شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

5 تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال – بررسی کامل + مزایا و معایب

موضوع مقاله:

5 تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال – بررسی کامل + مزایا و معایب

فهرست مطالب

فهرست مطالب

چیلرهای اسکرال و اسکرو، جزء دسته‌بندی چیلرهای تراکمی قرار می‌گیرند و نام‌گذاری آن‌ها بر اساس نوع کمپرسور استفاده شده در آن‌ها صورت گرفته است. یکی از عوامل اصلی تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال نوع کمپرسور آن‌ها است.

کمپرسور اسکرال، با ایجاد اختلاف فشار (تراکم)، عامل ایجاد جریان مبرد در چرخه تبرید تراکمی است. در حالی که چیلر اسکرو از کمپرسورهای اسکرو به منظور فشرده‌سازی گازهای مبرد استفاده می‌کند. در این مقاله به بررسی کامل این دو نوع چیلر و همچنین مزایا و معایب آن‌ها خواهیم پرداخت.

کمپرسورهای اسکرو و اسکرال

معرفی چیلر اسکرو

چیلر اسکرو یک تجهیزات خنک‌کننده است که برای تولید هوای خنک کاربرد دارد و از کمپرسور اسکرو به عنوان اجزای اصلی برخوردار است.

این نوع چیلر به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود در صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی، تولید برودت در ساختمان‌ها، صنایع فرآیندی، و سایر کاربردهای صنعتی و تجاری، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: چیلر تراکمی اسکرو چیست؟

چیلر اسکرو از کمپرسور اسکرو برای فشرده‌سازی گازهای مبرد استفاده می‌کند. کمپرسور اسکرو از دو بخش اسکرو تشکیل شده است: یک اسکرو متحرک و یک اسکرو ثابت. تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال در همین نوع کمپرسورها است.

این دو بخش با همکاری یکدیگر، گازهای مبرد را به فشار بالا فشرده می‌کنند. عملکرد این دستگاه به این گونه است که از یک مبدل حرارتی برای جذب حرارت از محیط استفاده می‌کند.

گازهای مبرد توسط کمپرسور اسکرو به فشار بالا فشرده شده و به یک مبدل حرارتی دیگر منتقل می‌شوند. در مبدل حرارتی دیگر، گازهای فشرده به حالت مایع تبدیل می‌شوند؛ سپس حالت مایع به سیکل تبرید پیوسته و حرارت جذب شده از محیط به گردش در می‌آید و سپس به سیستم خنک‌کننده ارسال می‌شود.

مزایا  و معایب چیلر اسکرو

از جمله مزایای این نوع از چیلرهای اسکرو می‌توان به کارایی بالا، قابلیت کار در بار متغیر و امکان کنترل هوشمند اشاره کرد. به طور کلی، این چیلر با برخورداری از مزایای ذکر شده، یکی از گزینه‌های محبوب در دسته‌بندی چیلرها محسوب می‌شود.

چیلرهای اسکرو دارای مزایا زیادی هستند، اما همچنین معایب خاصی نیز دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به هزینه‌های نسبتا بالا، محدودیت در اندازه و ظرفیت، بازدهی در شرایط بار پایین، صدای بالا، و محدودیت در تعمیر اشاره کرد. تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال در مزایا و معایب آن‌ها نیز مشخص است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

دستگاه چیلر اسکرو

معرفی چیلر اسکرال

چیلر اسکرال یک نوع چیلر تراکمی است که بر اساس کمپرسور اسکرال عمل می‌کند. این سیستم‌های خنک‌کننده به عنوان یک جزء مؤثر در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌ها، صنایع صنعتی و تجاری استفاده می‌شوند.

کمپرسور اسکرال در چیلرهای این نوع از ترکیب دو اسکرال تشکیل شده است: یک اسکرول ثابت و یک اسکرول متحرک.

در حین چرخش، اسکرول متحرک گازهای مبرد را از طریق اسکرال ثابت به مرکز فشاردهی حرکت داده و فشار را افزایش می‌دهد.

این افزایش فشار باعث فشرده‌سازی گازهای مبرد و ایجاد گردش آنها در سیکل تبرید می‌شود. عملکرد چیلر اسکرال نیز تقریبا مشابه با چیلر اسکرو است؛ تنها تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال در نوع کمپرسور آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: چیلر اسکرال چیست؟

مزایا و معایب چیلر اسکرال

چیلر اسکرال به دلیل کارایی بالایی، صرفه جویی در مصرف انرژی، طول عمر و دوام بالا و عملکرد بدون صدا از چیلرهای محبوب است. از دیگر مزیت‌های این نوع چیلرها می‌توان به قابلیت فعالیت در بارهای متغیر و ساختار ساده اشاره کرد.

چیلرهای اسکرال در کنار مزایایی که دارد، با معایبی نیز همراه است؛ این مزایا و معایب عامل اصلی تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال به شمار می‌روند. از جمله معایب چیلرهای اسکرال می‌توان به هزینه‌های نگهداری نسبتا بالا، سطح صدا، بازدهی کم دردماهای بالا و همچنین بازدهی کم در بار پایین اشاره کرد.

دستگاه چیلر اسکرال

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

چیلرهای اسکرو اسکرال تفاوت‌های اندکی در عملکرد خود دارند. از جمله تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال می‌توان به مدیریت روغن‌کاری، ضریب عملکرد (COP)، نحوه سرویس و نگهداری، قیمت، سطح صدا و میزان لرزش اشاره کرد.

البته باید گفت که این دو چیلر تفاوت‌های بیشتری با یکدیگر دارند اما، در این مقاله به بررسی 5 تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال که از همه مهم‌تر هستند خواهیم پرداخت.

مدیریت روغن‌کاری

در سیستم‌های کمپرسور اسکرو مدیریت روغن‌کاری نقش حیاتی در عملکرد بهینه و پایداری دستگاه ایفا می‌کند. برای ارتقاء کارایی و بررسی کیفیت روغن کاری، از تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده می‌شود. در بخش‌هایی از کمپرسورهای اسکرو، از سنسورهای اُپتیکی تعبیه شده بر روی بدنه برای اندازه‌گیری سطح روغن استفاده می‌شود.

این سنسورها به‌صورت خودکار و بدون تماس مستقیم با روغن، توانایی کنترل و نظارت بر کیفیت روغن را دارند. این امکانات به مدیران و نگهدارندگان سیستم اجازه می‌دهد تا بصورت دقیق و اتوماتیک، سطح روغن را پایش و کنترل نمایند.

در حالی‌ که در کمپرسورهای اسکرال، کنترل اتوماتیک کیفیت روغن کاری به‌صورت مستقیم معمولاً ارائه نمی‌شود. در این حالت، نگهداری و کنترل کیفیت روغن عمدتاً از طریق استفاده از سایت گلاس امکان‌پذیر است. سایت گلاس به‌عنوان یک ابزار چشمی متعهد به کنترل و مشاهده سطح روغن در کمپرسورهای اسکرال می‌پردازد.

استفاده از این تکنولوژی‌ها در مدیریت روغن کاری، به افزایش کارایی و بهره‌وری کمپرسورها کمک می‌کند و از موثرترین راهکارهای نظارت بر کیفیت روغن و اطمینان از عملکرد بهینه سیستم‌های اسکرال به شمار می‌رود. این تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال بسیار جدی و قابل توجه است.

کمپرسورهای اسکرو و اسکرال

ضریب عملکرد (COP)

تحلیل ضریب عملکرد کمپرسورها، یک مسئله پیچیده است که تاثیرات متعددی را در نظر می‌گیرد. ادعای این که کدام نوع کمپرسور همواره برتر است، امری دشوار و بی قاعده است.

در بررسی‌های مقایسه‌ای، ضریب عملکرد کمپرسورهای اسکرال و اسکرو در شرایط یکسان بررسی شده و مشاهده می‌شود که تفاوت قابل توجهی وجود ندارد. گاهی اوقات ضریب عملکرد کمپرسور اسکرال کمی بیشتر است،

در حالی که در مواقع دیگر، کمپرسور اسکرو این ویژگی را دارد. این تفاوت‌ها به میزانی به اندازه و نوع کمپرسورها، و همچنین انتخاب مبردهای مورد استفاده بستگی دارد.

برای بررسی تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال از نظر ضریب عملکرد، باید بایستی با در نظر گرفتن پارامترهای خاص هر پروژه صورت گیرد.

سایز کمپرسورها، نوع ویژگی‌های مختلف آن‌ها، و انتخاب مبردها از جمله عوامل موثر در تعیین ضریب عملکرد است. بنابراین، این امر توجه به جزئیات و شرایط خاص هر پروژه را الزامی می‌سازد تا نتایج قابل اعتماد و کاربردی به‌دست آید.

سرویس و نگهداری

نحوه سرویس و نگهداری از دیگر تفاوت چیلرهای اسکرو و اسکرال محسوب می‌شود. به جرات می‌توان گفت که، کمپرسورهای اسکرال و اسکرو در زمینه سرویس و نگهداری دارای تفاوت‌های بارزی هستند.

کمپرسورهای اسکرال برخلاف برخی از نوع‌های دیگر کمپرسورها، قابلیت سرویس و تعمیر فنی را ندارند. به دلیل ساختار پیچیده داخلی و اتصالات غیرقابل تعمیر، در صورت خرابی، تعویض و تعویض تمام واحد کمپرسور معمولاً ضروری است.

علاوه بر این، کنترل کیفیت روغنکاری نیز اغلب به صورت چشمی و از طریق سایت گلاس روی بدنه امکان‌پذیر است.

در مقابل، کمپرسورهای اسکرو از نظر سرویس و نگهداری مزیت‌های بسیاری دارند. این نوع کمپرسورها امکان تعمیرات فنی را فراهم کرده و در صورت خرابی، بسیاری از قطعات می‌توانند تعمیر شوند.

علاوه بر این، کنترل خودکار سطح روغن موجود در کمپرسور، این امکان را فراهم می‌کند که به صورت اتوماتیک کیفیت و میزان روغن کاری نظارت شود.

 

دستگاه کمپرسور اسکرو

ابعاد و وزن

نکته دیگری که حائز اهمیت است، ابعاد و وزن این کمپرسورها است. در تجربیات مختلف، مشاهده شده است که کمپرسورهای اسکرو به دلیل ابعاد و وزن کمتر، در مورد جابجایی و حمل به خارج از ساختمان برای اهداف تعمیر یا سرویس، بهترین کارایی را از خود نشان می‌دهند.

این ویژگی می‌تواند در شرایطی که محدودیت‌های مکانی و محیطی در ساختمان وجود دارد، از مزایای اساسی بوده و هزینه‌های کمتری به همراه داشته باشد.

قیمت

دیگر تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال در قیمت آن‌ها است. قیمت چیلرهای اسکرو ناشی از تکنولوژی پیشرفته کمپرسورهای آن، بطور کلی بیشتر از چیلرهای اسکرال است. این اختلاف در قیمت به ویژه به دلیل ویژگی‌ها و توانمندی‌های فراوانی است که کمپرسورهای اسکرو ارائه می‌دهند.

یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر افزایش قیمت چیلرهای اسکرو، قابلیت کنترل پذیری کمپرسورها است. این قابلیت این امکان را فراهم می‌کند تا خط تزریق مایع، کنترل اتوماتیک کیفیت روغن کاری و اتصال به اکونومایزر و PLC پیشرفته در چیلرهای اسکرو به کار گرفته شود. این ویژگی‌ها، به دلیل پیشرفت فناوری، بهره‌وری بالاتر و کنترل دقیق‌تر را به ارمغان می‌آورند.

لازم به ذکر است که، نحوه راه‌اندازی کمپرسورهای اسکرو نسبت به راه‌اندازی کمپرسورهای اسکرال، ممکن است باعث افزایش هزینه‌های مربوط به المان‌های برق قدرت در تابلوی برق چیلرهای اسکرو شود.

به طور خلاصه، عوامل فنی پیشرفته، امکانات کنترل بیشتر، و افزایش بهره‌وری، تمام بهایی است که قیمت بالاتر چیلرهای اسکرو را توجیه می‌کند. این موارد به عنوان ارزش‌افزوده و مزایای فنی و عملی به کاربران ارائه می‌شوند.

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال

سطح صدا و میزان لرزش

سطح صدا و میزان لرزش نیز از دیگر تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال محسوب می‌شود. باید گفت که فرآیند تراکم مبرد در هر دو نوع کمپرسور اسکرو و اسکرال به صورت پیوسته و بی‌وقفه صورت می‌پذیرد، که این ویژگی باعث کاهش لرزش به شدت قابل توجهی نسبت به کمپرسورهای پیستونی می‌شود.

در واقع، نسبت به کمپرسورهایی که دارای نوسانات تراکم هستند، کمپرسورهای اسکرو و اسکرال دارای لرزش بسیار کمتری هستند.

در زمینه سطح صدا، لازم به ذکر است که در ظرفیت‌های برودتی یکسان، تعداد کمپرسورهای اسکرال بیشتر از کمپرسورهای اسکرو است.

این موضوع به ویژه در ظرفیت‌های بالا تأثیر قابل توجهی در میزان صدای تولیدی می‌گذارد. با این حال، به دلیل همپوشانی صدا، افزایش تعداد کمپرسورها به صورت چند برابر به افزایش صدای شنیده شده منجر نمی‌شود.

صدای کارکرد چیلرهای اسکرو به طور کلی کمی بیشتر از چیلرهای اسکرال است، اما این اختلاف بسیار کمتر از تفاوت‌های قابل توجه در لرزش بین دو نوع کمپرسور است.

علاوه بر این، با توجه به پیشرفت‌های فناوری و استفاده از روش‌های مهندسی صوتی، میزان صدا در هر دو نوع کمپرسور بهبود یافته و تاثیر محدودی بر کاربری نهایی دارد.

چیلر اسکرو یا اسکرال؟

نتیجه‌گیری

تفاوت چیلر اسکرو و اسکرال در موارد کلیدی از جمله صدا، لرزش، قیمت و امکانات سرویس گیری آشکار است. چیلرهای اسکرال با لرزش و صدای کمتری عمل کرده و بهبودهای قابل توجهی را ارائه داده‌اند.

از سوی دیگر، چیلرهای اسکرو با هزینه کمتر عمل می‌کنند و امکانات سرویس و تعمیرات بیشتری دارند. انتخاب بین این دو نوع چیلر وابسته به نیازها و الزامات پروژه‌ها، ترجیح کاربران و محیط‌های مختلف است.

برای خرید، تعمیر و تعویض این تجهیزات می‌توانید به مراکز و شرکت‌های معتبری همچون کاراپمپ مراجعه نمایید. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به وب‌سایت کاراپمپ مراجعه و یا با شماره 09127697123 تماس حاصل کنید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه