شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

همه چیز درباره عایق کاری لوله آب ساختمان

موضوع مقاله:

همه چیز درباره عایق کاری لوله آب ساختمان

همه چیز درباره عایق کاری لوله های آب

فهرست مطالب

فهرست مطالب

همه چیز درباره عایق کاری لوله های آب

عایق کاری لوله آب بهترین راهکار جهت جلوگیری از هدررفت انرژی و مصرف سوخت اضافی در سیستم تأسیساتی ساختمان محسوب می‌شود، که شامل عایق‌کاری لوله‎‌ها، دیگ مرکزی و مخزن حرارتی است. عایق‌کاری لوله‌های آب گرم از سردشدن آب جلوگیری می‌کند و مانع از مصرف سوخت اضافی می‌شود.

عایق‌کاری لوله‌های سرد از یخ‌زدگی آب لوله‌ها در فصل سرد جلوگیری می‌کند. با صرفه‌جویی در مصرف آب و سوخت، هزینه قبض برق و گاز کاهش پیدا می‌کند. شرکت مهندسی و تاسیسات کاراپمپ، به همراه چندیدن سال سابقه اجرای پروژه های موفق در زمینه لوله کشی ساختمان، جدیدترین روش های عایق کاری لوله را به همراه نکات طلایی در اختیا ر شما قرار می دهد.

این مطلب به بررسی عایق‌کاری لوله‌های آب ساختمان، انواع عایق‌کاری و مزایای آن می‌پردازد.

آموزش عایق کاری لوله آب

آموزش عایق کاری لوله آب

آموزش عایق کاری لوله آب

عایق‌کاری لوله آب گرم به‌صورت روکار و توکار امر مهمی در ساختمان محسوب می‌شود. برای عایق‌کاری باید ابتدا سطح لوله آب از هر ماده خارجی و مصالح دیگری تمیز شود و روی لوله‌های سیستم گرم‌کننده ماده ضدزنگ 2 بار زده شود. بعد از خشک‌شدن ماده ضدزنگ، عایق‌کاری توکار انجام می‌شود.

عایق ‌کاری لوله آب گرم از کاهش دمای آب جلوگیری می‌کند و مصرف سوخت و انرژی را کاهش می‌دهد. عدم عایق‌کاری باعث می‌شود که آب زمان هدایت در لوله‌های آب گرم ، سرد شود و سوخت بیشتری مصرف کند. عایق‌کاری حرارتی لوله آب گرم آب را 2 تا 4درجه گرم نگه می‌دارد و بدون افت به بخش‌های مصرفی ارسال می‌کند. این شیوه هنگامی که فاصله بین مخزن حرارتی و محل مصرف زیاد شد اهمیت دارد.

بیشتر بدانید: اجرای لوله کشی پنج لایه

برای عایق‌کاری توکار باید روی لوله‌ها توسط عایق پشم شیشه  و عایق پشم سنگ پتویی پوشانده شود. برای این امر از عایق پتویی با روکش کاغذ استفاده می‌شود و دور لوله توسط عایق پشم شیشه پوشانده می‌شود. سپس مفتول گالوانیزه یا عایق را به قطر 1 میلی‌متر روی لوله می‌پیچانند.

عایق‌کاری روکار همانند روش توکار انجام می‌شود و در نهایت رنگ‌آمیزی می‌شود. بعد از تمیزکردن و اعمال 2 بار ضدزنگ روی لوله‌ها باید آن‌ها را عایق پیش‌ساخته کرد. منظور از عایق پیش‌ساخته، روکش کاغذی یا آلومینیومی است که برای عایق‌کاری لوله‌های خارجی ساختمان استفاده می‌شود. برای عایق‌کاری لوله آب گرم و برگشت آب گرم مصرفی درصورتی‌که از لوله جنس گالوانیزه استفاده شود روی آن‌ها ضدزنگ نمی‌زنند.

عایق لوله آب چیست؟

عایق ‌کاری لوله آب جزوی از ملزومات لوله‌کشی ساختمان است، زیرا گرمای تولیدی را از سیستم حرارت مرکزی به سرویس بهداشتی، حمام آشپزخانه و شوفاژها منتقل می‌کند. عایق‌بندی درزمینه‌هایی ازجمله جلوگیری از نفوذ رطوبت به خانه، کاهش آلودگی صوتی و کاهش اتلاف انرژی کاربرد دارد. عایق‌ها نقش مهمی در کاهش تلفات انرژی از لوله‌ها، کانال‌ها و مخازن حرارتی دارند.

بیشتر بدانید: همه چیز درباره لوله کشی پکیج

مزایای عایق کاری لوله آب

مزایای عایق کاری لوله آب

مزایای عایق کاری لوله آب

عایق کاری لوله آب طبق نوع مصرف لوله اهمیت زیادی دارد. به‌طور مثال، در لوله‌های تأسیسات گرمایشی، عایق‌کاری لوله‌های تأسیسات از مصرف سوخت بیشتر و هدررفت گرما جلوگیری می‌کند. با عایق‌کاری لوله‌های تأسیسات گرمایشی، گرمای تولیدی در سیستم حرارت مرکزی، صرف گرم‌کردن اتاق‌ها و سایر فضاهای نیازمند گرما می‌شود. به همین ترتیب در راه انتقال گرما، گرما توسط لوله‌ها تلف نمی‌شود. در ساختمان‌ها باید لوله‌های آب به‌صورت استاندارد عایق‌بندی شوند.

عایق‌بندی لوله آب مانع از یخ‌زدگی لوله‌ها می‌شود. عایق لوله پکیج در ساختمان و انواع لوله‌های صنعت از یخ‌زدگی و هدررفت گرما، نفوذ رطوبت به لوله‌ها، خوردگی، زنگ‌زدگی لوله‌های فولادی، صدا و میزان لرزش در لوله‌ها جلوگیری می‌کند.

در محیط‌های صنعتی با توجه به استفاده از لوله‌ها جهت انتقال گرما، عایق‌بندی لوله‌های تأسیسات در سلامت افرادی که در ارتباط با لوله‌ها هستند نقش مهمی دارد. زیرا اگر تماسی با این لوله‌ها وجود داشته باشد امکان سوختگی در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. عایق‌بندی لوله‌ها مانع از آسیب‌پذیری توسط ضربه مکانیکی می‌شود و طول عمر لوله‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

انواع عایق کاری لوله آب

انواع عایق کاری لوله آب

انواع عایق کاری لوله آب

عایق‌هایی که در این زمینه استفاده می‌شوند، شامل عایق رطوبتی، حرارتی، پتویی و قطعه‌ای هستند. عایق رطوبتی برای لوله‌های آب گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عایق‌ها در تأسیسات ساختمانی از تماس رطوبت زمین با لوله‌های فلزی  و زنگ‌زدگی آن‌ها جلوگیری می‌کنند. در این روش برای پیشگیری از نفوذ رطوبت، مواد لاستیکی، پارچه‌ای آغشته به قیر و پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

‌عایق‌های حرارتی شامل تشعشعی، هم‌رفتی و هدایتی هستند که در جلوگیری از اتلاف حرارت، گرمای لوله‌های آب گرم و سیستم گرمایش از کف کاربرد دارند. این عایق‌ها برای لوله‌ها، عایق دیگ موتورخانه، پکیج و آبگرمکن استفاده می‌شود.

عایق پتویی برای مخازن و لوله‌ها استفاده می‌شود. این عایق‌ها متشکل از پشم شیشه، پشم سنگ، چسب چوب و پشم حیوانات است. عایق قطعه‌ای دارای پوششی کاغذی هستند و ازنظر ترکیبات همانند عایق پتویی هستند با این تفاوت که طول کم‌تری دارند.

جمع‌بندی

روش‌های گوناگونی برای عایق کاری لوله آب در صنعت و ساختمان وجود دارد. هرکدام از این شیوه‌ها مزایا و معایبی دارند. بعضی از عایق‌ها همانند پشم شیشه، سنگ و فایبرگلاس برای عایق‌کاری لوله‌های پکیج و تأسیساتی مناسب هستند و برخی دیگر برای لوله‌های در برابر یخ‌زدگی مناسب‌تر هستند. برای کسب اطلاعات درزمینه تأسیسات و لوله‌کشی با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ کارشناس ما در شرکت کارا پمپ تماس بگیرید.

۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه