شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

9 علت اصلی کم بودن گاز چیلر – (راه حل به صورت گام به گام)

موضوع مقاله:

9 علت اصلی کم بودن گاز چیلر – (راه حل به صورت گام به گام)

فهرست مطالب

فهرست مطالب

کم بودن گاز چیلر ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. این مشکل اغلب به دلیل نشتی گاز و یا بروز مشکل در شیرها و ولوهای گازی، استفاده نادرست از دستگاه، بروز مشکل و یا اشتباه در پر کردن گاز دستگاه و … اتفاق می‌افتد.

کمبود گاز ناشی از هر یک از این مشکلات، علائم و نشانه‌های خاص خود را دارد. با توجه به این نشانه‌ها، می‌توان نسبت به عیب‌یابی و رفع آن‌ها اقدام کرد. در این مقاله به بررسی علل اصلی کم بودن گاز چیلر و همچنین راهنمای جلوگیری از آن‌ها خواهیم پرداخت.

بررسی میزان گاز مبرد

علل کم بودن گاز چیلر

گاز مبرد از اصلی‌ترین و مهم‌ترین موادی است که توسط چیلرها مصرف می‌شود. به همین خاطر، عیب‌یابی کمبود گاز در سیستم‌های چیلر نیز یکی از مسائل حیاتی بوده که نیازمند دقت و شناخت عمیق از عوامل مختلف است. کم بودن گاز چیلر یکی از اصلی‌ترین عواملی است که می‌تواند کارکرد صحیح و بهینه چیلر را تحت تأثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی 9 علت کم بودن گاز چیلر خواهیم پرداخت.

1. نشتی گاز مبرد

نشتی گاز مبرد در سیستم چیلر، یکی از اصلی‌ترین عواملی است که می‌تواند منجر به کمبود گاز و در نتیجه، کاهش کارایی سیستم چیلر شود. بروز نشتی در چیلر ممکن است بر اثر آسیب‌دیدگی لوله‌های مسی، فرسودگی قطعات، شکستگی، خوردگی و … رخ دهد.

در واقع، اثرات نشتی گاز در چیلر می‌تواند به شکل‌های مختلفی بر عملکرد دستگاه تأثیر بگذارد. این مشکل می‌تواند به کاهش فشار داخلی گاز منجر شود. کاهش فشار گاز مبرد نیز منجر به کاهش کارایی چیلر و عملکرد نامناسب در تولید سرمایش یا گرمایش خواهد شد.

هر چه میزان گاز در سیستم کمتر باشد، عملکرد چیلر کاهش پیدا می‌کند. کم بودن گاز چیلر موجب افت قابل توجه در توان تولیدی سرمایشی یا گرمایشی چیلر خواهد شد. علاوه بر این، کمبود گاز به دلیل نشتی، ممکن است منجر به افزایش مصرف انرژی چیلر شود.

این افزایش مصرف انرژی به علت نیاز به کارکرد بیشتر چیلر برای دستیابی به تأمین سرمایش یا گرمایش است. نشتی گاز و کم بودن گاز چیلر را می‌توان از روی گیج فشار مشاهده کرد. از جمله راه‌حل‌های برطرف‌ کردن این مشکل، تعمیر نشتی گاز و انجام بررسی‌ها و تعمیرات دوره‌ای و منظم است.

بیشتر بخوانید: نقشه سیم کشی چیلر

نشتی‌یابی دستگاه چیلر

2. بروز مشکل در شیرهای چیلر

بروز مشکل در شیرها یا ولوهای سیستم چیلر می‌تواند یکی از دلایل اصلی کم بودن گاز چیلر باشد. این موضوع می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به کاهش گاز و در نتیجه، کاهش کارایی و عملکرد چیلر شود. عیب فنی در شیرها یا ولوها مانند گیر کردن، غیرفعال شدن یا عملکرد نادرست می‌تواند باعث کمبود گاز چیلر شود.

در صورتی که این قطعات به‌طور صحیح کار نکنند، ممکن است گاز به طور نادرست به سیستم داخلی منتقل شود یا اصلاً منتقل نشود. از جمله راهکارهای برطرف کردن این مشکل جلوگیری از خراب شدن و شکستگی این شیرها و ولوها است. برای این کار باید دستگاه را هر چند وقت یکبار مورد بررسی قرار داده و در صورت لزوم شیرها را تعمیر و یا تعویض کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با خطاهای چیلر

3. کاهش فشار گاز

کاهش فشار گاز در چیلر یکی از عوامل اصلی کم بودن گاز چیلر است و می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به کاهش مقدار گاز منجر شود. از علل کاهش فشار گاز، می‌توان به بروز خرابی و نشتی در لوله‌ها، اتصالات یا قطعات مختلف و یا وجود مشکل در کمپرسور اشاره کرد. به طور کلی، وجود عیب فنی در کمپرسور می‌تواند باعث کاهش فشار و در نتیجه کمبود گاز شود.

برای جلوگیری از این مشکل و رفع کم بودن گاز چیلر ناشی از آن، ابتدا باید دستگاه را عیب‌یابی کرده و سپس نسبت به برطرف‌سازی مشکل اقدام کرد. از آن‌جایی که عیب‌یابی، تعمیر و یا تعویض قطعات مختلف چیلر یک کار فنی تخصصی است، باید توسط تکنیسن‌ها و یا تعمیرکارانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند انجام گیرد.

تجمع رسوب بر روی فیلتر و اواپراتور

4. کثیف بودن فیلتر

از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در کم بودن گاز چیلر می‌توان به کثیف بودن فیلترهای دستگاه اشاره کرد. تجمع رسوبات و پاک نکردن این فیلترها، به مرور زمان موجب مسدود شدن مسیر ورود و خروج گاز مبرد در دستگاه می‌شود. در صورت ادامه یافتن این مشکل، گاز مبرد مورد نیاز دستگاه چیلر دچار کمبود خواهد شد. راهکار برطرف کردن کثیفی فیلترهای دستگاه چیلر، پاکسازی و تمیز کردن فیلترها و یا تعویض آن‌ها است.

5. مسدود بودن و یا خرابی شیر انبساط

شیر انبساط (Expansion Valve) یک قطعه کلیدی در سیستم چیلر است که وظیفه کنترل جریان گاز را بر عهده دارد. وظیفه اصلی این شیر، کنترل مقدار گاز ورودی به چیلر و همچنین کنترل فشار گاز است. با وجود این شیر، گاز به دقت و در نسبت مورد نیاز وارد سیستم می‌شود. از آن‌جایی که شیر انبساط تنظیم کننده جریان گاز است؛ هرگونه مشکل یا عیب در عملکرد این شیر ممکن است باعث کاهش یا افزایش نامناسب جریان گاز و در نتیجه زیاد و یا کم بودن گاز چیلر شود.

به طور کلی، عملکرد بهینه سیستم چیلر به وسیله‌ی شیر انبساط تنظیم می‌شود. از این رو، هر گونه تغییر در عملکرد یا کارکرد این شیر ممکن است به کاهش کارایی سیستم چیلر و در نتیجه، کمبود گاز منجر شود. به منظور حفظ و بهینه‌سازی عملکرد چیلر و جلوگیری از کم بودن گاز چیلر ناشی از خرابی شیر انبساط، تعمیرات دوره‌ای، بازبینی‌های منظم و استفاده از قطعات با کیفیت و سالم بسیار حائز اهمیت است.

کپسول گاز مبرد

6. خرابی رله کاهش فشار گاز

رله کاهش فشار گاز مبرد (Low-Pressure Cutout Relay) یک قطعه کنترلی در سیستم چیلر است که وظیفه‌ای مهم در حفظ سلامت و عملکرد بهینه این سیستم دارد. این رله به منظور حفظ فشار گاز مبرد در محدوده‌ای از پارامترهای ایمنی تنظیم شده است. در صورتی که فشار گاز مبرد به حدی پایین برسد که از محدوده ایمنی خارج شود، رله کاهش فشار مسئول قطع برق به بخش‌های مختلف چیلر می‌شود؛ این امر از وارد آمدن آسیب به قطعات سیستم جلوگیری می‌کند.

در واقع، این رله تضمین می‌کند که گاز به مقدار لازم و در فشار مناسب به سیستم چیلر وارد شود. در صورتی که فشار گاز کاهش یابد، ممکن است ورود گاز به سیستم به طور ناکافی صورت گیرد و این موضوع می‌تواند به کم بودن گاز چیلر و کاهش عملکرد سیستم منجر شود. بررسی دوره‌ای رله فشار گاز چیلر و در صورت نیاز تعمیر و یا تعویض آن‌ها می‌تواند از کاهش فشار گاز ناشی از این خرابی رله فشار جلوگیری کند.

7. دمای پایین محیط

دمای پایین محیط می‌تواند به یکی از عوامل کاهش گاز مبرد چیلر تبدیل شود. در دماهای پایین، فشار گاز در سیستم به طور طبیعی کاهش پیدا می‌کند. این دمای پایین می‌تواند منجر به کاهش فشار گاز و در نتیجه کم بودن گاز چیلر منجر شود. لازم به ذکر است که برخی گازهای مبرد در دماهای پایین عملکرد مناسبی ندارند.

در صورت پایین بودن دمای محیط بیش از حد نیاز، دمای روغن کمپرسور و همچنین آب خنک‌کننده چیلر نیز پایین خواهد آمد. حال این که با پایین آمدن دمای این دو، دستگاه چیلر کم بودن گاز را هشدار خواهد داد. کم بودن گاز چیلر ناشی از این مشکل را می‌توان با تنظیم دمای محیط و یا قرار دادن دستگاه در محیط با دمای مناسب برطرف کرد.

بررسی فشار گاز مبرد

8. خرابی و آسیب‌دیدگی برخی از قطعات

گاهی خراب شدن و آسیب‌دیدگی برخی از قطعات چیلر می‌تواند تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر کم بودن گاز چیلر داشته باشد. از جمله قطعات موثر در کاهش گاز مبرد چیلر می‌توان به کنتاکتورها، تابلو برق، اواپراتور، سنسورهای محیطی و برد کنترل اشاره کرد.

این قطعات از مهمترین و اصلی‌ترین قطعاتی هستند که بروز مشکل و خرابی در آن‌ها ممکن است موجب کاهش گاز مبرد چیلر شود. به منظور کاهش گاز ناشی از خرابی هر یک از این قطعات، ابتدا باید نسبت به عیب‌یابی قطعه اقدام کرد. پس از کسب اطمینان از خرابی و آسیب‌دیدگی هر یک از این قطعات، باید نسبت به تعمیر و یا تعویض آن‌ها اقدام کرد.

9. تعویض و یا سرویس نامناسب قطعات

علاوه بر 8 مورد ذکر شده در قسمت بالا، تعویض و یا سرویس نامناسب و نادرست قطعات نیز ممکن است موجب کم شدن گاز چیلر شوند. در صورتی که تعویض قطعات یا سرویس به درستی انجام نشود، ممکن است برخی از گازها به‌طور غیرمجاز جابجا شده یا باعث افت فشار شوند. به همین خاطر، برای رفع مشکل کم بودن گاز، بهتر است از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید تا عیب یابی کاملی را بر روی سیستم انجام داده و نیازمندی‌های گازی سیستم چیلر را بررسی کند.

عمل شارژ گاز چیلر

علائم کم بودن گاز چیلر

علائم کم بودن گاز چیلر از جمله مسائل اساسی است که می‌تواند در تشخیص مشکل و برطرف کردن آن بسیار تاثیرگذار باشد. از آن‌جایی که کمبود گاز می‌تواند از نظر عملکردی و بهره‌وری، مشکلاتی را برای سیستم چیلر ایجاد کند، شناخت علائم کمبود گاز امری بسیار مهم و حیاتی خواهد بود. در ادامه به برخی از علائم شایع کم بودن گاز چیلر اشاره خواهیم کرد.

  • کاهش تولید سرما و گرما: یکی از نشانه‌های اصلی کمبود گاز، کاهش قابل توجه در توانایی چیلر برای تأمین سرمایش یا گرمایش است.
  • افزایش میزان مصرف انرژی: همانطور که پیش‌تر بیان شد، پایین بودن سطح گاز دستگاه، می‌تواند منجر به کاهش تولید سرما و گرما شود؛ این امر موجب می‌شود تا دستگاه از میزان انرژی بیشتری برای ایجاد سرما و گرما استفاده کند. همین امر موجب افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش هزینه‌های ناشی از آن خواهد شد.
  • روشن بودن یکسره دستگاه: کم بودن گاز چیلر موجب کاهش ظرفیت دستگاه خواهد شد. کاهش ظرفیت چیلر سبب می‌شود تا دستگاه مدت زمان بیشتری را برای تولید سرما و گرمای مورد نیاز فعالیت کند. به همین خاطر، دستگاه به صورت یکسره و مداوم کار می‌کند.
  • بروز حباب در سایت گلاس: مشاهده حباب زیاد در این قسمت می‌تواند به دلیل کم بودن گاز چیلر باشد.
  • تولید صداهای غیرعادی: شنیده شدن صداهای غیرعادی همچون صدای خش‌خش، می‌تواند نشانه‌ای از کم بودن گاز مبرد در چیلر باشد.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است از یک تکنسین متخصص برای بررسی دقیق و انجام تعمیرات کمک بگیرید تا هر مشکلی که در سیستم چیلر وجود دارد را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهد.

عملیات شارژ گاز چیلر

گاز مبرد یکی از عناصر اساسی در عملکرد چیلر است، شناسایی و رفع مشکل کمبود گاز امری ضروری و حیاتی به شمار می‌رود. در این مقاله به بررسی علل مختلف کم بودن گاز چیلر، علائم و راهکارهای برطرف کردن آن‌ها پرداخته شد.

از آن‌جایی که تشخیص و رفع کم بودن گاز چیلر امری تخصصی است، توصیه می‌شود که برای حل مشکلات گازی در چیلر، از تکنسین‌های متخصص و باتجربه و ماهر وب‌سایت کاراپمپ کمک گرفته شود، تا با بررسی دقیق و شناسایی دلایل مشکل، بهبودهای لازم را در سیستم اعمال کنند. برای ارتباط با کارشناسان و متخصصان این مجموعه می‌توانید به وب‌سایت کاراپمپ مراجعه کرده و یا با شماره 09127697123 تماس حاصل کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه