شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

11 تا از مزایا و معایب چیلر تراکمی

موضوع مقاله:

11 تا از مزایا و معایب چیلر تراکمی

مزایا معایب چیلر تراکمی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

مزایا معایب چیلر تراکمی

در این مطلب درباره مزایا و معایب چیلر تراکمی بحث می‌شود. یکی از دلایل افزایش نصب و استفاده از این نوع چیلرها، راندمان و ظرفیت بالای آن‌ها است. چیلر تراکمی مصرف انرژی کم‌تری نسبت به بقیه لوازم سرمایشی و گرمایشی دارد. همچنین آن‌ها به کاهش هزینه مصرف آب نیز کمک می‌کنند. به‌طور کلی، آن‌ها قابلیت زیادی جهت کنترل دمای اتاق در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهند.

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی چیست؟

منظور از چیلر تراکمی، دستگاهی است که ازطریق سیکل تبرید تراکمی به تولید آب سرد می‌پردازد. این دستگاه از مهم‌ترین تجهیزات سرمایشی، تولید برودتی ساختمان و کارخانه‌های صنعتی است. در عصر مدرن امروز به‌عنوان یک دستگاه رایج در صنعت تهویه مطبوع و بازار عرضه می‌شود. توسط آب سرد تولیدی توسط این دستگاه و انتقال آن به فن‌کوئل می‌توان فضای داخلی ساختمان را خنک کرد. همچنین برای ماشین‌های صنعتی و فرآیندهای تولید جهت کاهش دما نیز از چیلر تراکمی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: چیلر تراکمی چیست؟

مهم‌ترین مزایای چیلر تراکمی

11 تا از مهم ترین مزایای چیلر تراکمی

11 تا از مهم ترین مزایای چیلر تراکمی

منظور از چیلرها، دستگاه‌های سرمایشی هستند که در بیشتر صنایع گوناگون و ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. طبق مزایا و معایب چیلر تراکمی می‌توان گفت که چیلرها یک بخش کوچکی از فضا را اشغال می‌کنند و چندان جاگیر نیستند. آن‌ها جهت کاهش هزینه‌ها و کاهش اثرهای مخرب زیست‌محیطی به ماده مبرد کمی برای سرماسازی احتیاج دارند. چیلرها با بی‌نیازکردن بناهای بزرگ از کولرهای گازی به کاهش مصرف انرژی و بازدهی بهتر آن کمک می‌کنند. در ادامه برخی از مزایای آن ذکر شده است.

1.کارایی بالا چیلر تراکمی

از چیلرها درکاربردهای صنعتی، تجاری و مسکونی می‌توان استفاده کرد. چیلر‌ها حرارت ناشی از فعالیت دستگاه‌ واحد صنعتی را به هوای خنک تبدیل می‌کنند و از این طریق به جلوگیری از خرابی سریع تجهیزات و پایین‌آمدن راندمان آن‌ها کمک می‌کنند. چیلر در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری چندطبقه به تأمین ظرفیت بالای سرمایش می‌پردازد.

2. انعطاف پذیری چیلرهای تراکمی

چیلرها با پیکربندی مختلفی که دارند می‌توانند طبق ظرفیت خنک‌سازی و کارایی مدنظر آن‌ها را نصب کرد. این نوع چیلرها با لوازم جانبی مختلفی سازگار هستند که می‌توانند سناریوهای گوناگونی را عملی کنند.

3. لوله کشی در فاصله طولانی در چیلرهای تراکمی

دیگر سیستم‌های سرمایشی به لوله‌کشی جداگانه‌ای جهت انتقال مبرد نیاز دارند. توسط چیلر می‌توان از لوله‌کشی‌ ساده‌ای برای آب به طول صدها متر استفاده کرد. در این روش، تلفات انرژی در فواصل طولانی لوله‌کشی کم است و به‌علت نیازنداشتن به یونیت خارجی، به فضای اضافه‌ای جهت دست‌کاری نمای ساختمانی نیازی نیست.

4. مصرف آب و انرژی کم در چیلر تراکمی

براساس مزایا و معایب چیلر تراکمی، آن‌ها به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک می‌کنند. برای یک ساختمان چندطبقه درصورتی‌که برای هر واحد، کولر گازی مجزایی نصب شود مصرف انرژی افزایش پیدا می‌کند. چیلر، انرژی کمی دریافت می‌کند و به همان اندازه هم سرمایش بهتری ارائه می‌دهد. چیلر برای سرماسازی از سیستم چرخشی آب استفاده می‌کند که سبب کاهش مصرف آب می‌شود.

بیشتر بخوانید: نکات مهم درمورد نصب چیلر تراکمی

5.نصب آسان چیلر تراکمی

این چیلرها نسبت به سیستم گازی به سیم‌کشی کم‌تری نیاز دارند و نصب آن‌ها ساده‌تر است. توسط لوله آب معمولی می‌توان چیلر تراکمی و فن‌کوئل را به یکدیگر متصل کرد و جهت ایجاد تعادل فشار و سرعت جریان آب در فن‌کوئل از شیر قطع‌کن استفاده کرد. این امر سبب کاهش هزینه نصب می‌شود.

6.ایمنی بالای چیلر تراکمی

بیشتر سیستم‌های سرمایشی جهت ایجاد هوای سرد، نیازمند لوله‌کشی متراژ بالا برای انتقال مبرد هستند. این امر سبب افزایش حوادث سیم‌کشی می‌شود. چیلرها از گاز مبرد به‌طور متمرکز استفاده می‌کنند.

7.طول عمر زیاد چیلر تراکمی

با توجه به مزایا و معایب چیلر تراکمی، این نوع چیلرها عمر زیادی دارند و به‌علت نصب در فضای موتورخانه در معرض عناصری ازجمله باران، برف، گرما و یخ قرار نمی‌گیرند. در نتیجه آسیب کم‌تری می‌بینند.

8.راندمان بالای چیلر تراکمی

در چیلر آب خنک، راندمان سرمایشی در مقایسه با چیلر هوا خنک بیشتر است. یعنی چیلر آب خنک سبب انتقال گرما با کارایی بیشتر می‌شود. در نتیجه در مقایسه با چیلر هوا خنک، مصرف برق کم‌تری دارد.

9. عدم نیاز چیلر تراکمی به فضای بزرگ

فضای کارکرد چیلر هوا خنک باید باز و در ارتباط با هوای تازه باشد. محل قرارگیری چیلر آب خنک در فضای موتورخانه داخل ساختمان است. این یک مزیت برای پروژه‌هایی است که به فضای بیرون دسترسی ندارند.

10. صدا و لرزش کمتر چیلر تراکمی

چیلر هواخنک به‌علت فن‌کندانسور و عبور هوا از کوئل‌های کندانسور صدای زیادی ایجاد می‌کند اما چیلر آب خنک در فضای موتورخانه قرار می‌گیرد و صدایی نیز ایجاد نمی‌کند. این عملکرد در بیمارستان‌ها و مدارس یک مزیت مهم محسوب می‌شود. خلاف داکت اسپیلت‌ها، چیلرها عملکردی بدون لرزش و کم‌صدا دارند.

11.ابعاد کوچک چیلر تراکمی

چیلر تراکمی آب دارای ابعاد کوچک‌تری نسبت به چیلر هوا خنک است. این خصوصیت در در ظرفیت بالای برودتی بیشتر مورد توجه است.

11 معایب چیلر تراکمی

11 معایب چیلر تراکمی

11 معایب چیلر تراکمی

دریافت اطلاعات لازم درباره مزایا و معایب چیلر تراکمی به خرید و انتخاب مطمئن‌تر آن کمک می‌کند. دستگاه چیلر تراکمی نمونه‌ای از تجهیزات سرمایشی طبق سیکل تبرید تراکمی هستند که با دریافت حرارت از سیال، فرآیند سرمایش را ایجاد می‌کنند. چیلرهای تراکمی با نام چیلر بخار نیز شناخته می‌شوند. از آن‌ها در سیستم برج‌ها، پروژه‌های تجاری، تفریحی، ساختمان مسکونی، اداری، سالن ورزشی و فرهنگی استفاده می‌شود.

1.قیمت بالای چیلر تراکمی

گران‌قیمت‌بودن از معایب مهم‌ سیستم چیلر است. چیلرها دارای قیمت اولیه‌ی بالاتری نسبت‌به بقیه لوازم سرمایشی هستند.

2.وزن زیاد چیلرهای تراکمی

چیلرها ظرفیت بالایی دارند و از این طریق پاسخ‌گوی نیاز سرمایشی بسیاری از ساختمان‌های بلند با مساحت زیاد هستند. برای تولید این ظرفیت نیازمند قطعات و متعلقاتی است که هرکدام دارای وزن و حجم خاص خود  هستند. همین علت سبب شده تا چیلرها وزنی معادل چند تن داشته باشند که این از معایب آن‌ها محسوب می‌شود.

3.هزینه زیاد تعمیرات و نگهداری در چیلر تراکمی

ارتقای راندمان و کارایی چیلرها نیازمند سرویس دوره‌ای است که این امر برای ساکنین ساختمان هزینه زیادی به‌ارمغان می‌آورد. همچنین انجام تعمیرات این دستگاه نیز بسیار گران است.

4.نیازمند عملیات زیرسازی و قاب تخلیه در چیلر تراکمی

به‌علت وزن بالای چیلرها، استفاده از آن در فضای محدود غیرممکن است. نصب این دستگاه، نیازمند زیرسازی محل و استفاده از قاب‌های تخلیه جهت پخش وزن بین چند نقطه‌ی پشتیبان است.

5. نصب پیچیده چیلر تراکمی

وجود  قطعات اضافی در چیلر آب خنک سبب ایجاد دردسر زیاد در نصب می‌شود. در نتیجه در مقایسه با چیلر هوا خنک، هزینه بالاتری برای نصب دارد.

6. نیاز داشتن به فضای موتورخانه در چیلر تراکمی

 هنگام استفاده از چیلر آب خنک باید محلی برای نصب آن در نظر گرفت. چیلر آب خنک با تجهیزات آن باید در موتورخانه نصب  شوند.
فضای موتورخانه بخشی از پارکینگ یا زیرزمین است که این امر سبب هزینه اضافی برای کارفرما می‌شود. در بیشتر مواقع کارفرما به این دلیل، چیلر هوا خنک تهیه می‌کند.

7. نامناسب بودن برای مناطق کم آب

چیلر آب خنک از آب زیادی در برج خنک‌کننده استفاده می‌کند. به همین علت برای مناطقی مانند شهر قم که اغلب با کمبود آب مواجه هستند استفاده از این نوع چیلر توصیه نمی‌شود.

8. راندمان کم چیلر تراکمی در مناطق مرطوب

با توجه به مزایا و معایب چیلر تراکمی، چیلر آب خنک به‌طور کلی کارایی بیشتری نسبت به چیلر هوا خنک دارد اما برای محیط مرطوب این چیلرها کارایی خوبی ارائه نمی‌دهند.

9. عدم تأثیر بر گردش هوا

یکی از مهم‌ترین معایب چیلر تراکمی این است که برای تهویه محیط مناسب نیست و تنها می‌تواند دما را تغییر دهد.

10. تجهیزات سنگین چیلر تراکمی

این مدل چیلرها دارای تجهیزاتی تا 15 تن هستند که نیاز به قاب تخلیه جهت توزیع جرم چیلر را در طبقه‌های بزرگ پررنگ‌تر می‌کند.

11.اندازه و حجم زیاد چیلر تراکمی

این امر سبب اشغال فضای اضافی، عدم نصب و عدم استفاده درست از چیلر در سازه‌هایی با متراژ و ابعاد محدود می‌شود. به‌طور کلی، برای فضاهای کوچک از چیلر استفاده نمی‌کنند.

جمع‌بندی

با توجه به مزایا و معایب چیلر تراکمی باید در زمان انتخاب آن به نکاتی مانند شرایط جغرافیایی منطقه، دمای خارجی، رطوبت نسبی، ارتفاع از سطح دریا و نوع مصالح ساختمان توجه کرد. چنان‌چه درزمینه نصب و اجرای چیلر به مشاوره نیاز داشتید. کارشناسان ما در شرکت کارا پمپ همواره آماده ارائه خدمت به کاربران هستند. برای دریافت اطلاعات لازم با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه