شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

ترموستات موتورخانه چیست؟

موضوع مقاله:

ترموستات موتورخانه چیست؟

ترموستات موتورخانه

فهرست مطالب

فهرست مطالب

ترموستات موتورخانه

برای کنترل دما در سیستم های گرمایشی از وسیله ای به نام ترموستات استفاده میکنند. به طوری که هر وقت دما پایین تر از بازه تعریف شده بود با روشن شدن ترموستات دما را بالا برده و هر وقت از حد معمول بالاتر رفت باعث کاهش دما می شود. در این مجله از کارا پمپ قصد داریم به بررسی این ابزار یعنی ترموستات موتورخانه بپردازیم.

ترموستات موتورخانه

ترموستات موتورخانه

ترموستات شوفاژ در موتورخانه

در بازار انواع مختلفی از ترموستات ها وجود دارد که همگی وظیفه کنترل اختلاف بین حرارت آب گرم و دمای آب گرم مصرفی را دارند. بنابراین نبود آنها میتواند در سیستم گرمایشی اختلال زیادی ایجاد کند. در واقع ترموستات ها معمولا این اختلاف را بین 10 الی 15 درجه سانتی گراد نگه می دارند و از بالا رفتن یا پایین آمدن آن جلوگیری خواهند کرد.

ترموستات موتورخانه در کجا نصب می شود؟

محل نصب ترموستات موتورخانه ارتباط مستقیمی با بالا رفتن بازدهی آن دارد. بنابراین باید با مشورت با یک متخصص بهترین محل را پیدا کنید. اما به طور کلی نکاتی وجود دارد که باید هنگام نصب ترموستات آن را در نظر بگیرید. مثل اینکه دور از تابش مستقیم خورشید باشد هوای بسیار سرد با آن برخورد نکند و دور از مواد شیمیایی خورنده قرار گیرد.

انواع ترموستات هایی که در موتورخانه استفاده می شود؟

اگرچه ترموستات ها کاربردهای مختلفی در صنعت دارند، اما نوع خاصی از ترموستات تنها در موتورخانه مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به بررسی این نوع از ترموستات ها می پردازیم.

انواع ترموستات ها در موتورخانه

انواع ترموستات ها در موتورخانه

ترموستات موتورخانه جداری یا آکوستات جداری

این نوع از ترموستات موتورخانه نقش کنترل سیالات و مایعات را ایفا می کنند و بر روی جداره لوله یا منبع نصب می شوند. نکته مهم درباره این نوع از ترموستات ها این است که سنسورهای آن از نوع بی متال هستند و بر همین اساس بهترین جا برای نصب آن ها در دیگ های آب گرم روی لوله برگشت دیگ است. توجه داشته باشید که لوله محل نصب نباید زنگ زدگی داشته و کاملا صاف و تمیز باشد.

معمولا این نوع از ترموستات بر روی لوله با استفاده از دو عدد بست فنری محکم می شود و اندازه درجه آنها حدود 3 تا 5 درجه سانتیگراد کمتر از سایر ترموستات هاست.

ترموستات موتورخانه مستغرق یا آکوستات مستغرق

از این نوع ترموستات ها برای دیگ ها و بویلر هایی با جنس های مختلف استفاده می شود و به کنترل درجه آب دیگ می پردازد، استفاده میشود. عملکرد این نوع از ترموستات ها بسیار نزدیک به ترموستات های جداری است، با این تفاوت که سنسورشان از نوع فانوسه ای یا بالب است. ترموستات های مستغرق در بازار با نام های آکوستات دیگ و ترموستات مشعل نیز شناخته می شوند.

ترموستات موتورخانه مستغرق

ترموستات موتورخانه مستغرق

ترموستات موتورخانه حد یا آکوستات حد

ترموستات های حد وظیفه دارند هر زمان ترموستات مستغرق خراب شد وارد عمل شوند. در صورت عمل نکردن ترموستات مستغرق درجه حرارت آب دیگ بسیار بالا رفته و جوش می آورد. از طرفی دیگر هم مشعل خاموش نمی شود و باعث ایجاد خسارت های زیادی می شود. در این هنگام ترموستات های حد که به صورت سری با ترموستات مستغرق در یک مدار قرار دارند، کار خود را شروع کرده و سیستم را خاموش می کنند.

شیر ترموستاتیک شوفاژ در رادیاتور چیست؟

تفاوت شیرهای ترموستات موتورخانه با شیرهای معمولی این است که از این ابزار بر اساس دمای محیط ورود و خروج آب گرم را کنترل میکند. در واقع شیر ترموستاتیک رادیاتور شبیه شیر ترموستاتیک اجاق گاز و بخاری ها است و در برابر تغییرات دما واکنش نشان میدهد. به گونه ای که با مدیریت جریان آب گرم بر اساس دمای محیط در برابر نوسانات دمایی از خود واکنش نشان خواهد داد.در واقع این شیر با سنجش دمای محیط باعث می شود تا آب گرم به میزان اندازه وارد رادیاتور شده و درجه حرارت دما تنظیم شود.

مهمترین نکته درباره شیرهای ترموستات این است که رسوب های آب شیر های آب ممکن است باعث از کار افتادن آن شود. برای همین بر روی رادیاتور و یا بدنه آنها از سختی گیر آب و رسوب زدای مغناطیسی استفاده می کنند تا مانع از آسیب دیدگی شیرترموستات شوند.

چگونگی عملکرد ترموستات های مرکزی

ترموستات های مرکزی معمولا روی موتورخانه هایی با آب گرم یا آب داغ که تانکرهای جداگانه دارند نصب می شود تا بعد از راه اندازی شوفاژ موتورخانه حرارت سیستم های مرکزی آن را تنظیم کنند.

این نوع ترموستات های مرکزی از اتلاف انرژی به طور کامل جلوگیری کرده و از هدر رفت انرژی جلوگیری خواهند کرد. نکته مهم درباره ترموستات های مرکزی این است که در صورت نصب آن در قسمت ورودی منبع آب گرم به طور خودکار و بعد از بررسی آب درون سیستم، اگر نیازی به وجود آب گرم بود، جریان وصل می شود.

این ابزارها داخل اتاق از طریق سیم کشی به یکدیگر متصل اند و اگر دمای اتاق و آب داغ با یکدیگر برابر باشند، باعث میشود تا دیگ خاموش بماند و در صورت تفاوت دما فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

تنظیم زمستانه و تابستانه درجه موتورخانه به وسیله ترموستات موتورخانه

مطمئنا دمای موتورخانه ها در زمستان و تابستان متفاوت از یکدیگر است که تنظیم این دما نیز توسط شیرهای ترموستات صورت میگیرد. بنابراین اگر رادیاتورها مجهز به شیر ترموستات نباشند، بهتر است که آن را مجهز به شیر ترموستات کنید تا بتوانید به صورت دستی عمل تنظیم دما را انجام دهید. به گونه ای که شب ها آن را خاموش کرده و صبح زود روشن نمایید و یا در زمانی که نیاز است درجه را بالاتر برده و در غیر این صورت دما را پایین بیاروید تا تنظیم شود.

نکات مهم در خصوص دمای موتورخانه در زمستان

  • برای آنکه موتورخانه ها بازده بالاتری داشته باشد نیاز به رعایت نکاتی است که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد:
  • بازه دمایی موتورخانه در زمستان باید ۶۵ تا ۷۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم گردد.
  • همواره مشعل را چک کنید تا در صورت خاموش شدن آن را مجدد روشن نمایید.
  • برای تنظیم مشعل باید دکمه‌ی Reset را فشرده تا مشعل خاموش شود. پس از مدتی مشعل به صورت اتوماتیک روشن می‌شود و دیگ مجددا گرم خواهد شد.
  • توجه داشته باشید که شیر فلکه لوله انشعابی در فصل زمستان باید در حالت باز قرار گیرد.

نکات مهم در خصوص دمای موتورخانه در تابستان

  • دمای ترموستات موتورخانه، باید در محدوده دمایی ۵۰ تا ۵۵ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم شود.
  • موتورخانه از منبع آب گرم کویلی یا فقط از منبع دوجداره استفاده می شود؛ اگر از این مورد استفاده نشود، موتورخانه به صورت ترموسیفون عمل می کند. بنابراین در تابستان نیاز به گرم کردن پمپ سیرکولاتور نیست.

سخن آخر

ترموستات موتورخانه از مهمترین قطعات موتورخانه است که خرابی و معیوب بودن آن میتواند تاثیر مستقیم در عملکرد موتورخانه داشته باشد. همچنین این قطعه جز قطعات حساس و تخصصی سیستم موتورخانه به شمار می رود که برای تعویض یا تعمیر آن حتما باید از یک متخصص مجرب استفاده کرد. اگر برای این امر نیاز به کمک دارید، ما آماده ایم تا با مشاوره به شما در این امر خدمت رسانی کنیم. شما میتوانید برای مشاوره با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس حاصل فرمایید یا از طریق صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه