شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

لوله کشی آبگرمکن دیواری

موضوع مقاله:

لوله کشی آبگرمکن دیواری

لوله کشی آبگرمکن دیواری

فهرست مطالب

فهرست مطالب

لوله کشی آبگرمکن دیواری

لوله کشی آبگرمکن دیواری یکی از مراحل اصولی و مهم در نصب آبگرمکن دیواری می باشد. اگر در لوله کشی آبگرمکن دیواری نکات تخصصی را انجام ندهید، ممکن است خسارات جبران ناپذیری داشته باشد. قبل از اینکه به آموزش نحوه لوله کشی آبگرمکن دیواری بپردازیم، لازم است بدانید که لوله کشی آبگرمکن دیواری از سه مرحله لوله کشی تشکیل شده است که شامل: لوله کشی آب سرد و گرم، لوله کشی گاز و نصب دودکش مناسب می‌باشد.

 

لوله کشی آبگرمکن دیواری

لوله کشی آبگرمکن دیواری

لوله کشی آب گرم و آب سرد آبگرمکن

برای اتصال لوله‌های آب سرد و آب گرم در دستورالعمل نحوه لوله کشی آبگرمکن دیواری باید از لوله مسی مخصوص استفاده شود. در اتصال لوله مسی به شیر و رگلاتور آبگرمكن، واشر لاستیکی باید به کار برده شود. قبل از اتصال لوله مسی مخصوص به لوله آب گرم باید از یك مغزی برنجی 1/2 اینچ استفاده شود. این مغزی دو عدد سردنده كوتاه و بلند دارد كه سردنده بلند آن به وسیله نوار تفلون به زانویی لوله آب گرم روی دیوار متصل می‌شود.

برای اینکه لوله مسی را به سردنده كوتاه مغزی برنجی و مغزی خروجی آبگرمكن وصل کنید، مهره برنجی، واشر فلزی و واشر فیبری یا واشر لاستیکی مخصوص را باید از روی قسمت صاف لوله مسی عبور دهید، سپس اتصال مهره‌های برنجی را محکم کنید. برای اتصال درست این لوله ها، می‌توانید ان کار را به سایت کاراپمپ بسپارید.

در ابتدا برای اجرای نقشه لوله کشی آبگرمکن دیواری مهره‌های برنجی را با دست و بعد با آچار تخت یا آچار فرانسه متناسب ببندید. برای اینکه لوله مسی حول محور لوله پیچیده نشود و فرم اصلی آن دچار مشکل نشود، از دو عدد آچار استفاده کنید. محل اتصال‌های انجام شده بعد از باز كردن شیر تغذیه باید از نظر آب بندی بودن مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت وجود نشتی، باید سریع آن را رفع کنید.

این مطلب مرتبط را بخوانید :آموزش تعمیر پمپ پکیج دیواری + علائم خرابی پمپ پکیج گرمایشی

اگر همراه آبگرمكن، لوله‌های مسی وجود نداشت، می‌توانید از شیلنگ‌های فشار قوی مخصوص و واشر مخصوص استفاده کنید. ورودی و خروجی آبگرمکن دیواری را چک کنید. حتما ورودی آب سرد آبگرمکن دیواری خود را مورد بررسی قرار دهید.

لوله کشی آب سرد وگرم آبگرمکن دیواری

لوله کشی آب سرد وگرم آبگرمکن دیواری

اتصال لوله گاز در لوله کشی آبگرمکن دیواری

برای قطع و وصل جریان گاز می‌توانید از شیر برنجی ربع گرد و اتصال آن به انتهای لوله گاز استفاده کنید. در زمان نصب استاندارد و لوله کشی آبگرمکن دیواری هرگز نباید انشعاب دیگری از شیر برنجی بگیرید؛ زیرا این شیر تنها برای کنترل گاز ورودی به آبگرمکن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای جلوگیری از نشت گاز، از شیلنگ لاستیکی مخصوص استفاده کنید. توجه کنید که حتما به وسیله بست فلزی و سر شیلنگ برنجی، شیلنگ را به شیر گاز وصل کنید. محل اتصالات را با محلول آب و صابون برای بررسی هر گونه نشتی گاز مورد بررسی قرار دهید. دراین مورد می‌توانید از خدمات اجرای لوله کشی سایت کاراپمپ استفاده کنید.

نکات لازم در خصوص اتصال لوله گاز در لوله کشی آبگرمکن دیواری که باید حتما به آن توجه کنید عبارتند از:

  • دهانه انتهایی لوله گاز آبگرمكن به یك شیر برنجی ربع گرد مجهز است، تا امــکان قطع و وصل جریان گاز را فراهم کند.
  •  این شیر فقط گاز ورودی به آبگرمكن را كنترل می‌كند و نباید انشـعاب دیگری از آن گرفته شود. ارتفاع این شیر از كف حدود 120 سانتی متر است.
  • برای اتصال شیرگاز به آبگرمكن از شیلنگ لاستیکی مخصوص همراه با بست فلزی استفاده کنید. اتصال شیلنگ به شیرگاز توسط سرشیلنگ برنجی انجام می‌شود و برای گازبندی نمودن محل اتصال سرشیلنگ به شیر از نوار تفلون استفاده می‌گردد.
  • پس از نصب شیلنگ، محل اتصال آن به شیر گاز و آبگرمكن را از نظر نشت گاز آزمایش کنید. برای نشت یابی باید از محلول آب و مایع صابون استفاده کنید. به هیچ وجه از شعله کبریت یا فندک برای نشت یابی استفاده نکنید.
  • در صورت وجود نشت گاز، ابتدا باید برای رفع آن اقدام كنید و دوباره تست نشت یابی را انجام دهید تا از عدم نشت گاز اطمینان حاصل کنید.
  • با دسترسی به پیچ تنظیم شمعک آبگرمکن و دیواری پس از برقراری اتصال نحوه روشن شدن شمعک یا راه اندازی آبگرمکن را با رعایت نکات ایمنی انجام دهید.

در خصوص لوله کشی گاز این مطلب را مطالعه فرمایید: نکات اجرایی در لوله کشی گاز + آشنایی با بخش های مختلف

ارتفاع لوله کشی آبگرمکن دیواری

نکته دیگری که در نقشه لوله کشی آبگرمکن دیواری باید رعایت کنید، ارتفاع لوله آب دستگاه است. به طور متوسط ارتفاع لوله کشی آبگرمکن دیواری می‌تواند بین ۱۰۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متر باشد. درمرحله اول باید فاصله دودکش و دریچه خروجی، اندازه گیری شود. سپس بعد از برش دادن لوله آن را با شیب ۲ درصد وصل کنید. درمرحله دوم لوله مستقیم را به وسیله پیچی به اندازه ۳/۸ اینچ به سمت خروجی دودکش وصل کنید.

در آخرین مرحله به وسیله یک پیچ به اندازه ۳/۸ اینچ، لوله دودکش و خروجی آبگرمکن را به همدیگر وصل کنید. در این مرحله حتما از وسیله‌ای به نام کلاهک دودکش استفاده کنید. کلاهک دودکش باعث می شود گاز، سوخت منظمی داشته باشد و از وارد شدن اشیا و پرندگان به درون دودکش جلوگیری می‌کند. همچنین باید از بسته نبودن مسیر لوله دودکش و هوا کش مطمئن شوید. در تنظیم ارتفاع لوله کشی آبگرمکن دیواری باید دقت کنید که انتهای دودکش باید نیم متر بالاتر ازساختمان نصب شود. اگر به طور استاندارد دودکش نصب نشود باعث آتش سوزی و تهویه نامناسب گازهای خروجی می‌شود.

نصب دودکش آبگرمکن

بعد از اتمام لوله کشی آبگرمکن دیواری در هنگام نصب استاندارد آن، به نصب دودکش توجه داشته باشید، اگر در نصب کردن دودکش آب گرمکن اصول ایمنی را رعایت نکنید ممکن است خطر خفگی و مسمومیت استنشاق گازهای سمی را به‌ دنبال داشته باشد.

نکات لازم در خصوص نصب دودکش آبگرمکن که باید حتما به آن توجه کنید عبارتند از:

  • بــرروی كلاهک تعدیل آبگرمكن لوله دودكش عمودی به طول حدود 250 میلی متر قرار گیرد. پس از آن می‌توانید از زانویی استفاده کنید.
  • در مسیر دودكش آبگرمكن به دودكش ساختمان، حداکثر می‌توانید از دو عدد زانویی با زاویه 90 درجه استفاده کنید.
  • لوله رابط دودكش باید از سمت دستگاه به سمت دودكش قائم و در جهت جریان محصولات احتراق شیب داشته باشد.
  • دقت داشته باشید که جنس لولــه دودكش، زانویی‌ها و كلاهك H حتما از ورق فولادی گالوانیزه باشد و كاربرد لوله‌های قابل انعطاف (خرطومی یا آكاردئونی) ممنوع است.
  • فراموش نکنید که حتما قبل از اقدام به نصب دودكش آبگرمكن لازم است از باز بودن مسیر دودكش ساختمان اطمینان پیدا کنید.
  • دهانه خروجی دودكش برروی بام باید حداقل یك متر از كف پشت بام بالاتر باشد و از دیوارهای جانبی نیز حداقل 3 متر فاصله داشته باشد. درصورتی كه فاصله كمتر از 3 متر باشد، انتهای دودكش باید حداقل 60 سانتیمتر از بلندترین دیوار مجاور بالاتر قرارگیرد.
  • به یاد داشته باشید که نصب كلاهک H برروی دهانه خروجی دودكش ضروری است.

عایق کاری لوله کشی آبگرمکن

برای به حداقل رساندن اتلاف انرژی، عایق کاری لوله های سیستم لوله کشی آب می تواند بهترین گزینه باشد. عایق کاری شامل آماده نمودن سطح لوله، تهیه کردن متریال با خصوصیات عایقی و نصب آنها، پوشش سیمانی یا کربناتی و یا انواع دیگر پوشش، پوشش ضد رطوبت و پوشش ضدیخبندان مطابق با نقشه لوله کشی آبگرمکن دیواری بوتان است.

جهت اطلاع از عایق کاری لوله های چیلر این مطلب را حتما مطالعه فرمایید.

توجه داشته باشید که پیش از عایقکاری، چک و آزمایش لوله ها از نظر تست فشار و آب بندی لازم است. عایق کاری لوله کشی آبگرمکن تا دو طرف مهره ماسوره ها و فلنج ها ادامه پیدا می کند و در آنجا با رعایت تمیزی و نظم به عایق خمیری ختم می شود.

دقت کنید که مهره ماسوره و فلنج عایق کاری نمی شوند. همچنین عایق کاری انشعابات لوله روکار، شیرها و لوازم بهداشتی ضروری نیست.

عایق کاری آبگرمکن

عایق کاری آبگرمکن

سخن آخر

در این مقاله نحوه لوله کشی آبگرمکن دیواری را به شما آموزش داده و بیان کردیم که چطور باید این کار را با رعایت نکات ایمنی انجام دهید. بعد از اجرای نقشه لوله کشی آبگرمکن دیواری و نصب آن، نوبت به نگهداری این وسیله می‌رسد که بسیار مهم است. آبگرمکن از لوازمی است که اگر در استفاده از آن دقت نشود، حادثه‌ ساز خواهد شد. هر چند وقت یک‌بار باید تمامی اتصالات آبگرمکن را کنترل کنید تا مطمئن شوید مشکلی وجود ندارد. از فلکه و شلنگ گاز گرفته تا قطعات داخلی و دودکش، همه باید کنترل شوند و مورد بررسی قرار گیرند.

در  محتوا  لوله کشی آبگرمکن دیواری به صورت کامل با یکی از تخصصی‌ترین خدمات کارا پمپ آشنا شدید.

همانطور که مطالعه کردید، این بخش از ساختمان دارای اهمیت فراوان بوده و باید در اجرای آن دقت بسیار زیادی شود.

در همین راستا تیم ما با تشکیل تیم متخصص و ماهر، به صورت کاملا دقیق این عملیات را انجام داده و بالاترین سطح کیفیت در سراسر ایران را دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ ارتباط برقرار کرده و یا درون اپلیکیشن وتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه