شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

طراحی تاسیسات کارخانه داروسازی

موضوع مقاله:

طراحی تاسیسات کارخانه داروسازی

تاسیسات کارخانه داروسازی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

تاسیسات کارخانه داروسازی

تاسیسات کارخانه داروسازی یکی از مهمترین بخش های آن است؛ چراکه ایزوله بودن و بهداشتی بودن این کارخانه از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین باید با دقت طراحی و اجرا شود. در این مقاله قصد داریم درباره طراحی تاسیسات کارخانه داروسازی با شما صحبت کنیم.

تاسیسات مکانیکی کارخانه داروسازی

به طور کلی تاسیسات کارخانه داروسازی به 4 قسمت کل تقسیم میشود:

  •  واحد اول مربوط به تجهیزات تامین و انتقال گاز است.
  • واحد دوم مربوط به تهیه و جمع‌آوری و جداسازی فاضلاب‌های صنعتی است.
  • واحد سوم تامین و انتقال آب است.
  • واحد آخر هم تصفیه خانه‌های بهداشتی و صنعتی هستند

همچنین در کارخانه های داروسازی غیر از طراحی سیستم های رایج، سیستم های سفارشی که عمدتا بر اساس نوع تولید و نوع فرآورده موجود در سایت اتاق تمیز و تولید هستند، طراحی می شوند.

مهمترین سیستم های تاسیسات کارخانه داروسازی

به طور کلی متداول ترین سیستم هایی که باید در طراحی تاسیسات کارخانه در نظر گرفته شود عبارتست از:

  • طراحی سیستم های تهویه مطبوع HVAC
  • طراحی سیستم های گرمایشی مانند فن کویلها پکیجها کویلهای آبگرم و…
  • طراحی سیستم های سرمایشی برای کویلهای سرمایشی و خنک کاری محیط
  • طراحی سیستم های آب بهداشتی برای مصارف دارویی و بهداشتی
  • طراحی سیستم های بخار فشرده تمیز و غیر تمیز
  • طراحی سیستم های تصفیه فاضلاب صنعتی
  • طراحی سیستم های اطفا حریق کاربری خاص
  • طراحی هودها، اگزاست های خاص و انواع هودها جهت تخلیه هوا

طراحی سیستم بخار

این تاسیسات برای تامین بخار دستگاه هایی که برای عملکرد به آن نیاز دارد طراحی می شود این دستگاه های بخار به دو دسته تقسیم می شود:

  1. از نظر فشار:
  • بخار کم فشار = فشار های کمتر از 15psi
  •  بخار فشار متوسط = فشار های 15 تا 100psi
  • بخار های فشار بالا = فشار های بالاتر از 100 psi
  1. از نظر چگالیده:
  • برگشت چگالیده از نوع خشک که در آن خط چگالیده بالاتر از دیگ قرار می گیرد.
  • برگشت چگالیده از نوع مرطوب که در آن خط چگالیده پایین تر از سطح آب بویلر می باشد.
  • برگشت چگالیده ثقلی که تحت تاثیر وزن کندانس جریان پیدا می کند.

طراحی سیستم بخار تمیز

بعد از ساخت اتاق تمیز کارخانه های تولید دارو بخار تمیز ها کاربرد فراوانی دارد. در واقع از این تجهیزات در زمینه استریل کردن محصولات و تجهیزات استفاده می شود.

مولد بخار تمیز در حقیقت نوعی مبدل است که آب تمیز تولید شده را به واسطه بخار فرآیندی تبدیل به بخار می کند.

تاسیسات کارخانه داروسازی

موتورخانه بخار

طراحی تجهیزات موتورخانه بخار

در پروژه هایی که فشار بخار بالایی مورد نیاز است معمولا از موتورخانه های مرکزی استفاده می کنند؛ اما برای تامین فشار بخار های پایین تر تجهیزاتی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

ایستگاه تقلیل فشار

اگر سیستم تولید بخار نیاز به فشاری متفاوت و مختلفی داشته باشد لازم است که بخار با فشار بالا تولید شده و در شبکه توزیع فشار آن کاهش یابد. برای رسیدن به این منظور از ایستگاه تقلیل فشار استفاده می کنند که با چیدمان خاصی می تواند کاهش فشار را میسر کند.

تاسیسات کارخانه داروسازی

تله بخار

 تله بخار

از تله بخار در شبکه لوله کشی بخار و بعد از تبادل حرارت استفاده میشود تا دفع سریع خروج هوا بدون از دست دادن گرمای درونی انجام شود. تله بخار کندانس، هوا و دی اکسید کربن را از سیستم لوله کشی تفکیک میکند. زمانی که بخار ، گرمای نهان چگالیده می شود، این کندانس داغ باید بلافاصله از سیستم جدا شود تا از بروز پدیده ضربه قوچ جلوگیری کند.

مخزن چگالیده

این دستگاه یک منبع کندانس است که برای جمع آوری و ذخیره آب برگشتی در تجهیزات تبادل حرارت و تغذیه را به دیگ بخار مورد استفاده قرار میگیرد. و در مرحله بعد آب جبرانی سیستم هم از طریق هین مخزن تامین میشود.  این مخزن  در سطحی پایین تر از دیگ بخار نصب شده و جز تجهیزات ضروری موتورخانه می باشد.

دی اریتور

از دی اریتور برای اکسیژن زدایی دی اکسید کربن زدایی آب تغذیه دیگ بخار پیش گرم کردن دیگه استفاده می شود. در واقع دی اریتورها می توانند با قرار گرفتن در مسیر تغذیه دیگ بخار خوراک بیشتری را به دستگاه برساند.

درواقع  این دستگاه تجهیزاتی است که بیشتر  برای حذف گازهای محلول در آب مانند اکسیژن و دی اکسید کربن  مورد استفاده قرار میگیرد. وظیفه دیگر آن نیز پیش گرمایش آب ورودی به دیگ بخار تا دمای حدود 100 درجه سانتیگراد است که این موضوع برای  جهت جلوگیری از تنش در بویلر بر اثر اختلاف دمای آب تغذیه و آب موجود در بدیگ می باشد.

مخزن تخلیه دیگ

در برخی مواقع اگر هنگام زیر آب کشی و یا تخلیه دیگ آب هنوز داغ باشد. امکان اینکه سیال داغ را با فشار کنترل تبدیل به بخار کرد وجود ندارد. همچنین در این شرایط نمی توان سیال را به سمت فاضلاب با هر محل تخلیه هدایت نمود. بنابراین لازم است تا آب داغ همراه با بخار خروجی در مخزنی توسط آب خنک شود.

منبع بخار آنی

اگر چگالیده تحت فشار خاص در محیطی با فشار پایین رها شود بخشی از این آب دوباره تبخیر می شود و بخار حاصل از این کنش را بخار ریزش یا آنی می نامند. در فرآیند بخار آنی مقداری گرما آزاد می شود که استفاده از آن می تواند به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد. این کار توسط منبع بخار آنی امکان پذیر است.

تاسیسات کارخانه داروسازی

تاسیسات کارخانه داروسازی

طراحی سیستم خلا

سیستم خلا در تاسیسات کارخانه داروسازی بخصوص در اتاق تمیز الزامی است و باید از استانداردهای سازمان غذا و داروی ایران و اروپا برخوردار باشد. سیستم خلا در موتور خانه در محدوده فشار 20 تا 25 اینچ جیوه مهیا شده و در نقاط بهره برداری 15 تا 20 اینچ جیوه مهیا می شود.

به طور کلی تجهیزات خلا متشکل از پمپ خلا مخزن با جدا کننده آب و فیلتر های ضد باکتری است که در آن از دو پمپ خلا با ظرفیت 75% ظرفیت کل استفاده میشود.

لازم به ذکر است تعداد پمپ های خلا وابسته به ظرفیت خلا مورد نیاز پروژه می باشد.

سخن آخر

طراحی تاسیسات کارخانه داروسازی از جمله حساس ترین و دقیق ترین تاسیسات است که برای انجام آن نیاز به مشورت با یک متخصص در این زمینه دارید. اگر نیاز به طراحی اجرا یا مشورت در این زمینه دارید تیم کاراپمپ می تواند به شما در این زمینه کمک کند. با ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه