شما اینجا هستید :

شما اینجا هستید :

هزینه ساخت کلین روم (اتاق تمیز)

موضوع مقاله:

هزینه ساخت کلین روم (اتاق تمیز)

هزینه اتاق تمیز

فهرست مطالب

فهرست مطالب

هزینه اتاق تمیز

هزینه ساخت کلین روم به عواملی ازجمله متراژ، مساحت، کاربری اتاق (تجهیزات پزشکی، داروسازی و سلول درمانی) محل احداث پروژه، کلاس کاری، کیفیت مصالح و متریال مورد استفاده بستگی دارد. این اتاق، مکانی تمیز و مناسب است که ازنظر تعداد ذرات معلق در هوا و شرایط محیطی تحت کنترل است. در این مطلب، هزینه اجرایی اتاق تمیز بررسی می‌شود.

تعریف اتاق تمیز

تعریف اتاق تمیز

تعریف اتاق تمیز

این اتاق، محیطی کنترل‌شده است که طوری طراحی شده تا تمام آلودگی‌های محیط را ازبین ببرد. سیستم اتاق تمیز ازطریق سیستم گرمایشی، میزان تهویه مطبوع، فشار، دما، رطوبت و هوا را کنترل می‌کند. این توابع، پارامترهای کنترل‌شده‌ای دارند که جهت کارکرد صحیح این اتاق انجام می‌شوند. برای انجام دقیق این عملکرد باید تمام تجهیزات این اتاق با رعایت استانداردها انجام شوند.

این اتاق در صنایع مختلفی ازجمله دارویی، الکترونیک، هسته‌ای، خودرو و سل‌تراپی استفاده می‌شود. طبق استاندارد ایزو به 9 کلاس از ایزو یک تا 9 طبقه‌بندی شده و ایزو یک، سطحی تمیز و ذرات کم در هر فوت مکعب نسبت به کلاس بعدی دارد. هرکدام از این کلاس‌ها دارای ملزومات خاص برای ورود و خروج افراد هستند.

 ملزومات شامل اتاق های اینترلاک قبل‌از ورود به اتاق تمیز است که به سیستم اینترلاک مجهز هستند و در حالت‌های گوناگونی ازجمله آبشاری، سینک و حبابی طبق اختلاف فشار طراحی می‌شوند. هزینه ساخت کلین روم به ابعاد اتاق هم بستگی دارد. هرچه فضای اتاق بزرگتر باشد، هزینه یک متر مربع کم‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اتاق تمیز چیست؟

کاربردهای اتاق تمیز

از کاربردهای این اتاق می‌توان به تولید نیمه‌هادی‌ها، قطعات الکترونیکی، صنعت داروسازی، تولید ابزارهای مختلف پزشکی، اتاق‌های عمل، صنایع میکروالکترونیک، هسته‌ای، صنایع خودروسازی، صنایع موشکی، هوافضا، صنایع غذایی و کشاورزی اشاره کرد.

لباس های مورد نیاز کلین روم

برای تعیین هزینه ساخت کلین روم، نیازمند اطلاعات اولیه‌ای است که اغلب کارفرمایان در اختیار شرکت‌های مربوط قرار می‌دهند. شرکت‌های تأسیساتی، طرح اولیه را ارزیابی می‌کنند و محاسبات الکتریکی و مکانیکی آن را انجام می‌دهند. برخی از کارفرمایان در طراحی اولیه، تجهیزات غیرضروری اعمال می‌کنند که کارشناسان جهت کارایی بهتر این طراحی را تغییر می‌دهند.

حال به بررسی لباس‌های مورداستفاده در این بخش می‌پردازیم. لباس‌های مورد نیاز در اتاق تمیز شامل چکمه، کفش، پیش‌بند، پوشش ریش، کلاه، لباس، ماسک صورت، دستکش، کاورهای پوشاننده روی آستین، مو و کفش هستند.

تجهیزات اتاق تمیز

تجهیزات اصلی کلین روم کوچک و بزرگ

تجهیزات اصلی کلین روم کوچک و بزرگ

این تجهیزات عبارتند از پس باکس، درب اتاق تمیز، اگزاست فن، ساندویچ پانل سقفی، دیواری، فن باکس، هواساز هایژنیک، چیلر تراکمی، مبلمان مخصوص، پرده پی وی سی، کف‌پوش مخصوص، لامپ، درب اتاق تمیز هم باد، درب اتاق تمیز غیر هم باد، پنجره، دوش هوا، فیلترهای HEPA ، ULPA و گیج اختلاف فشار.

بخش های فناوری اتاق تمیز

اپتیک، فناوری لیزر، نظامی، فناوری نیمه هادی، علوم زیستی، هوافضا، بیوتکنولوژی، وزارت انرژی، تکنولوژی پزشکی، صنایع غذایی، داروخانه و فناوری نانو جزء بخش‌های فناوری این اتاق هستند.

بیشتر بخوانید: کلاس بندی اتاق تمیز

هزینه ساخت کلین روم

هزینه ساخت کلین روم بستگی به مساحت، نوع اتاق‌ تمیز، درجه اهمیت، تعداد فیلترها و تجهیزات مورد نیاز دارد. اتاق تمیز از دهه ۱۹۵۰ جهت تولید در فرمی قابل تشخیص مورد استفاده قرار می‌گرفت. در جنگ جهانی 2 برای ژیروسکوپ‌ها تا پروژه بمب اتمی توسعه پیدا کرد. اتاق تمیز از آن به بعد جهت تولید اجزای الکترونیکی استفاده می‌شد و این اتاق‌ها جهت تولید محصولات غیر استریلی (مانند قرص) و محصولات استریلیزاسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراحل ساخت کلین روم ها

اولین مرحله، طراحی اتاق تمیز است که در این بخش، مواردی مانند کاربری اتاق، کلاس و اندازه این اتاق مورد بررسی قرار می‌گیرد. ساخت‌وساز 2 مرحله ساخت اتاق تمیز است. در این بخش، دیوارها، سقف و کف اتاق ساخته می‌شوند. 3 بخش شامل نصب سیستم تهویه مطبوع است. وظیفه این سیستم، کنترل میزان آلودگی در حجم هوا است.

مرحله 4 عبارت است از نصب سیستم کنترل دسترسی که جهت جلوگیری از ورود آلودگی به‌کار می‌رود. این سیستم، تنها درصورت رعایت الزامات به افراد اجازه ورود می‌دهد. آخرین مرحله شامل تست راه‌اندازی است که عملکرد اتاق را طبق الزامات و کنترل میزان آلودگی حجم هوا بررسی می‌کند.

اهمیت طراحی اتاق تمیز یا کلین روم

این اتاق برای صنایع مختلفی مانند داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، الکترونیک، دفاع و هوافضا استفاده می‌شود. در این بخش‌ها، میزان ذرات معلق در هوا که سبب ایجاد آلودگی محصولات، کاهش کیفیت، آسیب به تجهیزات و ایجاد خطر برای سلامت انسان می‌شود را کنترل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: الزامات اتاق تمیز

انواع اتاق تمیز

در اتاق تمیز جریان لامینار حجم هوای بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد و تعداد تعویض هوا در ساعت بیشتر است. فیلترهای بازده (هپا – اولپا) در بخش هوای ورودی و سقف نصب می‌شوند و میزان هوای ورودی در آن‌ها  با سرعت ۳ تا ۵ متر بر ثانیه است. هوای ورودی از کف و پایین دیوارها از اتاق خارج می‌شوند. در اتاق تمیز جریان غیر لامینار، تأمین هوا از دیفیوزرهای سقفی و فيلترهای تعبیه‌شده انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع اتاق تمیز

اعتبار سنجی اتاق تمیز

اعتبار سنجی اتاق تمیز

اعتبار سنجی اتاق تمیز

 برای اعتبارسنجی این اتاق از استانداردهای گوناگونی استفاده می‌کنند. منظور از اعتبارسنجی، اندازه‌گیری وسایل مربوط است که تأیید می‌کند اتاق تمیز در صنعت موردنظر قابلیت استفاده را دارد یا خیر. تست‌های اعتبارسنجی شامل شمارش ذرات، نشتی فیلتر، اختلاف فشار، الگوی جریان هوا، دما، رطوبت نسبی، دبی، سرعت جریان هوا، زمان ریکاوری، نمونه‌برداری میکروبی، صدا و روشنایی هستند.

نقشه‌های مورد نیاز برای  ساخت اتاق تمیز

ساخت اتاق تمیز نیازمند پارامترهایی است که یکی از آن‌ها که بر هزینه ساخت کلین روم تأثیر می‌گذارد، سیستم روشنایی مجموعه است. سطح نور مورد نیاز بر قیمت هر متر مربع تأثیر دارد. گزینه‌های گوناگونی بر کیفیت این سیستم روشنایی تأثیر دارد مانند روشنایی استاندارد و روشنایی کامل از سقف. به‌طور کلی، برای ساخت این اتاق نقشه‌هایی ازجمله تاسیسات مکانیکی اتاق تمیز، تاسیسات الکتریکی، نمای اتاق تمیز و پلان کلین روم ضروری هستند.

جمع‌بندی

هزینه ساخت کلین روم وابسته به پارامترهای مختلفی است. شرکت‌ کاراپمپ با تجربه چندین ساله خود یکی از مجموعه‌های پیشرو درزمینه طراحی و اجرای کلین‌روم باکیفیت است. کاربران می‌توانند جهت داشتن یک اتاق تمیز حرفه‌ای، پیشرفته و مدرن از صفر تا صد طراحی، مشاوره و اجرای اتاق موردنظر را به متخصصان این تیم بسپارند.

تمام تجهیزات این گروه از استانداردهای روز دنیا برخوردار هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان این شرکت با شماره ۰۹۱۲۷۶۹۷۱۲۳ تماس بگیرید.

لطفا به این محتوا امتیاز دهید
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

منو
خانه