شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

پمپ دان کردن چیلر تراکمی چیست ؟ + نحوه انجام این فرایند

موضوع مقاله:

پمپ دان کردن چیلر تراکمی چیست ؟ + نحوه انجام این فرایند

آشنایی با پمپ دان کردن چیلر تراکمی | کارا پمپ

فهرست مطالب

فهرست مطالب

آشنایی با پمپ دان کردن چیلر تراکمی | کارا پمپ

 

 

پمپ دان به معنی جمع آوری مواد مبرد در داخل كندانسور به وسیله كمپرسور چيلر می باشد.

این فرایند درون چیلر های تراکمی مورد استفاده قرار می گیرد.

عمل پمپ جمع کردن گازهای موجود در سیستم در داخل کندانسور چیلر از دستگاه تهویه می باشد.

شارژ گاز مبرد توسط مدار مایع ماده مبرد در سیستم شارژ می شود.

انجام تعمیرات چیلر بر روی کنترل و شیرهای مدار مایع و مکش آن برای جلوگیری از هدر رفت گاز مبرد در داخل سیستم می باشد.

درون سيستم برای پیشگیری از صدمه به كمپرسور در زمان وارد شدن مايع از اواپراتور بطور ناگهانی زمان استارت خوردن صورت میگیرد و در زمان خاموش شدن كمپرسور این عمل انجام می شود.

در ادامه همراه تیم فنی و مهندسی کارا پمپ باشید تا به صورت تخصصی با پمپ دان آشنا شده و به آن بپردازیم.

نحوه فعالیت

با ارسال پیام از ترموستات به شير برقی و بستن شدن مدار مايع ، كمپرسور به سرعت خاموش نميگردد.

مكش از اواپراتور ، سبب جمع شدن سيال مبرد كندانسور شده و مدار رانش به علت بسته بودن مدار مايع فشار اواپراتور را كاهش می دهد.

هر زمان كه فشار به کمترین میزان تنظيمی کات اوت برسد پیام خاموش شدن كمپرسور صادر ميشود.

در این میان سيال مبرد داخل اواپراتور تقريبا از طريق كمپرسور به داخل كندانسور منتقل می شود و با استارت دوباره كمپرسور مايع در اواپراتور وجود نخواهد داشت.

پادکست مربوط به این محتوا

 

بطور ناگهانی سام اوت وارد كمپرسور شده و به سوپاپ صدمه میزند اما بهتر است که چیلر سیستم پمپ دان نداشته باشد زیرا امکان دارد این فرایند تراکمی باعث سرد شدن اواپراتور شود.

پمپ دان چیلر تراکمی

در امر نگهداری و تعمیر چیلرها ( مخصوصا مدل تراکمی ) انجام عمل دان است.

با این عمل، تمام گازها دستگاه در کندانسور جمع میشود تا هدر رفتن سیال مبرد به بخش خارجی سیستم در زمان باز کردن بخش های گوناگون مدار مبرد پیشگیری کند مراحل انجام عمل پمپ دان بدین شرح است:

اولین مرحله خاموش کردن دستگاه است که در این مرحله نیاز می باشد دستگاه خاموش شود و موقع پمپ دان پمپ اواپراتور و کندانسور کار کند سپس شیرهای سرویس مدار مایع باید بسته شوند پس از آن تظیم کنترل فشار می باشد که اگر کنترل فشار پایین یا بالا میتوان قابل تنظیم نمود تنظیم کنید.

بعد از انجام مرحله پیشین نوبت به روشن کردن کمپرسور می باشد که باید کمپرسور دستگاه را روشن نمود تا زمانی کار کند که تمام گاز سیستم در کندانسور تمام شود؛ زمانی که فشار مکش نزدیک به پنج برسد دستگاه بصورت خودکار خاموش خواهد شد.

چیلرها با پکیج های برودتی بعد از روشن شدن کمپرسور دستگاه اجازه دارند تا فن کندانسور چند دقیقه کار کند و این عملیات انجام شود.

تمام فن ها در زمان پمپ دان باید روشن شوند و همخ فنها در حالت جامپر قرار بگیرند با خاموش شدن کمپرسور باید فن ها را نیز خاموش کرد پس از انجام این عملیات باید فرایند تکرار شود و فشار مکش تغییر کرده باشد و از پنج بالا تر نرود این عملکرد را دوباره تکرار نمایید تا فشار مکش روی پنج ثابت باشد.

در اخر بعد از انکه فشار مکش در پنج پی اس ای ثابت بود سیستم برای انجام عملیات اماده است ‌سپس میتوان مکان مورد نظر را باز نمود هر تعمیر و قطعه ایی که عیب داشت تعویض نمود.

اتصال گیچ منیفولد و ادامه مراحل

اگر گیج فشار بر بحث چرخه نصب نباشد یک گیچ منیفولد در قسمت ساکشن و دیس شارژ کمپرسور وصل میکنیم می کنیم پس از آن جام کردن لوپرشر می باشد و باید بر روی میزان پایین تنظیم شود.

سپس شیر سرویس خط مایع را بسته و مایع مبرد امکان ورود به شیر برقی و اکسپنشن و کمپرسور را ندارد.

مایع مبرد پشت شیر سرویس گیر میافتد و نمیتواند از انجا عبور کند.

موضوعات محتوا پمپ دان به صورت فایل پی دی اف | کارا پمپ

بخش کمپرسور را روشن میشود و گاز ساکشن از اواپراتور و ساکشن و کارتر مکیده و به بخش دیس شارژ کندانسور و رسیور ارسال میشود.

چرخه دوباره تکرار نمیشود و مبرد سیکل را نمیتواند دور بزند در همین حین فشار ساکشن کم شده و گاز در قسمت اواپراتور و کمپرسور و ساکشن خالی میشود.

در قسمت فشار بالا سیکل به ترتیب سیستم پمپ داون میشود و میتوان تعمیرات بازمه را انجام داد این کارها باید تنظیم لوپرشر را به تنظیمات اولیه خود برگرداند‌‌.

نحوه عملکرد پمپ دان اتوماتیک یا پیوسته

در یک چرخه تراکمی از یک کندانسور، اکسپنشن و کمپرسور اواپراتور استفاده می شود.

برای پمپ دان کردن باید شیر سرویس خط مایع را بست تا مبرد بخش های فشار پایین به سمت فشار بالا فرستاده شود.

اما اگر بخواهیم این کار را در هر زمان خاموشی انجام دهیم باید دیاگرام قسمت فرمان گردش تراکمی را تست کنیم.

فرمان ترموستات به کمپرسور ارسال میشود و فرمان روشن خاموش شدن نمیدهد بلکه شیر برقی خط مایع میدهد و زمانی که کنتاکت باز ترموستات بسته میشود جریان برق به بخش شیر برقی میرسد و شیر برقی هم خط مایع باز میکند در نهایت مبرد به اواپراتور وارد خواهد شد.

افزایش فشار

در ادامه با افزایش فشار اواپراتور کنترل فشار پایین باز و بسته میشود و کمپرسور در قسمت مدار قرار میگرد و در خاموشی ترموستات تیغه باز میشود و شیر برق بی برق شده و مایع مبرد به قسمت های اکسپنشن و اواپراتور و خط ساکشن نمیرود.

بنابراین فشار در اواپراتور کم میشود و به حدی میرسد که لوپرشر فرمان قطع می دهد و تیغه باز میشود به این ترتیب وقتی کنتاکت لوپرشر باز شود کمپرسور هم کار نمیکند و فن کندانسور خاموش خواهد شد.

زمانیکه ترموستات فرمان میدهد و شیر برقی خط مایع مسیر را باز مینکاید و فشار به مقدار مناسب استارت کمپرسور نرسیده و لوپرشر کنترل تیغه باز بوده و کنتاکت بسته نشده است و زمانیکه فشار آن به میزان مناسب برسد لوپرشر کنترل روشن شده و به این ترتیب کمپرسور با مدار پمپ دان در مدار قرار میگیرد.

ترموستات به مقدار تنظیمی برسد کنتاکت بسته باز میشود عمل تکرار می شود.

یک سیکل تراکمی فقط در منطقه فرمان کافی  نمی باشد و باید به بخش مکانیکی هم باید رسیدگی شود به عنوان مثال فشار لوپرشر را صفر تنظیم کنیم و کمپرسور تا فشار صفر پی اس آی کار کند سپس خاموش شود.

دانلود منابع محتوا پمپ جمع کردن چیلر تراکمی به صورت فایل زیپ

یعنی یک تراکم بالاتری برای کمپرسور وجود دارد و در کمپرسوری که با گاز ساکشن خنک میگردد گاز ساکشن به قسمت های سیم پیچ نمیرسد و دما سیم پیچ افزایش پیدا میکند نباید فشار را بر روی صفر تنظیم کرد باید بین ده تا بیست پی اس آی تنظیم شود فشار قطعی برای پمپ دان حداقل بیست پی اس آی است .

سیکل پمپ دان در کمپرسور

زمانی که ترموستات در دما مورد نیاز خود تنظیم شد مدار فرمان باز میشود و شیر برقی خط مایع بدون برق میگردد و شیر برقی بسته میشود.

سپس مسیر ورود مبرد به اواپراتور مسدود شده اما کمپرسور کارش به ادامه میدهد سپس مبرد از بخش شیر برقی و اواپراتور و کارتر کمپرسور را میکشد مبرد در ریسیور جمع میگردد و بیشتر مبرد در ریسیور جمع میشود.

پمپ دان خودکار نیازی به ریسیور بزرگ ندارد اگر ریسیور به درستی قرار گرفته باشد تقریبا بیست درصد حجم آن برای نگهداری بخار مبرد می باشد.

کمپرسور با کنترل عمل پرشر لو پرشر سبب باز شدن کنتاکت بسته در فشار پنج تا ده میشود و مسبب خاموشی آن می باشد.

در این روش مبرد از روغنی و مایع شدن گاز فریونی در خاموشی جلوگیری میکند و جمع شدن گاز در ساکشن و کمپرسور کاهش پیدا میکند.

گرم شدن کمپرسور

پمپ دان کردن سیکل تا فشار ساکشن درست نمیباشد چون رسیدن به مقدار تراکمی تا صفر پی اس جی برای کمپرسور دشوار می باشد و باعث میشود بیشتر از توان کمپرسور گرم شود.

با انجام برودت و بسته شدن کنتاکت های باز ترموستات، شیر برقی خط مایع برق دارند و مبرد به شیر انبساط فرستاده میشود و پیام به اواپراتور خالی فرستاده میشود و فشار اواپراتور افزایش پیدا میکند.

با رسیدن فشار به مقدار تنظیمی وصل پرشر لو کمپرسور به راحتی روشن میشود و چرخه معمول در تبرید ادامه پیدا میکند.

باید فشار وصل به اندازه کافی بالا رود تا مبرد به حد کافی برای کارکرد یکنواخت وپیوسته چرخه در ساکشن سیستم وجود داشته باشد و از استارت پشت سر هم کمپرسور جلوگیری کند.

شروع پشت سرهم سبب گرم شدن بیشتر سیم پیچ شود و فشار وصل باید به اندازه کافی پایین باشد تا بعد از شیر برقی خط مایع سیستم بکار انداخته شود. مقدار فشار به مدل گاز فریونی و میزان دما ترموستات بستگی دارد.

از ویژگی های پمپ دان میتوان به این مورد اشاره کرد که در زمان راه اندازی شیر برقی به وسیله ترموستات باز میگردد سپس تیغه باز کنترل فشار کم لو پرشر بسته میشود و کمپرسور دوباره به راه میافتد و احتمال اینکه در زمان وارد شدن مایع مبرد و روغن به کمپرسور در شروع راه اندازی اسیب به سیستم وجود ندارد.

5/5 - (11 امتیاز)
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه