شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

برق کشی ساختمان از کف

موضوع مقاله:

برق کشی ساختمان از کف

برق کشی ساختمان از کف

فهرست مطالب

فهرست مطالب

برق کشی ساختمان از کف

برق کشی ساختمان از کف یکی از اولین مواردی که در اجرای تاسیسات الکتریکی یک ساختمان باید رعایت نمود، سیم کشی و لوله کشی برق ساختمان است.

در واقع لوله کشی برق برای محافظت از کابل­های برق در مسیر سیم کشی و همچنین مراقبت و نگهداری از سیم­ها و نظم بخشی و امنیت آن­ها بسیار ضروری است.

لازم است بدانید، در صورت عدم لوله کشی برق ممکن است خسارت­ های جبران ناپذیری از جمله آتش سوزی در انتظارتان باشد.

بنابراین لازم است راجع به برق کشی ساختمان از کف و استفاده مناسب از آن­ها اطلاعاتی داشته باشید که ما در ادامه در اختیارتان قرار خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

لوله کشی برق از کف

قبل از هر چیز باید این موضوع را در نظر داشته باشید که سیم کشی سیستم زمین باید براساس استانداردهای سیم کشی انجام گیرد.

برای انجام لوله کشی برق از کف بهتر است در ابتدا نقشه سیم کشی ساختمان را مشخص نمایید.

این نقشه به شما کمک می­کند تا مسیر حرکت و نحوه لوله گذاری را شناسایی کرده و عمل سیم کشی به محل نصب کلید و پریزهای برق را به راحتی انجام دهید.

لازم به ذکر است لوله­ های تعبیه شده در کف ساختمان باید با استفاده از روش هایی نظیر ماهیچه های سیمانی در برابر فشار ها و یا صدمات احتمالی پشتیبانی و محافظت شوند.

پس از این که نقشه کشی برق ساختمان که اولین و مهم ترین مرحله در برق کشی ساختمان از کف می باشد انجام شد، تراز کردن، شیار زدن و کنده کاری باید صورت گیرد. در ادامه پس از طی کردن این مراحل نوبت به لوله گذاری ساختمان می رسد که این کار نیازمند رعایت اصول و استانداردهایی می باشد که باید با دقت بسیار زیادی انجام گیرد.

لوله هایی که برای انجام این کار انتخاب می شوند باید با نوع ساختمان شما متناسب بوده و با نظم زیادی درون دیوارها قرار داده شوند. سیم کشی و لوله گذاری در قسمت کف آشپزخانه و سرویس ها بهداشتی بسیار اشتباه بوده و نباید انجام گیرد چرا که انجام لوله کشی آب در کف این مکان ها و همچنین شست و شوی بسیار، می تواند باعث آسیب رساندن به لوله های برق گردد.

فاصله استاندارد میان لوله های برق باید 15 سانتی متر بوده و زانوها و سه راهی که مورد استفاده قرار می گیرند نباید به گونه ای نصب شوند که به سیم ها و کابل ها آسیب برسانند. همچنین فاصله این لوله ها با لوله های فاضلاب نباید از 30 سانتی متر کمتر باشد چرا که این کار می تواند در طولانی مدت برای لوله های برق مشکلاتی را ایجاد نماید.

نکته ای که حائز اهمیت است تفاوت لوله گذاری برق در ساختمان های تیرچه بلوکی با ساختمان هایی است که دارای سقف کاذب می باشند. لوله گذاری در این نوع از سقف ها باید از کف طبقه بالا انجام گیرد چرا که سقف های کاذب برای لوله کشی مناسب نمی باشند.

یکی از مراحل لوله کشی برق در زمان اجرای مراحل داخلی می باشد. به این صورت که سیم ها و کابل های مختلف باید از لوله ها و سینی های کابل عبور نمایند. تمام اتصالات و کابل کشی نمای ساختمان در این مرحله بایستی انجام گیرند.

در زمان اتمام مراحل داخلی نیز لوله گذاری بایستی انجام گیرد. در این مرحله نیاز است تا تمامی تجهیزات الکتریکی مانند آنتن، تلفن، آیفون و … سیم کشی و لوله گذاری گردند. سنسورهای چراغ ها، تایمرهای راه پله و پارکینگ و غیره در این مرحله برق کشی می گردند.

لوله کشی برق ساختمان از کف

لوله کشی برق ساختمان از کف

روش لوله گذاری برق ساختمان از کف

لوله کشی برق ساختمان از کف را می­توان به 2روش توکار و روکار انجام داد که البته لوله کشی توکار اولویت دارد.

دلیل این امر این است که در لوله کشی توکار هم از تجهیزات مورد استفاده محافظت می­شود و هم ظاهر و زیبایی ساختمان حفظ می­شود.

در این روش برای تعیین محل قرارگیری لوله ­ها از دستگاه شیارزن استفاده می­شود. بنابراین برای عدم آسیب به ظاهر ساختمان کار با این دستگاه باید با ظرافت زیادی انجام بگیرد.

نکته دیگری که درباره لوله ­های توکار باید رعایت شود این است که هنگام نصب در کف، لوله ­ها باید حداقل 3 سانتی متر تا سطح فاصله داشته باشند.

همچنین لازم است بدانید که در روش توکار از لوله ­های برقی از جنس خرطومی PVC نباید استفاده نمایید.

چرا که این لوله قابلیت خم شدن در زوایای مختلف را دارند و در اثر دمای بسیار پایین یا بسیار بالا، ممکن است ترک بخورند.

نقشه برق کشی ساختمان

نقشه برق کشی ساختمان

مزایای  برق کشی ساختمان از کف

حتماً برای شما هم پیش آمده است که در هنگام مراجعه به ساختمان­ های مختلف با نصب لوله­ های برق در کف و یا سقف مواجه شده باشید.

بنابراین در ادامه به برخی از مزایای برق کشی ساختمان  از کف اشاره می­کنیم.

  • صرفه جویی در میزان سیم و لوله

 پریزهای برق در ارتفاع 30 تا 40 سانتی متری نصب می­شوند و همین امر سبب می­شود، نصب لوله ­ها در کف به نسبت سقف، لوله و سیم کمتری مصرف نماید.

در واقع در حالت لوله گذاری در کف، لوله­ ها باید یک مسیر 40 سانتی متری را ابتدا به سمت پایین، سپس روی کف و پس از آن به سمت بالا و پریز دیگر طی ­کنند.

این در حالیست که اگر لوله گذاری در سقف انجام شود، لوله­ ها باید یک مسیر 2.5 متری را طی نمایند. پس یکی از مزیت­ های مهم برق کشی ساختمان از کف این است که در مصرف لوله و سیم صرفه جویی می­شود.

  •  شیارزنی کمتر

همان طور که گفته شد چون در برق کشی ساختمان از کف بر خلاف سقف مسیر کوتاه­تری طی می­شود، بنابراین به شیارزنی کمتری بر روی دیوار نیاز است.

پس اگر به دنبال ساده­تر کردن و سرعت بخشی به کارتان هستید، بهتر است از این روش استفاده نمایید.

چرا که شیارزنی علاوه بر این که کاری سخت و طاقت فرساست، به دلیل ضربه ­های تیشه سبب کاهش استقامت دیوارهای ساختمان می­شود.

  •  ظاهر زیباتر لوله کشی برق توکار از کف

لوله کشی­ های برق از کف به خصوص اگر به روش توکار انجام گیرد، در ظاهر و زیباییی ساختمان بسیار موثر است.

  • افزایش سرعت در عملیات لوله گذاری برق

از آن جایی که در لوله گذاری در کف ساختمان احتیاجی به بالا و پایین رفتن­ های مکرر از نردبان نیست و عملیات روی زمین انجام می­شود، سرعت کار افزایش می­یابد.

بنابراین سرعت بیشتر در کار، سبب زحمت کمتر و کسب درآمد بیشتر می­شود. البته به شرطی که موارد ایمنی به طور کامل رعایت شود.

معایب برق کشی ساختمان از کف

در کنار مزایایی که برق کشی ساختمان از کف مطرح شد، لازم است معایب  روش برق کشی ساختمان از کف نیز گفته شود که در ادامه به توضیح برخی از آن­ها خواهیم پرداخت.

  •  خسارت به لوله ­ها

یکی از مواردی که در نصب لوله برق باید در نظر گرفت این است که این کار به گونه ای انجام شود که لوله­ ها کمترین آسیب را ببینند.

برای مثال اگر لوله­ ها در کف نصب شوند، ممکن است در حین کار مجری گچ کار دچار آسیب و شکستگی شوند.

بنابراین برای حفاظت بیشتر از لوله ­ها و احتمال خرابی کمتر، بهتر است لوله­ های مربوط به روشنایی بالای سقف کاذب نصب شوند.

  •  ایمنی پایین

گاهی ممکن است نصب لوله ­های برق در کف ساختمان سبب ایجاد خساراتی بشود. برای نمونه گاهی پیش می­آید که کارگران، برای گرم کردن خود یا غذایشان در کف ساختمان آتش روشن می­کنند.

این حالت ممکن است باعث ایجاد آتش سوزی در ساختمان شود، به خصوص اگر از لوله ­های برق ضعیف در ساختمان استفاده شده باشد.

همچنین همان طور که پیش از این هم گفته شد، اگر در محیط مرطوب مثل سرویس بهداشتی، لوله در کف نصب شوند، احتمال ایجاد خسارت وجود دارد و ایمنی کاهش می­یابد.

برق کشی از کف

برق کشی از کف

نتیجه گیری

برق کشی ساختمان از کف یکی از مراحل مهم و اساسی در برق کشی ساختمان می باشد که دارای اصول و قواعد بسیاری می باشد. انجام این کار از حساسیت زیادی برخوردار بوده و باید حتما توسط متخصص این امر انجام گیرد. در این مقاله ما به بررسی انواع لوله های به کار رفته در برق کشی ساختمان و نحوه لوله گذاری برق مزایا و معایب برق کشی ساختمان از کف پرداخته ایم.

در  محتوا برق کشی ساختمان از کف به صورت کامل با یکی از تخصصی‌ترین خدمات سایت کارا پمپ آشنا شدید.

همانطور که مطالعه کردید،  بخش برق کشی ساختمان از کف  دارای اهمیت فراوان بوده و باید در اجرای برق کشی ساختمان از کف دقت بسیار زیادی شود.

در همین راستا تیم ما با تشکیل تیم متخصص و ماهر، به صورت کاملا دقیق این عملیات را انجام داده و بالاترین سطح کیفیت در سراسر ایران را دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ ارتباط برقرار کرده و یا درون اپلیکیشن وتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه