شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

معرفی انواع آبگرمکن

موضوع مقاله:

معرفی انواع آبگرمکن

انواع آبگرمکن

فهرست مطالب

فهرست مطالب

انواع آبگرمکن

امروزه داشتن آب گرم در هر خانه ای جزو امکانات اصلی رفاهی محسوب شده و چنانچه نقصی در این زمینه انجام شود، مطمئنا فرد با مشکل مواجه خواهد شد. به همین منظور لوازم و تجهیزات متفاوتی برای گرم کردن آب وجود دارد که به راحتی مشکل آب گرم ساختمان را برطرف کرده است. این تجهیزات روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است و انواع گوناگونی دارد. یکی از این تجهیزات آبگرمکن است که در انواع مختلف در بازار وجود دارد. در این مقاله سعی داریم درباره انواع آبگرمکن با شما صحبت کنیم.

انواع آبگرمکن براساس نحوه نصب

آبگرمکن ها در بازار در انواع مختلف وجود دارد. برخی از آنها به مرور زمان غیر قابل استفاده شده و برخی نیز جز پیشرفته ترین نوع آبگرمکن به حساب می آیند. به طور کلی آبگرمکن ها از نظر ساختاری به دو نوع زمینی و دیواری تقسیم می شوند. همچنین هر دو نوع دیواری و زمینی آن نیز بر اساس ساختار و نوع سوخت متفاوت است.

بیشتر بخوانید: نحوه لوله کشی آبگرمکن دیواری

انواع آبگرمکن ها بر اساس نوع سوخت

یکی از تقسیم بندی های آبگرمکن ها بر اساس نوع سوخت مصرفی آن است که در ادامه به معرفی و بررسی آن می پردازیم:

انواع آبگرمکن نفتی

قدیمی ترین نوع آبگرمکن نوع نفتی آن است که از یک ورق سیاه به شکل استوانه تشکیل شده و در بالای آن دودکشی وجود دارد. در این نوع آبگرمکن ها آب از طریق حرارت ناشی از نفت گرم میشود. آب گرم به دست آمده برای شسشتشو و حمام مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه نوع نفتی آبگرمکن ها تقریبا در هیچ جا دیده نمیشود و میتوان گفت آبگرمکن نفتی کاملا منسوخ شده است.

انواع آبگرمکن

آبگرمکن گازی

انواع آبگرمکن گازی

متداول ترین نوع آبگرمکن در خانه ها آبگرمکن گازی است. هرچند که به نظر می رسد نوع برقی آن نسبت به گازی ایمن تر است، اما به دلیل مصرف بالای برق در ایران بیشتر از نوع گازی آبگرمکن ها استفاده میکنند.

این نوع آبگرمکن ها یا کپسولی هستند و یا با گاز شهری کار می‌کنند و بزرگترین مزیتشان حجم و سرو صدای کم آنهاست. در کشور ما به دلیل وفور گاز و وجود گاز شهری در بسیاری از مناطق کشور استفاده از این آبگرمکن ها متداول است.

انواع آبگرمکن برقی

هرچند این آبگرمکن ها معمولا کمترین آلودگی زیست‌محیطی را تولید میکنند، اما به دلیل مصرف بالای برقی که دارند از نظر اقتصادی به صرفه نیستند. همچنین آبگرمکن های برقی نیز مانند آبگرمکن گازی دارای دو نوع دیواری و ایستاده است و در دو نوع دیواری و ایستاده ساخته می شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت بین پکیج و آبگرمکن 

انواع آبگرمکن

آبگرمکن هیبریدی

انواع آبگرمکن هیبریدی

به این نوع از آبگرمکن ها پمپ حرارتی نیز می گویند که از ترکیب آبگرمکن معمولی و آب گرمکن های بدون مخزن ساخته نمی شود. این آب گرمکن ها نیز مانند ماشین های هیبریدی سوخت خود را از ترکیب موتور بنزینی و انرژی الکتریکی می گیرند و در دو نوع معمولی و الکتریکی ساخته شده اند.

از مهمترین مزیت های این نوع از آبگرمکن ها هدر رفت کم انرژی آن است که میتواند بسیار مقرون به صرفه باشد. اما به دلیل حجیم بودن و بالا بودن ظرفیت، برای مناطق گرم که دمای سالانه آن‌ها بین 40 تا 90 درجه باشد مناسب است.

انواع آبگرمکن

آبگرمکن خورشیدی

انواع آبگرمکن خورشیدی

از این تجهیزات برای گرم کردن آب به وسیله انرژی خورشیدی استفاده میکنند. معمولا روی سقف نصب شده و دارای صفحه صافی است که برای جذب نور خورشید روی آن تعبیه می شود. عملکرد این نوع آبگرمکن ها به گونه است که به وسیله گرمای جذب شده، سیستم به کار افتاده و آب گرم میشود. جداره بیرونی این آبگرمکن ها عایق بندی میشود تا از هدر رفت گرما جلوگیری شود و مصرف سوخت به حداقل برسد همچنین سیستم گرمایشی این منابع هم سیال محور است.

معرفی انواع آبگرم کن ها براساس ساختار

 تقسیم بندی دیگر آبگرمکن ها بر اساس ساختار و عملکرد شان می باشد. در ادامه به معرفی این نوع از آبگرمکن ها می پردازیم:

انواع آبگرمکن کویلی

آبگرمکن های کویلی از نوع آبگرمکن های غیرمستقیم بوده است که مجهز به پمپ بوده و یک نوع مبدل پوسته ولوله محسوب میشود.

در این دستگاه‌ وقتی آب به دمای مورد نظر پمپ جریان را قطع می‌کند. اما پیلوت آن‌ها همواره روشن می ماند. این دستگاه ها از راندمان بالا و طول عمر زیادی برخوردار بوده و برای مصارف خانگی و صنعتی کاربرد دارد. بنابراین معمولا هتل ها بیمارستان ها، مراکز بزرگ برای گرم کردن آب مورد نیاز از این نوع آبگرمکن استفاده می کنند.

انواع آبگرمکن مخزنی

داخل این نوع از آبگرمکن منبعی برای ذخیره آب هستند که معمولا بین 30 تا 80 گالن آب ذخیره میکند. وقتی آب سرد وارد مخزن‌ این آبگرمکن ها می شود. به وسیله گاز یا برق گرم می شد و به روش‌های مختلف مثل استفاده از گاز یا برق گرم می‌شود.

درون این دستگاه‌ها حس‌گرهایی تعبیه‌شده که دمای آب در مخزن را اندازه‌گیری می‌کند. عمر مید این آبگرمکن ها بالا بوده و میتواند سالها کار کند. اما بزرگترین عیب آن سرد شدن آب ذخیره شده در مخزن است که برای حل این مسئله باید همواره درجه حرارت این آبگرمکن ها را تنظیم کرد.

انواع آبگرمکن بدون مخزن

بهترین و کاربردی‌ترین نوع آبگرمکن دیواری، نوع بدون مخزن آبگرمکن است. چراکه هم فضای کمی اشغال میکند و امکان استفاده نامحدود از آب گرم است. در این آبگرمکن ها آب سرد به محض روشن شدن دستگاه گرم خواهد شد و از طریق لوله کشی به محل مصرف می رسد. با باز شدن شیر آب گرم این آبگرمکن ها آب وارد لوله هایی که معمولا از جنس مس است شده و سیستم به کار می افتد. مصرف این وسیله بیشتر در مکان های مسکونی است.

سخن آخر

استفاده از مناسب ترین آبگرمکن برای مصرف شما نیازمند کسب اطلاعات وسیعی است. چراکه انواع آبگرمکن در بازار زیاد است. بنابراین بهتر است قبل از خرید حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. اگر به دنبال بهترین انتخاب هستید تیم کاراپمپ می تواند به شما در این زمینه کمک کند. با ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه