پذیرایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول‌ها در رنگ، اندازه و طرح‌های مختلفی در بازار وجود دارند. این مقاله در مورد اصول کاشی‌کاری، توضیح آن، نکات مهم در انتخاب کاشی مناسب، راهنمایی کامل نصب، ابزار مناسب این عمل و مزایای آن بحث می‌کند.

کاشی کاری چیست

کاشی کاری چیست؟

از کاشی به‌علت عایق رطوبت و افزودن زیبایی جهت پوشش کف، سقف، کانتر و دیوارهای ساختمان استفاده می‌کنند. اصول کاشی کاری کاملا تخصصی است که باید توسط کاشی‌کار حرفه‌ای انجام شود و باید به‌گونه‌ای باشد که لبه کاشی‌ها فاصله غیر متعارفی با یکدیگر نداشته باشند و لبه‌های آن روی هم نیایند. کاشی‌ها اغلب سطح نهایی را طوری طراحی می‌کنند که سطوح، نیازی به لکه‌گیری، گچ‌کاری و رنگ‌آمیزی اضافی نداشته باشند.

مزایای استفاده از اصول کاشی کاری

کاشی‌کاری فرآیندی جهت چیدمان کاشی‌ها طبق یک الگو و طرح خاص است. از آن‌ها می‌توان در کف‌پوش، دیوارپوش و مبلمان استفاده کرد. در سناریوی حاضر، کاشی‌ها جزء حیاتی در تکمیل زیبایی نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها محسوب می‌شوند. کاشی‌ها عمدتا از مواد اولیه معدنی و خاک رس تشکیل می‌شوند. درحال‌حاضر تولیدکنندگان برای ساخت آن از مواد بازیافتی نیز استفاده می‌کنند که در سازگاری بیشتر با محیط‌زیست تأثیر دارد.

با اصول کاشی ‌کاری می‌توان طراحی منحصربه‌فردی در منزل و محل کار ایجاد کرد. با استخدام یک کارشناس در این زمینه می‌توان در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کرد. این خدمات در رنگ‌ها و بافت‌های متنوعی ارائه می‌شود. استخدام یک متخصص در این زمینه در بهبود طراحی و فضایی کاملا منظم کمک می‌کند و باعث می‌شود تا زیبایی بصری فضا به‌خوبی خودنمایی کند.

راهنمای کاشی کاری

راهنمای کامل اصول کاشی کاری

راهنمای کامل اصول کاشی کاری

ابتدا باید سطح مورد نظر بررسی شود زیرا دیوار ناهموار و زمین سست باعث شکستن کاشی و جداشدن ماده بندکشی می‌شوند. اگر سطح مورد نظر در مجاورت رطوبت بود باید از تخته مخصوص جهت عایق‌کاری استفاده کرد. روشی که جهت عایق‌کاری استفاده می‌شود باید سطحی تمیز، محکم، تراز و صاف ایجاد کند. قبل از عمل کاشی‌کاری باید رنگ‌های پوسته‌شده، کاشی برآمده، کاغذ دیواری و گچ‌های شل را جدا کرد.

در مرحله دوم از اصول کاشی کاری جهت بررسی تعداد کاشی‌های مورد نیاز، ابعاد و ترتیب قرارگیری آن‌ها باید اندازه‌های مورد نیاز را توسط متر و تراز انجام داد. به‌علت عدم تراز کامل دیوارها باید از خط راهنما جهت تراز دیوار استفاده کرد.

در ابتدا، قرارگیری کاشی‌ها روی دیوار باید بررسی شوند و دو قطعه کاشی مساوی در کنار دیوار قرار داده شود. قرارگیری قطعه‌های باریک در کنار دیوار باعث برش سخت و زشتی نمای کلی خواهد شد. نزدیک‌بودن ابعاد کاشی‌های کناری با ابعاد اصلی باعث برش آسان‌تر و نمایی زیباتر می‌شوند.

در گام سوم توسط خط راهنما بخش بالایی و مرکز دیوار را تراز می‌کنند. کارشناسان حرفه‌ای قبل از شروع کار، نقشه کاشی را روی دیوار تجسم می‌کنند تا کار به‌صورت دقیق انجام شود.

جهت سطح متقارن کاشی‌کاری باید مرکز آن را پیدا کرد و میزان فاصله را از هر بخش تا مرکز محاسبه کرد. این مرحله بسیار اهمیت دارد زیرا قرارگیری کاشی‌های بزرگ و بریده‌شده در 2 سمت باعث می‌شود سطح نامتقارن دیده شود.

در بخش چهارم اصول کاشی ‌کاری دیوار بعد از پیداکردن خط دیوار و مرکز باید با گچ یک خط عمود بر آن رسم شود تا سطح به 4 بخش تقسیم‌بندی شود. شروع عمل کاشی‌کاری از مرکز به‌سمت دیوارها است. بعد از اتمام هر قسمت، کاشی‌کاری بخش بعدی شروع می‌شود.

در مرحله پنجم قبل از تکمیل نمای نهایی و چسباندن چسب کاشی‌ها، تمام کاشی‌ها را روی سطح می‌چینند تا اگر ایرادی وجود دارد برطرف شود. میزان فضایی که بین کاشی‌ها وجود دارد باید یکسان باشد. این فضا برای کاشی‌های بزرگ بیشتر است.

اگر این مقدار فضا کافی نباشد ماده بندکشی و دوغاب به‌خوبی بین آن نمی‌چسبد. اگر کاشی‌ها روی تور نچسبیدند از صلیب‌های کاشی‌کاری جهت چیدمان منظم و یکسان فاصله آن‌ها می‌توان استفاده کرد.

گام ششم کاشی‌کاری زمین، کاشی‌ها را از مرکز به کناره کف می‌چینند و بعد از اتمام هر 15 دقیقه سراغ کاشی بعدی می‌روند. ترتیب قرارگیری آن‌ها باید ردیف به ردیف باشد. اندازه‌گیری کاشی‌ها باید 2 بار انجام شود. یک‌بار زمان چینش آن‌ها و بار دیگر قبل از چسباندن آن‌ها.

در گام هفتم جهت برش کاشی، ابتدا باید سایز مورد نظر را به‌طور دقیق اندازه‌گیری و علامت‌گذاری کرد. کاشی از قسمت رویی داخل کاشی‌بر قرار گرفته و طوری تنظیم شود که خط مرکز کاشی‌بر با خط برش همسو باشد. جهت حفظ فرم نهایی کاشی مربع می‌توان از گونیا استفاده کرد.

توسط اعمال نیرویی سریع به اهرم کاشی‌بر، کاشی را برش زده و با تلنگر آن را جدا می‌کنند. در خانه‌هایی که سطح زمین به‌صورت مربعی نیست از خط دیوار جهت راهنما استفاده می‌کنند.

در مرحله هشتم باید مکان کاشی‌کاری درنظر گرفت. آشپزخانه و حمام در مجاورت رطوبت و بخار هستند پس باید از چسب ضدآب استفاده کرد. چسب‌های مصرفی می‌توانند آماده یا دست‌ساز باشند که درصورت استفاده از نوع دست‌ساز آن نباید غلیظ باشد، زیرا باعث ناصافی کاشی‌ها می‌شود.

توسط ماله این چسب به‌طور یکنواخت روی سطح پخش می‌شود و توسط شانه روی چسب شیار ایجاد می‌کنند. مدت‌زمانی را باید صبر کرد تا چسب خشک شود و کاشی‌ها در جای خود محکم شوند.

در گام نهم باید بندکشی کاشی جهت زیبایی ظاهری و آب‌بندی انجام شود. ماده بندکشی در 2 نوع پودری و خمیری وجود دارند. ماده پودری را باید طبق راهنمای روی آن عمل کرد و به‌مدت نیم‌ساعت مصرف کرد زیرا امکان دارد خشک شود.

با دستکش مخصوص، این ماده را به‌طور یکنواخت پخش کرده و توسط تکه‌ای چوب، ماده مورد نظر را بین درزهای کاشی فشار می‌دهند. جهت هم‌رنگ‌شدن ماده بندکشی با کاشی‌ها قطره‌ای رنگ درون آن می‌ریزند. مرحله دهم از این اصول به تمیزکاری سطح کاشی با اسفنج مرطوب می‌پردازد.

این عمل آن‌قدر باید تکرار شود تا سطح کاملا تمیز شود. جهت جلوگیری از کثیفی سریع می‌توان از سیلر مخصوص بندکشی استفاده کرد.

نکات مهم در انتخاب کاشی مناسب

کاشی‌ها چیزی بیشتر از عناصر کاربردی هستند. آن‌ها بوم نقاشی هستند که روی آن محیط زندگی خود را می‌توان ساخت و فضایی را به‌وجود آورد که بازتابی از فردیت مالک خانه را به‌نمایش بگذارند.

انتخاب کاشی شامل ملاحظات عملی و بیان خلاقانه است. درواقع کاشی مناسب باید در طولانی‌مدت دچار لکه، ترک، ساییدگی و رنگ‌پریدگی نشود.

زمان خرید باید از عدم وجود عیب چاپی، لب‌پریدگی و ترک در آن اطمینان حاصل کرد. انتخاب کاشی به فرد این امکان را می‌دهد تا زندگی خود را مطابق با سلیقه و ترجیحات خود تغییر دهد. کاشی، قطعه‌ای سفالی است که توسط لایه محافظ لعاب پوشیده می‌شود. کاشی به‌علت وزن سبک جهت پوشش دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مناطقی مانند آشپزخانه، حمام و اتاق نشیمن براساس عواملی ازجمله مقاومت در برابر رطوبت، زیبایی و دوام دارای الزاماتی برای استفاده از کاشی متمایز هستند.

آن‌ها دارای مواد مختلفی هستند که هر ماده با توجه به ویژگی خاص خود مانند تخلخل و سختی، نیاز به تعمیر و نگهداری متفاوتی دارد. به همین علت باید موادی را درنظر گرفت که با ترجیحات عملی و طراحی داخلی مطابقت داشته باشد و اصول کاشی‌ کاری به‌طور کامل در آن رعایت شود.

کاشی‌های بزرگ می‌توانند حس بازبودن را ایجاد کنند درحالی‌که کاشی‌های کوچک جزئیات را به‌صورت پیچیده‌تر نشان می‌دهند. پالت رنگ و سبک باید با طرح کلی داخلی هم‌خوانی داشته باشد.

رنگ‌های خاکی، گرما را انتقال می‌دهند درحالی‌که رنگ‌های زنده، انرژی را القا می‌کنند. برخی از کاشی‌ها به‌واسطه مواداولیه ساخت خود نیاز به آب‌بندی منظم دارند درحالی‌که در بعضی دیگر، نیاز به نگهداری آن کم‌تر است. میزان دوام آن‌ها در برابر سایش روزانه، رطوبت و سایر عوامل آسیب‌زا باید ارزیابی شود.

ابزار کاش کاری

ابزار های لازم در کاشی کاری

ابزار های لازم در کاشی کاری

اندازه‌گیری دقیق توسط یک متر نواری باکیفیت بدون علامت مبهم و علامت‌گذاری کاشی جهت برش دقیق از مهم‌ترین بخش‌های اصول کاشی‌ کاری است. استفاده از یک دستگاه برش‌کاری مناسب یک سرمایه‌گذاری در کسب‌وکار محسوب می‌شود، زیرا این‌گونه محصولات با کیفیت بهترین برش‌ خورده و نتیجه نهایی کاشی‌کاری کاملا تمیز و اصولی به‌دست می‌آید. بهترین دستگاه برش کاشی، نسخه‌های ریلی هستند که در فروشگاه‌های لوازم‌التحریر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جداکننده‌های کاشی باعث می‌شوند تا بتوان کاشی‌ها را در جای خود به‌طور کاملا مساوی قرار داد. در زمان کاشی‌کاری به یک سطح محکم نیاز است تا بتوان دوغاب و چسب را درون آن مخلوط کرد. اندازه سطل بستگی به مقدار دوغاب دارد. برخی کاشی‌کاران حرفه‌ای از سطل‌های 25 لیتری استفاده می‌کنند.

استفاده از پارو مخلوط‌کن و چوب برای مخلوط مواد داخل سطل به کیفیت ملات به‌دست‌آمده کمک می‌کند. استفاده از اسفنج برای تمیزکردن سطوح کاشی و ماله متناسب با کار از دیگر ابزارهای لازم در کاشی‌کاری هستند. ماله‌ها از جنس فولاد هستند. برای کاشی دیوار، ماله با بریدگی منحنی و جهت کاشی‌کاری کف از ماله با بریدگی مربعی استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

وقتی صحبت از ارتقای زیبایی و عملکرد فضاهای زندگی می شود، پایبندی به اصول کاشی ‌کاری و انتخاب کاشی مناسب نقش مهمی ایفا می‌کند. کاشی‌ها نه‌تنها بخش جدایی‌ناپذیر از طراحی داخلی محسوب می‌شوند بلکه سرمایه‌گذاری‌هایی هستند که می‌توانند برای سال‌های آینده دوام بیاورند. چه جهت بازسازی خانه و چه برای شروع ساخت پروژه مهم است که کاربر درک روشنی از عوامل مؤثر در انتخاب کاشی و اصول آن داشته باشد.

انتخاب کاشی مناسب برای فضای مورد نظر ترکیبی از عملی‌بودن، زیبایی و بیان شخصی را ارائه می‌دهد. استفاده از چک‌لیست کمک می‌کند که مخاطب بررسی کاملی نسبت به انتخاب روکش‌های مات و براق کاشی داشته باشد.

کارشناسان شرکت کاراپمپ با خلاقیت در طراحی به ارتقای زیبایی فضای داخلی کمک می‌کنند و با ارائه ایده‌هایی نو در این اثنا، فضاهایی را ایجاد می‌کنند که با سبک زندگی مخاطب هم‌خوانی داشته باشد. جهت جستجو در دنیای کاشی‌ها، روند مثبت در این راستا و استفاده از بهترین ایده‌ها با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳  تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه