شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

نقش چیلر در صنایع غذایی چیست ؟ + انواع چیلر مورد استفاده در صنعت غذایی

موضوع مقاله:

نقش چیلر در صنایع غذایی چیست ؟ + انواع چیلر مورد استفاده در صنعت غذایی

آشنایی با نقش چیلر در صنایع غذایی | کارا پمپ

فهرست مطالب

فهرست مطالب

آشنایی با نقش چیلر در صنایع غذایی | کارا پمپ

نقش چیلر در صنایع غذایی بسیار مهم بوده و می توان گفت که این سیستم جزو مهم ترین بخش های این صنعت می باشد.

چیلر دستگاهی است که در تاسیسات ساختمانی از کاربرد ویژه ای برخوردار می باشد و از دیگر قابلیت های آن عملکرد مفید در صنایع غذایی می باشد.

در میان انواع مختلف چیلر ، مدل تراکمی آن از میزان کارایی بالاتری برخورد دار می باشد.

این دستگاه موظف است تا آب را سرد کرده و حاصل این فرایند برای سرمایش هوای ساختمان یا سرد کردن ماشین آلات می باشد.

در کنار موارد ذکر شده از چیلر تراکمی در تولید های صنعتی نیز استفاده می شود.
چیلر به کار رفته شده در صنایع غذایی دو وظیفه اصلی را متحمل می شود.

مورد اول این چنین می باشد که برای دستگاه های مختلف ، پروسه‌ی آب سرد را ایجاد کرده تا در نتیجه کیفیت مواد غذایی و نوشیدنی را به همراه داشته باشد.

علاوه بر ایجاد آب ،کنترل دما ، ایجاد کردن خنک کاری و همچنین کاهش رطوبت هوا را بر عهده دارد.

برای شکل دهی مناسب این فرایند و نگهداری بعضی از مواد غذایی که خاص می باشند ، از طریق هواساز و دیگر دستگاه های ممکل چنین کنترلی حاصل می گردد.

در ادامه همراه تیم فنی و مهندسی کارا پمپ باشید تا به بررسی تخصصی نقش چیلر در صنایع غذایی پرداخته و به صورت کامل با آن آشنا شویم.

نقش چیلر در صنایع غذایی

در بیانی دیگر این چنین می توان عنوان کرد که کار کرد اساسی و مهم چیلر ها در آب ،محلول آب و همچنین گلیکول ها در دمای کمتر از صفر درجه سانتی گرارد می باشد.

آب سرد به حاصل در آمده به دو حالت در صنایع غذایی به کار گرفته می شود ، در روش اولی به شیوه مستقیم است ، به این صورت که در بسته بندی مواد غذایی و مدار دستگاه های صنعتی تولید مورد استفاده قرار می گیرد ،حالت دوم به گونه غیر مستقیم بوده است که طریقه تامین آن از دستگاه هواساز ،سرمایش هوای عبوری می باشد.

به همانگونه که مطلع هستید هوای خنک از میزان کارایی بسیار زیادی برخورد دار می باشد که مهم ترین آن تهویه هوای سالن یا محیط کار بوده ، همچنین موجب تشکیل هوایی بهداشتی که قابل کنترل است.

موضوعات محتوا نقش چیلر در صنایع غذایی به صورت فایل پی دی اف | کارا پمپ

به منزله شکل گیری نوشیدنی و مواد غذایی از هوای سرد استفاده بسزایی می شود ، به همین رو می توان به میزان اهمیت و جایگاه ویژه ای دستگاه در نگهداری و سلامت غذا پی برد.

چیلر ها به کار گیری شده در صنایع غذایی در مدل و طراحی های مختلفی موجود می باشد ، که مبنای چنین تفاوتی کار کرد تخصصی آن در سیستم های مربوط به مواد غذایی می باشد.

انواع چیلر در این صنعت

انواع متنوع چیلر ها از میزان کارایی بسیار استثنایی برخوردار می باشد که در این بخش به مواردی از آن خواهیم پرداخت و نقش چیلر در صنایع غذایی را بیان خواهیم کرد.

  1. برای ظرفیت های کم ، هوا خنک قابل حمل شامل می باشد.
  2. آب خنک نیز به همراه برج خنک کننده را دارا می باشد.
  3. برای دما های زیر صفر و در عین حال بالای صفر درجه سانتی گرارد چیلر های مخصوص تعیبه گردیده است.
  4. در ظرفیت های هوا خنک ثابتی وجود دارد.

کاربرد اصلی چیلر در صنعت غذایی

در قسمت قبلی با انواع چیلر آشنا شدید ، لازم به ذکر می باشد که کاربرد این دستگاه هوشمند بسیار زیاد بوده به همین منظور به برخی از مهمترین ویژگی ها و کارایی آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نقش چیلر در صنایع غذایی و یا صنایع مختلف را در بخش زیر مشاهده خواهید کرد:

  1. در فرایند خنک کاری در غلطک های خط تولید از میزان کارایی شایانی برخور دار هستند.
  2. بعد از آن که شیر پاستوریژه شد شد ، فرایند خنکوکاری از طریق این دستگاه صورت می پذیرد.
  3. در پروسه تولید رب غذایی نیز عهده خنک را بر عهده داشته است.
  4. در زمان تولید بستنی منجد کردن انواع متفاوت بستنی و همچنین کم کردن دمای آن را انجام می دهد.
  5. در کنار موارد ذکر شده برای خنک سازی در ماشین آلات مختلف و تجهیزات بسته بندی شده کاربرد داشته است.
  6. یکی از کم نظیر ترین قابلت این دستگاه مربوط ایجاد هر نوع شرایط خاص دمایی است که در واحد های تولید مواد غذایی چنین عملی را انجام می دهد و نقش چیلر در صنایع غذایی در این صنعت پررنگ تر خواهد شد.
  7. در منبع ذخیره آدامس نیز فرایند سرد سازی را انجام می دهد به این گونه که از تشکیل شدن هوای خنک و بدون رطوبت چنین کاری به سرانجام می شود که در نهایت فرم دهی مناسبی برای آدامس به وجود می آید.
  8. پیش از آن که شیره آشامیدنی های مختلف به مرحله گاز زنی برسد ، در این مواقع فرایند سرد سازی را انجام می دهد.
  9. در فراوری مواد غذایی به منزله جلوگیری از فاسد شدن غذا در مرحله ذخیره شده و یا خط تولید ، چیلر تراکمی کاربرد بسیار ویژه و منحصر به فردی را شامل می باشد که وظیفه تامین دمای خنک و کنترل آن را بر عهده دارد.

مدل چیلر های مورد استفاده در صنعت غذایی

به همان صورت که با کاربرد و تاثیر قابل توجه چیلر تراکمی در فرایند نگه داری و خنک سازی مواد غذایی آشنا شدید و نقش چیلر در صنایع غذایی را درک کردید ، بایستی عنوان کرد که این نوع از چیلر نیز به مدل های مختلفی تقسیم بندی می شود.

  1. چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو
  2. چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرال
  3. چیلر تراکمی با کمپرسور سانتریفیوژ
  4. چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و برگشت

چیلرها از اجزای مختلف و البته بسیار کاربردی تشکیل شده اند ، که هر یک از قسمت های این دستگاه از میزان کارایی موثری برخوردار می باشد.

همچنین این اجزا ، نقش چیلر در صنایع غذایی را پر رنگ تر خواهند کرد.

از این رو در نگهداری و سرویس آن بایستی توجه ویژه ای داشت ، به این دلیل که اگر ایرادری به بخشی از این دستگاه وارد شود ، عملکرد آن با خلال مواجه شده و حتی می تواند به دیگر قسمت ها آسیب وارد کند.

اجزای مختلف چیلر شامل کمپرسور ، کندانسور ، شیر انبساط ،اواپراتور ، زنراتور و تابلو برق می باشد.

منابع و ماخذ : Air Cooled Chiller For The Food Industry

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه