شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

7 مرحله تا لوله کشی موتورخانه

موضوع مقاله:

7 مرحله تا لوله کشی موتورخانه

لوله کشی ساختمان

فهرست مطالب

فهرست مطالب

لوله کشی ساختمان

موتورخانه ها برای انجام فرایند گرمایشی یا سرمایشی خود نیاز به تجهیزات متفاوتی دارند و برای متصل کردن این تجهیزات و تامین انرژی مورد نیاز از لوله کشی استفاده می شود. بنابراین میتوان گفت لوله کشی در موتورخانه نقش کلیدی را در فرایند سرمایش و گرمایش ایفا میکند. در این مقاله قصد داریم درباره نحوه لوله کشی موتورخانه باش ما صحبت کنیم.

  انواع لوله کشی موتورخانه

 به طور لی لوله کشی ها در موتورخانه به دو بخش خارجی و داخلی تقسیم میشود.

مجموعه لوله های که برای اتصال تجهیزات به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد لوله کشی داخلی نام داشته و مجموعه لوله هایی که برای انتقال آب از موتورخانه به ساختمان و برگشت آب از این مسیر مورد استفاده قرار میگیرد لوله کشی خارجی نام دارد.

لوله کشی موتورخانه

اجرای لوله کشی موتورخانه چگونه انجام میشود

 

 

اجرای لوله کشی موتورخانه چگونه انجام می شود.

برای اینکه لوله کشی موتورخانه انجام شود مراحلی طی خواهد شد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

تهیه نقشه دقیق لوله کشی موتورخانه

مطمئنا قبل از لوله کشی یک متخصص تاسیسات طراحی  آن را انجام داده روی یک نقشه پیاده می کند  تا بتواند به راحتی بهترین نوع لوله کشی را برای موتورخانه مورد نظر انجام دهد دراین نقشه معمولا فاصله نوع چیدمان و نظم لوله ها مشخص می شود ومطمئنا از این طریق به راحتی میتواند نظم لازم در لوله کشی برای ساخت موتورخانه  ایجاد کرده و از هرگونه بی نظمی جلوگیری کند. همچنین اگر در آینده لوله کشی دچار مشکل شود با بررسی نقشه میتواند آن را عیب یابی و تعمیر کرد.

جلوگیری از  مسدود کردن مسیر با لوله‌ها

لوله کشی موتورخانه نباید به گونه ای باشد که جلوی تردد و مسیر ها و دسترسی به اپراتور های دیگر  را بگیرد. این از جمله مهمترین نکاتی است که هنگام طراحی مورد بررسی قرار  خواهد گرفت. بنابراین تا جای امکان باید طراحی لوله کشی به گونه ای باشد که به راحتی بتوان به هر بخش از موتورخانه دسترسی پیدا کرد.

مواد مناسب برای لوله کشی موتورخانه

 انتخاب لوله ها و تجهیزات مناسب برای لوله کشی باعث میشود تا عمر مفید موتور خانه تا میزان زیادی افزایش پیدا کند. در حالت کلی برای لوله کشی از دو نوع لوله گالوانیزه و فولاد سیاه برای موتورخانه استفاده می‌شود که نوع گالوانیزه آن نسبت به فولاد سیاه گران تر است . همچنین برای اجرای خطوط آب سرد و  گرم باید حتما از نوع گالوانیزه استفاده کرد تا از هدر رفتن انرژی جلوگیری  شود. این دسته از لوله ها در برابر اکسید شدن هم بسیار مقاوم بوده و عمر مفیدی دارند.

نکته دیگری که در انتخاب لوله های موتورخانه  که باید در نظر گرفت، استفاده از لوله های بدون درز است که تحمل فشار بالاتری دارد.

عایق کاری حرارتی لوله‌ها در موتورخانه

مهمترین دلیل برای عایق کاری کردن لوله ها جلوگیری از اتلاف انرژی و بالا رفتن راندمان موتورخانه است.

 چرا که مسیری که از لوله‌ها تا محل مصرف وجود دارد، مسیر نسبتا طولانی است و لوله های بدون عایق در این شرایط انرژِی زیادی را هدر می دهد. البته توجه داشته باشید که عایق بندی لوله ها حتما بعد از نصب و انجام تست فشار صورت گیرد. برای عایق کردن لوله ها از مواد مختلفی استفاده میشود که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

 فوم‌های آلی مانند فنولیک، پلی اورتان، پلی اتیلن و پلی استایرن

مواد غیر آلی مانند پشم شیشه، پشم سنگ، فوم شیشه و پشم سرامیک

استفاده از کلکتور در اجرای خطوط لوله

برای ایجاد نظم در سیستم لوله کشی موتورخانه از کلکتور ها استفاده میکنند که متشکل از یک لوله مرکزی و چندین انشعاب می باشد. کلکتور ها باعث می شوند که در مسیر رفت یا برگشت آب نظم ایجاد شود.

انجام تست‌های لازم پس اجرای لوله کشی موتورخانه

مهمترین مسئله قبل از لوله کشی انتخاب لوله ای با سایز مناسب است و بعد از پایان لوله کشی اولین کار این است که لوله های ا هواگیری کنید و بعد به وسیله تست فشار و تست نشت آب از سالم بودن لوله کشی خود مطمئن شوید

لوله کشی موتورخانه

نکات مهم لوله کشی موتورخانه ساختمان

 

نکات مهم لوله کشی موتورخانه ساختمان

بعد از آنکه درباره مراحل لوله کشی آگاهی پیدا کردید، بهتر است رد باهر نکات مهم در لوله کشی موتورخانه نیز اطلاعات داشته باشید:

  • مهمترین نکته درباره لوله کشی ساختمان این است که منبع انبساط باید در بالاترین قسمت موتورخانه باشد تا موتورخانه به خوبی کار کند.
  • از تجمع لوله ها در یک بخش خاص خودداری کنید تا در صورت بروز مشکل به راحتی بتوانید آن را تامیر کنید.
  • فاصله لوله ها از سطح زمین باید استاندارد باشد و لوله ها باید در محلی نصب شود که هم برای اضافه کردن تجهیزات دیگر در آینده جای مناسب وجود داشته
  • فراموش نکنید که مسیر تردد برای دسترسی به سایر بخش های موتورخانه را در نظر بگیرید.
  • بعد از لوله کشی تما بخش های آن را به دقت بررسی کنید و از آن ها تست بگیرید.

    لوله کشی موتورخانه

    لوله کشی موتورخانه

 

جوشکاری لوله های موتورخانه

برای انجام جوشکاری موتورخانه ها نیز رعایت برخی نکات لازم و ضروری است که در ادامه به آن می پردازیم.

  • .هنگام جوشکاری لوله کشی موتورخانه،  گرما زیاد است این مسئله  می‌تواند بر ویژگی‌های اصلی لوله مانند مقاومت آن تأثیر منفی بگذارد. پس بهتر است هنگام جوش ناحیه های دیگر لوله را بپوشانید.
  • .جوشکاری قوسی روی این لوله‌ها می‌تواند باعث ایجاد ترک در گالوانیزه شود. این ترک ها معمولا در قسمت گلویی لوله به وجود می آید بنابراین باید حواستان به آن باشد.
  • احتمال وقوع ترک هنگام جوش قوسی روی لوله های فولادی کمتر از لوله های گالوانیزه می باشد.
  • برای جوش لوله ها گالوانیزه‌هایی که ضخامت زیادی دارند باید از SMAW استفاده کرد.
  • هنگام جوشکاری مواد مصرفی را استفاده کنید که کمترین میزان سیلیسیم را داشته باشد.

نتیجه

لوله کشی موتورخانه یک کار بسیار تخصصی است که برای انجام آن نیاز به یک متخصص ماهر خواهید داشت. از طرفی  درست انجام شدن آن میتواند برای بالا بردن بازدهی موتروخانه بسیار موثر باشد همانطور که اگر خللی در لوله کشی به وجود آید کل سیستم عملکرد درستی نخواهد داشت. بنابراین لازم است که هنگام لوله کشی موتورخانه دقت لازم در این زمینه را داشته باشید. اگر نیاز به مشورت در  این زمینه دارید،ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید . یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه