شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

موضوع مقاله:

نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

فهرست مطالب

فهرست مطالب

نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

در لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین امکان دسترسی به آب پرفشار وجود دارد. این سیستم مانند رگ‌های خونی یک بنا است که مایع حیات را به سراسر آن ارسال می‌کند. در نتیجه باید از متریال مناسبی استفاده شود تا گردش آب به‌صورت اصولی اجرا شود و در آینده دچار مشکلات نشتی، پوسیدگی، ترکیدگی و خوردگی نشود.

سیستم لوله‌کشی آب در زمان گذشته، سنتی انجام می‌شد و از لوله‌های فلزی استفاده می‌شد که به دلیل زنگ‌زدگی لوله‌ها در دراز مدت و اجرت بالای استادکاران به‌علت دشواری در اجرای کار منسوخ شد. درحال‌حاضر از لوله‌های گالوانیزه، 5 لایه، پلیمری و پلاستیکی به جای لوله‌های فلزی استفاده می‌شود.

مدل های لوله کشی آب

مدل های لوله کشی آب

مدل های لوله کشی آب ساختمان

روش‌های گوناگونی برای لوله‌کشی ساختمان وجود دارد. طبق نوع سازه، بودجه و محدودیت‌هایی که با آن مواجه می‌شوید می‌توانید یکی از روش‌ها را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی 3 روش سیستم آبرسانی ساختمان پرداخته می‌شود، که بین آن‌ها لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین مزایای بیشتری دارد.

لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

این مدل روشی جدید است که خلاف مدل قبلی آب از بالا به پایین منشعب می‌شود. در این شیوه بعد از اتصال رایزر به کنتور، آب  به پشت‌بام هدایت می‌شود و توسط اتصالات U شکل لوله به ‌طرف پایین انتقال داده می‌شود و از آنجا انشعابات مورد نیاز انجام می‌شود. مزایای آن عبارتند از فشار آب بالا در همه طبقات، امکان لوله‌کشی آب برای کولرهای آبی و نصب پمپ آب و تانکر ذخیره آب در پشت‌بام‌ها.

در لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین تقسیم آب از بالا بین طبقات انجام می‌شود و انشعاباتی به بالا و پایین می‌رود. جاذبه به حرکت آب در لوله‌ها کمک می‌کند. نصب پمپ آب روی پشت‌بام سبب صعودی‌شدن جریان آب در ساختمان می‌شود. به‌وسیله یک رایزر نزولی می‌توان یک پمپ آب روی پشت‌بام نصب کرد. آب در این روش سریع توسط پمپ به از بالا به پایین منتقل می‌شود.

لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا

در این مدل، رایزر در طبقه هم‌کف قرار گرفته و در طبقات مختلف، انشعابات مختلفی از رایزر اصلی دریافت می‌شود تا به طبقه انتهایی برسد. در این روش، آب از نوع بالا رونده است و با افزایش مصرف آب، فشار آب در طبقات بالایی با افت فشار مواجه می‌شود. در زمان گذشته برای ساختمان‌ها از این مدل استفاده می‌شد.

لوله کشی کلکتوری آب ساختمان

این روش مدرن با لوله‌های لایه‌ای انجام می‌شود، که در ساختمان در حال ساخت یا بازسازی قابل اجرا است و به‌صورت توکار انجام می‌شود. در این شیوه، رایزر اصلی آب بعد از ورود به ساختمان به کلکتور وارد می‌شود و به داخل ساختمان منشعب می‌شود. تعداد کلکتورها به تعداد مکان‌های مصرف بستگی دارد. این بخش به 2 کلکتور مجزا برای لوله‌کشی آب سرد و گرم نیاز دارد. خلاف روش انشعابی که آب به‌صورت مستقیم وارد وسیله حرارتی می‌شود، در کلکتوری به کلکتور جداگانه نیاز است تا بتوان لوله آب گرم خروجی را میان وسیله‌های حرارتی تقسیم کرد.

این شیوه خلاف شیوه انشعابی تنها به‌صورت توکار اجرا می‌شود و در 2 حالت مختلف توکار قابل اجرا است. در یک روش، لوله‌ها را از کف ساختمان عبور می‌دهند و در روش دیگر که در ساختمان‌های جدید اجرا می‌شود لوله به‌صورت زیر سقفی اجرا می‌شود. منظور این است که لوله‌های هر طبقه از زیر سقف طبقه بالایی عبور داده می‌شوند. در این مدل به‌علت استفاده از لوله لایه‌ای از اتصالات و متراژ کلی لوله کم‌تر استفاده می‌شود و هزینه ساخت پایین می‌آید.

مراحل و نحوه لوله کشی آب ساختمان

مراحل و نحوه لوله کشی آب ساختمان

مراحل و نحوه لوله کشی آب ساختمان

اولین مرحله، ترسیم نقشه لوله‌کشی است. موضوع مهم در این زمینه، تعداد طبقات ساختمان است که باید طبق آن، نقشه از اولین طبقه تا آخرین طبقه ترسیم شود.مرحله بعدی، اجرای لوله‌کشی رایرز اصولی است. منظور از رایزر، لوله‌هایی است که در راستای عمودی قرار می‌گیرند. روش استفاده از رایزر در مدل انشعابی این‌طور است که در هرکدام از محل‌های مصرف، یک انشعاب از سر لوله دریافت می‌شود و در انتها، تمام مسیرها به یکدیگر مرتبط می‌شود.

لوله‌کشی آب گرم و سرد تفاوتی با یکدیگر ندارند. یک انشعاب از رایزر اصلی توسط حرارتی وارد شده و از خروجی آن، لوله آب گرم متصل می‌‌شود. انتخاب قطر مناسب برای رایزر بسیار اهمیت دارد، زیرا اگر قطر رایزر نامناسب باشد هنگام اوج مصرف آب، طبقات بالایی دچار افت فشار آب می‌شوند. مرحله 3، اجرای انشعاب و لوله‌کشی است. انشعاب باید در ارتفاع مناسب اجرا شود و  پس‌از متصل‌شدن اتصالات منبع اصلی آب به رایزر، لوله‌کشی طبقات مختلف ساختمان اجرا شود.

مرحله 4، اتصال فیتینگ است. در این بخش باید درپوش‌های روی لوله‌ها را باز کرده و توسط فیتینگ به یکدیگر متصل کنید. بعد از اتصال فیتینگ و اطمنیان از مسدودیت همه آن‌ها، پایین‌ترین درپوش لوله‌کشی را باز می‌کنند و آب شهری به سیستم وارد می‌شود. آخرین مرحله، هواگیری است که با خروج مقداری آب همراه است. در این مرحله باید تمام درپوش‌ها را شل کرد تا هوا از آن خارج شود سپس دوباره آن‌ها را سفت می‌کنند.

روش های لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

روش های لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

روش های لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

این یک روش نوین در لوله‌کشی است. بعد از هدایت آب به‌سمت کنتور، آب به‌صورت مستقیم و بدون توقف در طبقات مختلف به بالای پشت‌بام منتقل می‌شود. سپس لوله‌کشی را توسط اتصالات U شکل به‌سمت پایین منتقل می‌کنند. در نهایت لوله اصلی از بالا به پایین به اندازه تعداد طبقات ساختمان تقسیم می‌شود. در داخل ساختمان طبق نقشه و نوع مصالح می‌توان یک روش را برای لوله‌کشی انتخاب کرد. روش‌های کلکتوری و انشعابی برای این سیستم قابل اجرا هستند. که در این شیوه رایزر لوله را در داخل کلکتور بالای سقف قرار می‌دهند.

لوله‌های آب سرد و گرم از همان رایزر انشعاب پیدا می‌کنند و بعد از ورود لوله رایزر در طبقات می‌توان لوله را در کلکتور قرار داد. سپس انشعابات برای تأمین آب سرد و گرم تعیین می‌شود. از این بخش به بعد لوله‌کشی آب سلیقه‌ای است. هر شخصی می‌تواند لوله‌کشی توکار، زیرسقفی و لوله‌کشی کف را انتخاب کند.

در این روش استفاده از پمپ آب در طبقه هم‌کف اگر فشار آب شهری کم باشد سبب افزایش قدرت و فشار آب داخل لوله‌ها می‌شود. اگر فشار آب در منطقه زیاد باشد می‌توان یک مخزن آب را در پشت بام نصب کرد. این امر به ذخیره آب، سرعت و قدرت جریان آب داخل لوله کمک می‌کند.

در این شرایط نیازی به پمپ آب در طبقه هم‌کف نیست. استفاده از دستگاه بالابرنده یا رایزر با کیفیت و ضدآب باعث می‌شود تا در دراز مدت لوله‌ها دچار نشتی و رسوب نشوند. هرچه از کنتور به بخش مصرفی ساختمان می‌رویم باید قطر لوله آب از بزرگ به کوچک تغییر کند. این امر مانع از کاهش فشار آب می‌شود. رایزر باید دارای قطر مناسب باشد تا باعث کاهش قدرت و سرعت جریان آب نشود.

اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین

برای اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین حتما با متخصص و مهندس ناظر مشورت کنید. درحال‌حاضر از 2 نوع رایزر پایین رونده و بالا رونده در لوله‌کشی آب ساختمان استفاده می‌شود. رایزر آب در سیستم پایین به بالا از نوع بالا رونده است. بیشتر ساختمان‌ها در زمان گذشته از رایزر بالا رونده استفاده می‌کردند.

در شیوه بالارونده بعد از دریافت انشعاب اصلی از کنتور، رایزر اصلی در طبقه هم‌کف وارد طبقات ساختمان شده و در طبقات طبق تعداد مکان مصرف آب، انشعاب مختلف را از رایزر اصلی دریافت می‌کنند. هرچه تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشد، لوله آب به همان مقدار در طول ساختمان بالا می‌رود تا به طبقه نهایی برسد و مسیر حرکت لوله به پایان خود می‌رسد. جهت اطلاعات بیشتر درزمینه لوله‌کشی آب و فاضلاب ساختمان با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ کارشناس ما در شرکت کارا پمپ تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه